Seks én liefde: ‘Singles willen het allemaal in zomer 2021’

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Alle signalen wijzen erop dat het een ‘hete’ zomer wordt – zelfs als de temperatuur onder het gemiddelde blijft. Terwijl sommige experts een summer of love verwachten, blijkt uit recent onderzoek van datingapp Match dat het best wel een summer of sex and love genoemd mag worden.

Singles willen alles, zo wordt duidelijk, want ze zijn niet alleen van plan om liefde te vinden. Ook wil meer dan de helft van vrijgezellen deze zomer seks hebben.

De internationale datingapp heeft eerder deze maand onderzoek gedaan onder 1.850 singles op het platform in de leeftijd van 18 tot 60 jaar. Zij werden gevraagd naar hun toekomstperspectieven en in het bijzonder naar de zomer die in het verschiet ligt. Dit is hoe de bijna twee duizend singles denken over de nabije toekomst.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Single en klaar voor actie

  • 70% is er klaar voor om zich de komende zomer zo veel mogelijk ‘beschikbaar’ te maken.
  • 69% heeft meer vertrouwen in wie ze zoeken na het afgelopen jaar.
  • 40% voelt zich opgewonden over het idee om weer nieuwe mensen te ontmoeten door middel van daten.
  • 52% is bang dat potentiële matches de komende maanden niet op zoek zijn naar een serieuze relatie.

De liefdeszomer van 2021

De introductie van de vaccins en de versoepeling van sociale beperkingen zullen naar verwachting een ‘liefdeszomer’ veroorzaken. Dat zegt ook het moederbedrijf van datingapps als Tinder en Hinge, dat een drukke zomer op de apps voorspelt. Datingapps hebben het al druk, maar krijgen het nog drukker – zo is de verwachting.

  • 71% wil deze zomer een serieuze relatie hebben, terwijl slechts 7% dat niet doet.
  • 65% is niet geïnteresseerd in hook-ups of casual seks, terwijl 35% zegt ervoor open te staan.
  • 57% van de singles bevestigt dat ze deze zomer seks willen hebben

Vaccinatiestatus

  • 46% was het ermee eens dat ze, eenmaal gevaccineerd, klaar zullen zijn om weer in real life te daten.
  • 56% van de mensen maakt zich enigszins of zeer druk over de vaccinatiestatus van een date.

“Op weg naar de zomer zijn singles opgewonden, voelen ze zich zelfverzekerd en willen ze alles: zinvolle connecties, liefde en seks”, zegt Rachel DeAlto van Match. “Omdat singles die daten dat om verschillende redenen doen, is mijn grootste advies: geloof je match op hun woord.”

“Als iemand zegt geen interesse hebben in een relatie, geloof diegene dan. Vaak denken singles dat zij degene zullen zijn die hen kan veranderen. Zeker, het kan gebeuren in Hollywood, maar er zijn genoeg geweldige mensen die klaar zijn voor een echte relatie waarop jij je kunt concentreren.”

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie