Home Dating Date voor geld? De gevaren en voordelen van ‘Pay Per Date’

Date voor geld? De gevaren en voordelen van ‘Pay Per Date’

4 minuten leestijd
0
geld hartje

Steeds meer studenten daten voor geld om zo hun studie te kunnen betalen. Studeren is namelijk erg duur en dit is een gemakkelijke manier om een extra zakcentje te verdienen. Uit verschillende studies is gebleken dat steeds meer vrouwen zich aanmelden op sites om voor geld op date te gaan.

Maar hoe werkt dit precies? Wat zijn de overeenkomsten met sugar dating? En waarom kiezen veel vrouwen ervoor? We vertellen je meer over het concept van daten voor geld en geven we je meer informatie over de gevaren en de voordelen.

Daten voor geld

Eigenlijk is het systeem van daten voor geld heel simpel. Mannen, of vrouwen, bieden op dates, waarna jullie samen iets leuks gaan doen. Er is geen gedoe meer met e-mailen of chatten, maar je kunt snel op stap gaan met iemand. Er zijn een groot aantal mensen die geld over hebben voor een date. Als je je aanmeldt op een website waar dit mogelijk is, kun je zelf bepalen welk bod je accepteert en met wie je op date wilt gaan. Het is een fantastische manier om nieuwe mensen te ontmoeten én wat extra geld te verdienen. Of toch niet?

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het ‘Pay Per Date’-concept is ongeveer 8 jaar geleden uit Amerika overgewaaid naar Nederland. Op de websites die dit concept aanbieden, kun je gewoon afspraakjes maken met leuke mannen of vrouwen, maar ook is het dus mogelijk om te bieden op mensen voor een eerste afspraakje. De hoogste bieder wint de date en de vrouw kan zelf het bod accepteren.

Hoe werkt daten voor geld precies?

Er zijn tegenwoordig verschillende websites waar je kunt daten voor geld. Een van deze sites is Date4Cash; een vrij inactieve datingsite met een klein aantal leden. Je kunt er bieden op personen die je interessant vindt voor een eerste date. Je vult de gegevens in, plaatst een bod en gebruikt de chatfunctie om te communiceren. Daarna kan degene die de date aanbiedt het bod accepteren of afwijzen. Wordt je bod geaccepteerd? Dan word je doorgestuurd naar de betaalmodule en kun je betalen. Vervolgens kun je samen de date plannen.

Het is van belang dat jullie tijdens de date een foto maken met je smartphone om naar Date4Cash te mailen. Deze foto dient namelijk als bewijs om te laten zien dat de date heeft plaatsgevonden. Jullie moeten allebei goed zichtbaar op de foto zijn. Pas nadat deze foto is ontvangen, wordt het geld overgemaakt. Mocht de date toch niet doorgaan, dan krijg je dus ook gewoon het biedingsbedrag teruggestort. Je loopt geen enkel risico om geld te verliezen met deze manier van daten.

Adviezen tijdens het daten

Date4Cash geeft ook een aantal adviezen om het daten veiliger en gemakkelijker te maken. Het advies is daarom ook om geen geld tijdens de date te accepteren en nooit direct geld over te maken. Zorg ervoor dat dit allemaal via Date4Cash gaat, om het zo veilig en betrouwbaar mogelijk te laten verlopen. Daarnaast is het verstandig om af te spreken in openbare gelegenheden en elkaar natuurlijk altijd respectvol te behandelen. Hierdoor wordt de kans op negatieve situaties, zoals het verliezen van geld of nare situaties, een stuk minder gemaakt.

whatsyourprice

Daten via WhatsYourPrice

Een andere, grotere website met hetzelfde principe is WhatsYourPrice. Het doel van deze website is om daten meer belonend te maken voor beide partijen. In plaats van veel tijd te verdoen met berichten sturen via datingwebsites, ga je hier gelijk op date met elkaar. WhatsYourPrice is in 2010 opgericht en heeft tegenwoordig al miljoenen leden.

Het geeft vaak mannen een hogere kans met vrouwen en biedt een goede manier om daten voor allebei leuker en gemakkelijker te maken. Niet alleen is het voor de vrouw een goede manier om wat geld te verdienen, ook is het een manier om een leuke date te hebben en misschien wel een fantastisch persoon te ontmoeten.

Vooral mannen betalen voor dates

Uit onderzoek is gebleken dat vooral mannen bereid zijn om geld te bieden om een date met een leuke man of vrouw. Vrouwen zelf doen dit bijna niet. Het onderzoek bekeek het dategedrag van 4000 mannen en vrouwen op de site Date4Cash over een aantal jaren. Hieruit bleek dat van de ruim 2000 ingeschreven mannen maar liefst 84 procent geld bood voor een date. Van de bijna 2000 vrouwen die ingeschreven stonden bij de website was dit slechts 2 procent. Voor mannen lijkt de drempel om geld te bieden dus wat lager, terwijl vrouwen liever op zich laten bieden.

Daarnaast werd er ook gekeken naar de hoogte van het bod. De gemiddelde prijs die mannen boden voor een leuk afspraakje lag al snel tussen de €50 en de €100. Vrouwen daarentegen boden kleine bedragen van rond de €5.

De overeenkomst met sugar dating

Een ander bekend begrip waarbij geld wordt betaald om te daten, is sugar dating. Dit is het fenomeen waarbij oudere, succesvolle mannen met weinig tijd een relatie aangaan met jongere dames of heren. In ruil voor het gezelschap worden ze beloond met etentjes, cadeaus, geld en andere leuke dingen. Het gaat dus om een relatie op voorwaarden, waarbij er duidelijke afspraken worden gemaakt over de verwachtingen en de aard van de relatie.

Waar je bij sugar dating vaak direct een relatie met iemand aangaat, gaat het bij Pay per Date vaak om één of enkele dates. De grootste overeenkomst is dat er geld wordt betaald om tijd met elkaar door te brengen.

Steeds meer studentes

De afgelopen jaren is gebleken dat steeds meer vrouwen tussen de 18 en de 28 jaar zich aanmelden voor een betaalde date. Veel studentes kunnen namelijk met het geld dat ze verdienen hun studie betalen. Een studente kan al snel tussen de 100 en 150 euro verdienen met een date, waardoor het een goede manier is om geen studieschuld op te bouwen.

Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid dat er zich nare gebeurtenissen voordoen, zoals vrouwen die gedwongen worden tot seks. Of vrouwen die verleid worden tot escortdiensten. Toch melden de websites dat dit soort negatieve ervaringen weinig voorkomen en dat het vooral een leuke, gemakkelijke manier van dating is met voordelen voor beide partijen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Zien, ruiken, horen: wat is het belangrijkst op een eerste date?

Wanneer je een potentiële partner voor het eerst ontmoet, word je overweldigd door alle in…