Home Dating 12 zinnen die vrouwen NOOIT moeten schrijven in een profieltekst

12 zinnen die vrouwen NOOIT moeten schrijven in een profieltekst

6 minuten leestijd
0
profieltekst

Disney-films, romcoms en romantische series op Netflix hebben je klaargestoomd voor teleurstelling. Ze vertellen je dat de prins op het witte paard op een magische manier zal verschijnen in je leven, zonder dat je ook maar iets hoeft te doen om zijn aandacht te trekken. Maar nu je een aantal jaren verder bent… weet je dat dit gewoon niet waar is. Je kunt niet achterover leunen en hopen dat de liefde jou vindt in plaats van andersom. Dat is niet hoe het (nu) werkt.

Denk aan de laatste keer dat je op een dating app zat om naar mannen te zoeken. Waarschijnlijk scrolde je van profiel naar profiel, veegde je het ene na het andere profiel naar links en rechts, waardoor elke potentiële relatiekandidaat misschien 5 tot 10 seconden van je tijd en aandacht kreeg. En dat is het probleem, want mannen doen precies hetzelfde.

De waarde van je profieltekst

Met slechts enkele seconden die je krijgt om jezelf te “verkopen”, speelt je profiel een cruciale rol. Het maken van een aantrekkelijk datingprofiel kan weliswaar een moeilijke taak zijn, maar het is de moeite waard. Vooral omdat veel vrouwen er te weinig aandacht aan geven en (onbewust) veel fout doen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Alinea’s over gebroken harten die nooit helemaal zijn geheeld, uitgekauwde quotes die hun kracht al lang geleden hebben verloren en bio’s die leeg worden gelaten: vrouwen doen (net als mannen) veel verkeerd in hun profielteksten.

Er zijn geen interessante elementen die de man uitdagen om naar rechts te vegen en niets in het profiel biedt inspiratie om een vraag over te stellen. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Dit zijn nog meer zinnen die je beter niet in je datingprofiel kunt vermelden:

1. “Ik heb een hekel aan…”

Stel: je ontmoet iemand en het eerste waar deze persoon over begint te praten zijn alle dingen die ze haten? De afwas, strijken, onrealistische portiegroottes, mensen die je voor de voeten lopen en enkellaags wc-papier. Na 2 minuten in het gesprek weet je alles waar de persoon een hekel aan heeft. Zou je deze persoon beter willen leren kennen? Ervan uitgaande dat je afkeer voelt bij het idee, bedenk dan eerst hoe je hetzelfde doet in je datingprofiel wanneer je zegt dat je ‘een hekel hebt aan…”

2. “Ik heb geen zin in spelletjes”

Ben je klaar met de fuckboys? Genoeg players ontmoet in je leven? Alleen maar relaties gehad met foute mannen die je slecht behandelden? Je bent het zat. Je hebt geen zin meer in spelletjes, dus zet je dat in je profiel. Met alle kansloze mannen die er zijn,  is het begrijpelijk waarom je dit zou willen schrijven in je online datingprofiel.

Het probleem is alleen dat je hiermee niet alleen de slechte mannen afschrikt, maar ook de goede mannen. Want zodra ze deze ene zin lezen, vragen ze zich af welke rol jij hebt gespeeld in alle drama. Hij zal zich afvragen of je een probleemgeval bent, hoeveel bagage je bij je hebt en of het niet aan jou lag.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

3. “Ik zoek geen drama”

Drama? Wie heeft het over drama? Juist, alleen degenen die drama hebben meegemaakt in relaties. Voor mannen die alleen maar drama-vrije relaties hebben gehad, is deze ene zin een behoorlijke afknapper. Wanneer ze dit lezen, zullen ze zich afvragen of het tegenovergestelde waar is of niet. Want dezelfde vrouwen die beweren dat ze geen drama willen, zijn vaak zelf degenen die de drama te creëren.

4. “Ik weet niet wat ik hier moet schrijven…”

Heel eerlijk? Niemand weet wat ze in het ‘Over mij’-gedeelte moeten schrijven. Maar als je wilt opvallen tussen alle andere profielen, denk je dan echt dat het helpt om dit cliché te vermelden? Het enige dat je hiermee bereikt is dat ze denken dat je saai en verre van interessant bent. Het is niet erg dat je ‘niet weet wat je moet schrijven’, het is wel erg dat je dat vermeld.

5. “Zijn er nog goede mannen?”

Heb je het vertrouwen in mannen opgegeven? Zet het niet in je profiel in een verkapte poging om goede mannen te lokken. Je bereikt er het tegenovergestelde mee, want eigenlijk zeg je het volgende:

  • Ik heb geen vertrouwen meer in mannen.
  • Ik heb al het nodige meegemaakt in relaties.
  • Ik ben gefrustreerd over liefde.
  • Ik heb een rugzak vol met bagage.
  • Ik heb een pessimistische instelling over relaties.
  • Ik ben wanhopig op zoek naar echte liefde.
  • Misschien ligt het niet aan de mannen, maar aan mij.

6. “Ik hou ervan om leuke dingen te doen, maar bankhangen doe ik ook graag.”

Het doel van je datingprofiel is om je beste eigenschappen te tonen waardoor anderen zich gedwongen voelen om contact met je op te nemen. Dat doe je niet door exact hetzelfde te zeggen als alle anderen. Want dan zeg je in feite helemaal niets over jezelf. Hou je ervan om leuke dingen te doen, maar lig je ook graag op de bank? Dat geldt voor 99% van de Nederlandse singles. Ga in op de details en vermijd de algemene beschrijvingen.

7. “Swipe naar links als je… (vul in waar je niet naar op zoek bent)”

Een van de veel gemaakte fouten die vrouwen maken in datingprofielen is vermelden waar ze niet naar op zoek zijn. Geen interesse in Aziatische mannen? Zijn stratenmakers niet ‘goed genoeg’ voor je? Of vind je kleine mannen niet aantrekkelijk? Je verstuurt alleen maar negatieve energie de datingwereld in met zinnen waarin je complete groepen mannen uitsluit.

Zoals al eerder vermeld, gaan mannen die niet uitgesloten worden zich afvragen waarom je de andere mannen uitsluit. Ze kunnen gaan denken dat je oppervlakkig bent, racistisch of discriminerend. Het is toch niet zo moeilijk om berichten te verwijderen van mannen waarin je geen interesse hebt?

gewoon nee

8. “Mijn zus heeft mij aangemeld”

Denk je dat een man het superaantrekkelijk vindt dat een vrouw niet eens haar eigen keuzes kan maken? Dat ze het lef niet heeft om zelf een profiel aan te maken? Of nog erger: dat ze zich schaamt op een datingsite te staan? Net als vrouwen vinden mannen het aantrekkelijk dat een vrouw weet wat ze wil en haar eigen keuzes maakt. Daarnaast geef je de bezoeker van je profiel inzicht in één belangrijk onderdeel van je leven: je bent zo wanhopig alleen dat de mensen in je omgeving zich gaan bemoeien met je datingleven.

9. “Ik hou helemaal niet van daten op deze manier, maar…”

Niet aantrekkelijk. Je beledigt de app of website waarop je liefde probeert te vinden. Alsof ‘deze manier van daten’ alleen bedoeld is voor losers, voor mensen met een uitzichtloze toekomst die ontroostbaar elke dag zitten te huilen omdat ze ten einde raad zijn. Hoe denk je dat de bezoeker van je profiel daarover denkt als hij je profiel leest?

10. “☝🏻 👧 💦 🎈 🏃🏻‍♀️ 😴 🌑 😳 ”

Van tijd tot tijd houden we allemaal van een raadsel. Maar als we ergens geen tijd voor hebben tijdens het swipen, dan zijn het wel raadsels. Een emoji-only profieltekst kan op zich wel grappig zijn, maar je bent ook een volwassene waarvan de ander mag aannemen dat je op zoek bent naar een volwassen relatie. Gebruik dus ook woorden om een beeld van je persoonlijkheid te scheppen.

11. “Heey, ik ben Jane Doe…”

Vermeld nooit – maar dan ook echt NOOIT – je volledige naam. Houd het bij je voornaam. Je achternaam vermelden in een datingprofiel is too much, too soon. Het zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn, maar sommige vrouwen vermelden nog steeds hun voor- en achternaam in de profieltekst of in hun gebruikersnaam. En achteraf vragen ze zich af waarom ze toch zoveel ongewenste berichten van mannen ontvangen op LinkedIn en Instagram. Onderschat nooit hoeveel iemand over je te weten kan komen door je achternaam te hebben.

12. “Ik zoek een man met blauwe ogen, zwart haar en van die lieve sproetjes die…”

Te specifiek? Iedereen heeft een ‘type’, maar hoeveel mensen worden er niet verliefd op iemand die niet hun ‘type’ is? Veel. Heel veel. Dus waarom zou je zoveel leuke mannen uitsluiten omdat ze niet aan je eisenpakket voldoen? Terwijl de kans bestaat dat ook deze mannen je hart kunnen stelen. Het is prima om op zoek te gaan naar een man met een bepaalde look of stijl, maar je overdrijft als je lijst met gewenste eigenschappen te specifiek wordt.

Iedereen wil een geweldig datingprofiel schrijven. Maar als je je er niet in verdiept, leveren je inspanningen niet de gewenste resultaten op. Het kan moeilijk zijn om jezelf te omschrijven op een manier die zowel kort als nauwkeurig is en daarnaast ook nog eens interessant is, uitdagend en verleidelijk.

Uiteindelijk geven veel vrouwen het al tijdens de eerste poging op en schrijven ze een stukje waar ze niet tevreden over zijn. “Het is in ieder geval iets,” denken ze. En dat is waarom het zo waardevol is om je datingprofiel te perfectioneren: je hebt meteen een streepje voor op de andere vrouwen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …