Home Dating apps Hoe werkt Hinge? Van Discover tot Prompts en alternatieven

Hoe werkt Hinge? Van Discover tot Prompts en alternatieven

5 minuten leestijd
0
werkt hinge

Hinge is ‘ontworpen om te worden verwijderd’: een serieuze dating app voor nog serieuzere singles. Tenminste, dat is de slogan waarmee Hinge nieuwe leden werft. Het is dus de dating app voor mensen die meer willen dan een tijdelijke ego-boost.

Het is voor de singles die op zoek zijn naar een vaste relatie en als ze dat gevonden hebben, niets liever willen dan stoppen met dating apps. En blijkbaar werkt dat goed.

Volgens Hinge zelf leiden gemiddeld 3 van de 4 eerste dates die gebruikers van de app hebben tot een tweede date. Dat is een succespercentage waar Tinder een puntje aan kan zuigen. Het typeert de werkwijze van Hinge: serieuze singles koppelen zodat ze elkaar al behoorlijk goed leren kennen wanneer ze afspreken voor een eerste date. Maar hoe doen ze dat precies? Dit is hoe Hinge werkt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Downloaden en installeren

Het is geen verrassing: Hinge is een app die je kunt downloaden op smartphone of tablet. De app is beschikbaar in zowel de Google Play Store als de Apple App Store. Om Hinge te gebruiken download je de app naar je apparaat om het daarna te installeren.

Open de Hinge-app en je ontkomt er niet aan: registeren. Dit kan zowel met je Facebook-account als met je telefoonnummer. Als je met Facebook registreert, dan worden automatisch een aantal gegevens geïmporteerd. Als je dit niet wilt, dan kun je registreren met je telefoonnummer.

App StoreGoogle Play

Hoe werkt Hinge?

Om gebruik te maken van Hinge ben je niet 1-2-3 klaar met je profiel. Dit hoort bij de werkwijze van Hinge, om singles uitgebreide profielen te presenteren die een bepaalde vorm van diepgang hebben. Het begint met het invullen van je geboortedatum, waarmee je leeftijd wordt bepaald. Daarna geef je je locatie op: waar je woont. Vervolgens krijg je verschillende vragen over je geslacht, lengte en mag je een aantal interessante vragen beantwoorden die de bezoekers van je profiel iets unieks over jou vertellen.

hinge registreren

Prompts

In de digitale wereld van vandaag zijn singles zo druk bezig met swipen en matchen, dat ze niet echt persoonlijk verbinden. Hinge is op een missie om dat te veranderen. Daarom merk je al snel dat Hinge net wat anders werkt dan de typische swipe-apps. Aan de hand van de vragen die je invult geef je anderen een gevoel van je persoonlijkheid. Je leert andere gebruikers daardoor ook kennen door hun unieke antwoorden op de ‘prompts’: vragen en zinnen waarmee je je persoonlijkheid toont.

hinge prompts

Matchen en berichten

Het is een van de eerste dingen dat opvalt als je met Hinge begint: geen swipen. Alleen daarmee wijkt Hinge al af van het gros van de dating apps, maar er is meer. Je kunt niet een profiel in het geheel liken, maar alleen delen van een profiel. Wat spreekt je aan van het profiel? Tik op dat onderdeel op het hartje om te laten weten dat je dit leuk vindt. Dit kan een foto zijn, een antwoord op een prompt of een ander deel. Je kunt niet alleen een onderdeel liken, maar ook erop reageren.

Anders bij veel andere apps is een wederzijdse match niet vereist. Als gebruiker van Hinge heb je echter wel de keuze op wie je reageert. Elke match begint met iemand die een specifiek deel van je profiel leuk vindt of erop reageert. Als je er niet op reageert, dan kun je niet met elkaar chatten. Doe je dit wel, dan kun je berichten uitwisselen.

hinge menu

Discover

In ‘Discover’ kun je het deel van iemands profiel dat het meest opvalt, leuk vinden door op het rode hart te tikken. Dit kan op een van de 6 foto’s of 3 prompts. Je hebt ook de optie om een reactie toe te voegen. En dat is slim om te doen: gebruikers die reacties achterlaten, hebben volgens Hinge 3 keer meer kans op een reactie. Om een profiel in Discover over te slaan, tik je op de zwarte X linksonder in het profiel.

Wanneer iemand een deel van je profiel leuk vindt, zie je dat op het tabblad ‘Likes You’. Tik op het tabblad ‘Likes You’ in de navigatiebalk onderaan het scherm om te reageren als je met iemand wilt matchen. Pas dan kun je beginnen met chatten. Die persoon verdwijnt dan uit ‘Likes You’ en verschijnt in ‘Matches’, het andere tabblad.

Your Turn

De ‘Your Turn’-functie is een manier om je eraan te herinneren wanneer je aan de beurt bent om te reageren in een gesprek. Volgens Hinge helpt dit tot minder ghosting en betere connecties. Als het je beurt is om te reageren, maar je niet geïnteresseerd bent om nog met deze persoon te praten, kun je deze eenvoudig verwijderen. Als je even geen zin hebt om te reageren, dan kun je de match verbergen (door naar links te swipen en tikken op verbergen) en later teruggaan naar dat gesprek.

Hidden chats

Met de ‘Hide’-optie kun je een match uit de lijst met matches verwijderen. Als die persoon je alsnog een bericht stuurt, dan wordt dit ‘ongedaan gemaakt’ en verschijnt de match bovenaan je lijst. Scrol helemaal naar beneden in je lijst met matches om de lijst met mensen te zien die je hebt verborgen. Elke match waarin 14 dagen geen activiteit is, wordt automatisch verborgen. Maar als je dat wil, kun je deze verborgen matches dus op elk moment meer zichtbaar maken.

hinge deleted

Datecheck: We Met

Een functie waar Hinge vrij uniek in is, is het bijhouden van je dates en voorkeuren. Met ‘We Met’ help je Hinge om je datingervaringen te begrijpen. Een paar dagen na het uitwisselen van telefoonnummers, vragen ze of je op een date bent geweest en of dit het type persoon is dat je vaker wilt zien. Als je aangeeft dat je geen tweede date wilt, houdt de app rekening met die informatie wanneer het nieuwe mensen aanbeveelt.1

Als je nog niet op een date bent geweest, kun je dat laten weten en op elk moment veranderen door naar ‘We Met’ te gaan in Matches. En als je date respectloos is geweest, dan kun je dat ook melden via ‘We Met’. Alle feedback die je via ‘We Met’ deelt, is volledig privé: niemand anders dan Hinge krijgt het te zien.

Blokkeren

Mocht je iemand tegenkomen die zich niet bepaald aan de gedragsregels houdt, of als je deze persoon gewoon niet meer wilt tegenkomen in de app, dan kun je diegene blokkeren.Om een profiel permanent te blokkeren of rapporteren in Discover, tik je op de drie stippen rechtsboven in het profiel en selecteert je Remove of Report. Verwijderen is een permanente actie. Je zult hun profiel niet meer zien, noch zullen ze jouw profiel zien.

preferred hinge

Gratis en betaald

Door op Account te tikken, zie je je lidmaatschapsstatus en andere informatie over jezelf en je account. Dit is ook de plek waar je voorkeuren kunt aangeven. Hier kun je doorklikken om een Preferred Member te worden en je abonnementsstatus te beheren. Er is namelijk een gratis lidmaatschap, Member genoemd, en een betaald lidmaatschap, wat Preferred Member heet.

Gratis lidmaatschap

Gratis en betaalde gebruikers van Hinge vissen in dezelfde vijver. Je hebt alleen wat meer tools tot je beschikking met het betaalde lidmaatschap, zodat je meer of beter kunt vissen. Als gratis lid heb je filters voor geslacht, locatie, leeftijd, afstand, etniciteit en religie. Er zijn echter een aantal filters die exclusief beschikbaar zijn voor de betalende leden.

Betaald lidmaatschap

Als betalend lid heb je toegang tot alle functies waarover ook de gratis leden beschikken. Maar daarnaast kun je allerlei extra features gebruiken, waaronder een aantal extra filters
voor lengte, of iemand kinderen heeft, of iemand kinderen wil, politiek, drinken, roken, marihuana- en drugsgebruik. Als betaald lid heb je ook een onbeperkt aantal likes om te gebruiken. Bovendien heb je de optie om iedereen die jou leuk vindt tegelijkertijd te zien in één overzichtelijke weergave.

Let op: abonnementen worden automatisch verlengd, tenzij automatisch verlengen minimaal 24 uur voor het einde van de huidige periode is uitgeschakeld. Dit zijn de huidige prijzen van Hinge:

  • 1 maand: € 11,- per maand
  • 3 maand: € 8,- per maand
  • 6 maand: € 6,- per maand

Alternatief voor Hinge

Misschien heb je niemand gevonden, of deze app is gewoon niet je ding: Hinge is een aantrekkelijke dating app, maar niet voor iedereen. Daarom zijn er immers meer dating apps, die zich elk richten op een andere doelgroep. Als je wat anders dan Hinge wilt proberen, dan zou deze dating app wat voor je kunnen zijn. Met meer Nederlandse gebruikers is dit de beste optie op dit moment:

Bekijk het beste alternatief

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Tinder gaat meldingen van intimidatie en misbruik beter aanpakken

Tinder heeft een verbeterde aanpak van intimidatie en misbruik aangekondigd. Na enkele maa…