Studenten dating apps: welke app voor welke student?

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
10 minuten leestijd

Als student is er geen tekort aan kortstondige ontmoetingen met andere studenten. Waar je iedere dag honderden nieuwe studenten voorbij ziet lopen leeft iedereen in zijn of haar eigen wereld, turend op het scherm van de smartphone. Technologie maakt het datingleven kleurrijker maar ook onpersoonlijk.

Van alle mensen die je op de Hogeschool of Universiteit tegenkomt spreek je er maar weinig. Wie een voorbijganger groet met een “hoi” wordt zelfs vaak genegeerd. Hoewel groeten een micro momentje van geluk bezorgt blijft het vaak achterwege als je door de gangen van je school loopt.

Studenten dating apps

Als je geen succes hebt met daten in je “echte leven”, of als je het lot een handje wil helpen, dan zijn er de dating apps. Studenten willen keuze en de dating apps voldoen aan de vraag van studenten. Om je te helpen bij het kiezen van een dating app hebben we de beste dating apps voor studenten op een rijtje geplaatst. Of je nu serieus iemand zoekt of alleen op zoek bent naar een snelle hook-up, je hoeft niet verder te kijken dan het scherm van je smartphone. Iedereen die beschikbaar is in je omgeving doet het, waarom jij nog niet?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

tinder

Tinder: voor de oppervlakkige student

Met de introductie van Tinder in Nederland stond de wereld van de single op z’n kop. Sinds 2014 is Tinder betiteld als de nummer één dating app van Nederland, een positie die de app nog steeds behouden heeft. Wat veel mensen niet weten is dat deze app oorspronkelijk bedoeld was als flirtapp voor studenten. Door Tinder hoef je niet meer je bed te verlaten op de zondag en kun je doordeweeks flirten vanaf de bank na een lange schooldag.

De stapel studentenprofielen op Tinder is bijna eindeloos maar er is een maar; de studenten op Tinder zijn vaker op zoek naar seks dan een relatie. Bovendien zijn de leden van Tinder waarschijnlijk het minst serieus van alle dating apps; wees voorbereid om tussen de oppervlakkige gesprekken door genegeerd te worden.

Tinder App StoreTinder Google Play

happn

Happn: voor de student die een tweede kans wil

Die leuke studente die niet naar je opkeek terwijl je voorbij liep tijdens je wandeling naar de trein? Als ze geen vriend heeft dan is de kans groot dat je haar terugvindt op Happn. Misschien was ze zelfs op de dating app in gesprek met iemand die haar pad had gekruisd. Als je te verlegen of te gehaast was toen je iemand tegenkwam en daardoor de ander niet aansprak dan heb je nog een virtuele tweede kans door Happn.

Deze dating app toont alle singles die bij je in de buurt zijn geweest, in een straal van 250 meter. Als je bijvoorbeeld op school bent geweest dan zie je kort daarna profielen op je tijdlijn verschijnen met andere studenten die er op dat moment ook waren. Het is voor sommigen wat creepy maar als je geen enkele kans wil missen is Happn onweerstaanbaar.

App StoreGoogle Play

Parship

Parship: voor de student die intelligentie zoekt

Het nadeel van Tinder en Happn? Deze dating apps worden gekenmerkt door de massa. Iedereen, uit alle lagen van de bevolking, wordt toegelaten met geen enkele vorm van restrictie. Terwijl je denkt de match van je leven te hebben word je al binnen enkele minuten geconfronteerd met talrijke typ- en spelfouten. Het uiterlijk blijkt toch niet zo belangrijk te zijn als je je continu ergert aan de typ-, spel- en taalfouten.

Parship heeft de app die je zoekt als je wilt afspreken met singles op niveau. Met een unieke matchingsmethode inclusief persoonlijkheidstest word je gekoppeld aan andere hoogopgeleide singles. Je krijgt zelfs een gepersonaliseerd rapport over je persoonlijkheid, misschien dat je er zelfs wat aan hebt tijdens je studie.

App StoreGoogle Play

lexa

Lexa: voor de student die een serieuze relatie wil

Wie heeft er nog nooit van de Lexa-datingsite gehoord? Als je momenteel op een hogeschool of universiteit zit dan is deze traditionele datingsite en app waarschijnlijk ouder dan jij. Een ding dat Lexa al meer dan 20 jaar laat bestaan is dat het blijkbaar werkt. Door de jaren heen is Lexa aan de lopende band onderscheiden met de titel “Populairste Datingsite van het Jaar”.

Zodra je een profiel hebt aangemaakt en je voorkeuren hebt ingesteld, kun je iedereen bekijken die je wilt. Wat Lexa anders maakt dan andere dating app is dat je er écht serieuze singles vindt die daadwerkelijk op zoek zijn naar een relatie. Alleen de aandacht die de gebruikers geven aan hun profielen laat dit al zien; je komt geregeld lange lappen tekst tegen waarin de singles zichzelf aanprijzen.

De dating app geeft je bovendien suggesties voor matches op basis van je ingestelde criteria, die je op elk gewenst moment kunt wijzigen en wijzigen. Voor de student die op zoek is naar een vaste relatie is Lexa een aantrekkelijke optie.

App StoreGoogle Play

badoo

Badoo: voor wie eens wat anders wil

Naast Tinder en anderen is Badoo een bekende dating app van Nederland. Met talrijke functies is het een all-in-one app dat ook wel wat weg heeft van een sociaal netwerk. Swipen staat niet op de agenda van Badoo, in plaats daarvan heeft de app Live Video geïntroduceerd zodat je direct weet met wie je te maken hebt.

Met wereldwijd bijna 400 miljoen gebruikers is het duidelijk dat er ook vele studenten te vinden zijn. Voor Badoo zijn de millenials een belangrijke doelgroep, de studenten van vandaag. Bovendien zijn de meeste functionaliteiten van de app volledig gratis.

App StoreGoogle Play

grindr

Grindr: voor de LGBT student

Grindr was de eerste geolocatie gebaseerde LGBT dating app die de weg heeft geplaveid voor anderen. De oprichting en opkomst van Grindr was precies wat queer mannen nodig hadden. Vooral voor de queers die op plaatsen woonden waar het ontmoeten van andere gay mannen moeilijk en uitdagend was.

Het platform van Grindr veranderde de wereld van gay mannen zodat deze mannen zichzelf niet in gevaar hoefden te brengen om andere mannen te ontmoeten. Eigenhandig heeft Grindr er zelfs voor gezorgd dat cruisen in de buitenlucht voor veel mannen een ding uit het verleden is. Als gay student is Grindr nog altijd de beste gay dating app om te gebruiken als je gelijkgestemden wilt ontmoeten.

App StoreGoogle Play

Friendsy: voor de student die geïnteresseerd is in andere studenten

friendsyFriendsy is net als de originele versie Facebook; een exclusief exclusief sociaal netwerk voor studenten. Dat dit voor Facebook werkte is inmiddels bekend. Waar Facebook op een gegeven moment ook de deuren voor anderen opende is dit niet het doel van Friendsy. Het idee achter de app is dat het studenten makkelijker maakt om elkaar op de campus, hogeschool of universiteit te ontmoeten. De app geeft specifieke filteropties waarbij je de bijvoorbeeld mogelijkheid hebt om alleen de eerstejaars studenten op je universiteit te zien.

De werking van de app is vergelijkbaar met die van Tinder, in zoverre dat het op swipen is gebaseerd. Het verschil is dat je op Friendsy, als je rechts veegt op iemand die je leuk vindt, kunt kiezen uit daten, vrienden zijn of het bed delen. Als de ander hetzelfde voor jou kiest is het een match. In potentie is dit de app die je zoekt maar het gebruik ervan is nog niet op het peil zoals we zouden willen. Friendsy wordt op dit moment nog maar beperkt in de Verenigde Staten gebruikt en nog niet in Nederland.

App StoreGoogle Play

Dit waren de populairste dating apps, gericht op de wensen van iedere student. Of je nu een relatie zoekt om later te trouwen, een snelle hook-up om in de dringende behoeften te voorzien of alleen nieuwe vrienden wilt maken; het kan allemaal op de dating apps.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie