3 alternatieven voor Kick or Stick (nu over op ChatPlaza)

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Het is soms fijn om online contacten te leggen met nieuwe mensen. Vooral wanneer je je eenzaam voelt of wanneer je het gewoon leuk vindt om nieuwe mensen te spreken. Misschien heb je weleens gehoord van Kick or Stick, een website en app waarmee je met mensen kon chatten.

Het was een manier om minder oppervlakkig mensen te leren kennen. Je kreeg namelijk niet eerst de foto’s te zien, maar kwam eerst met iemand in contact door te chatten. Hiermee kon voorkomen worden dat mensen door vooroordelen niet met elkaar zouden praten.

Deze manier van chatten was geheel anoniem, want in het begin van het gesprek kon je niet eens de gebruikersnaam van de ander zien. Dat kon pas na een stick-verzoek naar elkaar te sturen en te accepteren.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Kick or Stick is verleden tijd

Het sociale netwerkplatform was geheel gratis om te gebruiken. Hoewel het voor gebruikers een veilige en anonieme manier was om met onbekenden te chatten, bestaat Kick or Stick tegenwoordig helaas niet meer. Het is namelijk overgegaan op ChatPlaza: een “normale” chatsite. En om het nog erger te maken: de profielen die op Kick or Stick actief waren, konden niet worden overgezet. Wat nu?

Gelukkig zijn er nog een aantal andere platforms beschikbaar waar je één-op-één kunt chatten met elkaar. We leggen je graag uit welke dat zijn en wat je ervan kunt verwachten.

badoo

Badoo

Badoo is een sociaal netwerkplatform voor het ontmoeten van mensen in je eigen omgeving. Het wordt al jarenlang door veel leden gebruikt. Je kunt hieraan meedoen wanneer je lid wordt. Het platform is in 2006 opgericht en is beschikbaar in 40 verschillende talen. Zo ontmoet je altijd mensen in de taal/talen die jij spreekt. Je kunt Badoo via de website gebruiken of via de app op je telefoon. Wanneer je je lidmaatschap op een dergelijk online netwerkplatform graag privé houdt, weet dan dat Badoo wel gebruik maakt van je privécontacten via e-mail of Facebook en hen hiervan op de hoogte kan brengen.

Bezoek Badoo

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Hoe werkt Badoo?

Wanneer je een account hebt aangemaakt op www.badoo.com, kun je direct beginnen. Je kunt in de online omgeving opzoek gaan naar specifieke leden of je kunt je laten verrassen door een kennismakingsspel. Hierbij worden er foto’s getoond, waarna jij kunt aangeven of jij interesse hebt om de persoon op de foto te leren kennen of niet. Wanneer jij interesse hebt in iemand en diegene ook in jou, kunnen jullie privéberichten naar elkaar sturen en een leuk gesprek beginnen. Je kunt de mensen waar je een goede klik mee hebt ook als favoriet markeren.

Extra opties om te activeren op Badoo

Wil je meer dan alleen de standaardmogelijkheden die je bij een basislidmaatschap hebt? Dan kun je bepaalde extra’s bijkopen. Zo heb je voor drie euro per week de zogenoemde Superkrachten. Daarmee kun je zien wie jou leuk vindt, direct met populaire gebruikers chatten, zien wie jou als favoriet heeft gemarkeerd, anoniem profielen bezoeken en als eerste met nieuwe leden chatten. Of kies voor een VIP-lidmaatschap, waarmee je aan alle vrouwen in het kennismakingsspel getoond wordt en vaker getoond wordt onder ‘leden in de buurt’. Hiervoor betaal je 99 euro per maand. Het is ook mogelijk om alleen losse credits te kopen voor leuke extra’s.

chatplaza

ChatPlaza

Op ChatPlaza kun je gratis chatten in verschillende chatboxen. Iedere chatbox heeft een eigen onderwerp, dus je kunt een chatbox uitzoeken met een onderwerp dat jou aanspreekt. Zo ontmoet je andere mensen die hier ook in geïnteresseerd zijn. Het is de grootste gratis chatsite van Nederland, dus je kunt er tal van nieuwe contacten leggen. Je kunt bovendien ook zelf chatboxen aanmaken en online spelletjes spelen op ChatPlaza. Nadat je in een van de chatboxen een klik hebt met iemand, kun je jullie relatie verdiepen door met zijn tweeën verder te chatten. Wanneer je iemand als vriend toevoegt, kun je voortaan privéchatten met elkaar.

Bezoek Chatplaza

De chat app van ChatPlaza

Wanneer je niet achter je laptop zit, hoef je je chatgesprekken niet te laten verwateren. Je kunt ChatPlaza ook downloaden op je telefoon. Zo neem je je nieuwe online relaties overal met je mee naartoe en kun je op ieder gewenst moment berichtjes versturen. Je kunt de chat app overigens precies zo instellen dat deze past bij jouw persoonlijke voorkeuren. Zo kun je zelf de kleuren en lettertypes kiezen of een andere berichtstijl selecteren wanneer je de standaardversie niet mooi vindt. Je kunt ook voor gemak gaan en één van de beschikbare thema’s kiezen. Zo wordt chatten extra leuk.

tinder

Tinder

Tinder is een populaire app die je op je telefoon kunt downloaden, zodat je op een heel laagdrempelige manier matches kunt scoren. Je maakt een profiel aan door je Facebook-account te koppelen, dus registreren is zo gebeurd. Je kunt daarna aangeven of je voorkeur uitgaat naar contact met mannen of vrouwen en hoe jong of oud deze persoon ongeveer mag zijn. Waarin Tinder verschilt van andere dating apps en websites, is dat het geen complete profielen van mensen laat zien. Of je wel of niet een ‘match’ met iemand wilt krijgen, baseer je op de foto’s van diegene.

Bezoek Tinder

Hoe werkt dat dan precies?

Wanneer je beslist dat je iemand na het zien van zijn/haar foto’s niet leuk vindt, swipe je naar links. Die verdwijnen dan direct en dit kun je niet meer ongedaan maken. Swipe dus niet te snel en ongeduldig. Vind je iemand wel interessant? Swipe dan naar rechts. Doet de ander dat ook bij jou, dan hebben jullie een match en kunnen jullie met elkaar gaan praten. Mensen die je naar links veegt, krijgen daar overigens geen melding van. Jij krijgt dat ook niet wanneer iemand jou de digitale vergetelheid in veegt. Heb je na een paar zinnen of dagenlang praten zin om af te spreken met je match? Doe dat dan: daar is Tinder voor bedoeld.

Extra opties bij daten via Tinder

Een betaalde toevoeging op de Tinder-app is Tinder Plus. Daarmee kun je onder andere het naar links wegvegen van die leuke persoon ongedaan maken als je iets te snel was. En je kunt je locatie aanpassen wanneer je even niet in je eigen stad of dorp bent, maar wel nieuwe mensen wilt ontmoeten. Je kunt hiermee overigens ook onbeperkt mensen liken en iemand een Super Like geven. Daarmee laat je de ander weten dat je diegene heel interessant vindt, ook wanneer diegene jou niet naar rechts heeft geveegd.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie