Home Dating apps Tinder Likes You: wat is het, hoe werkt het en voor wie is het?

Tinder Likes You: wat is het, hoe werkt het en voor wie is het?

4 minuten leestijd
0
tinder gold match

Tinder is één van de bekendste dating apps die wereldwijd worden gebruikt. Veel apps proberen in de voetsporen van Tinder te treden door een vergelijkbaar platform aan te bieden, maar tot nu toe blijft de nummer één positie van Tinder onaangetast. Wereldwijd gebruiken miljoenen mensen de app of hebben er in ieder geval een account.

Om de app aantrekkelijk te houden voor de gebruikers worden er regelmatig nieuwe functies aan toegevoegd om te voorkomen dat mensen zich gaan vervelen. De Likes You functie is er daar één van. Wat het precies is en wie het kan gebruiken?

Wat is “Likes You”?

De functie “Likes You” is in de zomer van 2017 geïntroduceerd om de Gold leden een extra functie te geven. Het zorgt ervoor dat je voordat je een profiel naar links of rechts veegt al weet of de persoon je leuk vindt of niet. Met andere woorden, je krijgt de superkracht om vooraf al te weten wie jou leuk vindt en wie niet (of je nog niet gezien heeft).

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het voordeel van Likes You

Normaal gesproken zie je of iemand je leuk vindt alleen als jij die persoon ook leuk vindt. Dan is er namelijk een match en kunnen jullie met elkaar chatten via de app. Als iemand je leuk vindt en jij reageert met een “nee” door naar links te swipen kom je daar dus nooit achter.

En wat nu als je te snel naar links hebt geswiped en die leuke man of vrouw daardoor gemist? Dat is natuurlijk een gemiste kans. Via de optie Likes You kun je zien wie je misschien laat schieten en kun je actie ondernemen omdat je van tevoren al weet hoe het ervoor staat.

Het voordeel van de Likes You functie is natuurlijk dat je ziet wie jouw profielfoto naar rechts heeft geswiped. Of je daar nu zoveel voordeel van hebt is even de vraag. Want als jij een profielfoto al naar links hebt geswiped dan had je daar blijkbaar een reden voor. Het is de vraag of je mening verandert als je ziet dat iemand jou wel leuk vindt.

Waar de functie wel bij kan helpen is dat je mensen een kans geeft omdat ze jou wel leuk vinden terwijl je zelf twijfelt. De kennis dat de ander jou leuk vindt kan hierdoor helpen om jezelf over de streep te trekken in het geval van twijfel.

tinder likes you

Hoe weet je wie jou leuk vindt

Vanuit het berichtenscherm in de Tinder app zie je bovenin een vermelding van het aantal likes dat je gekregen hebt van andere leden. Vanuit het Likes You grid kun je deze profielen stuk voor stuk bekijken om snel profielen te keuren. In dit scherm kun je auto-matchen met profielen die jou leuk hebben gevonden, afwijzen of doorgaan naar het profiel van een persoon om meer foto’s te bekijken.

gold hartenAls je niet volop gebruik wilt maken van het Likes You Grid dan kun je nog altijd op de normale manier swipen. Zelfs in deze sectie kun je nog zien wie jou leuk gevonden heeft. De voorgestelde profielen die jou eerder leuk hebben gevonden vertonen dan een pictogram met het vliegende hart naast de naam. Als je een dergelijk pictogram bij een profiel tegenkomt dan weet je vooraf al dat deze persoon jou leuk gevonden heeft.

Voor wie is de Likes You optie beschikbaar?

Alleen als je Gold member van Tinder bent kun je gebruik maken van de mogelijkheid om te zien wie jouw profiel hebben geliket. Je moet dit dan eerst aangeven in de instellingen van je profiel. Ben je al geabonneerd op Tinder Gold? Vol dan deze stappen om Likes You te gaan gebruiken:

  • Tik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm
  • Tik onder Nieuwe matches op de eerste profielfoto met de gouden rand en het pictogram met het vliegende hart
  • Hier kun je zien hoeveel mensen je al leuk hebben gevonden op Tinder
  • Tik op een profiel om meer foto’s te bekijken
  • Swipe naar links om af te wijzen en naar rechts voor een match!

Wat doe je als je ziet dat iemand je leuk vindt?

tinder swipeAls je via de Likes You functie ziet dat iemand je leuk vindt dan is het verstandig om eerst het profiel van die persoon te raadplegen. Bekijk eerst of diegene een beetje bij je past voordat je iedereen die jou leuk vindt naar rechts veegt. Als je op geen enkel punt een klik hebt na het zien van de foto’s en de Tinder bio dan heeft liken weinig zin.

Tinder Gold: tegen betaling zien wie jou leuk vindt

Als de persoon in kwestie je wel aanspreekt dan kun je naar rechts swipes om de match te realiseren. Vervolgens kun je deze persoon een berichtje sturen om te ontdekken of jullie echt een match zijn. Met de Likes You feature van Tinder scheidt de dating app het kaf van het koren; je weet wie jou leuk gevonden heeft en wie niet.

Optimaal gebruik maken van de Likes You functie

De Likes You functie is ideaal voor mensen die geen zin hebben om alle profielen door te swipen. Als je een Gold Membership afsluit dan kun je de Likes You functie gebruiken. Je kunt dan in principe een afwachtende houding aannemen om te zien of er Tinder gebruikers zijn die jouw profiel een like hebben gegeven met een swipe naar rechts. Zo wordt het aantal profielen dat je moet bekijken natuurlijk meteen een stuk minder. Dat kan een voordeel zijn als je snel met iemand in contact wilt komen maar niet zo veel tijd hebt om dagelijks uren op Tinder te swipen.

Super Like van Tinder

tinder super likeEen functie die ongeveer hetzelfde effect heeft als de Likes You optie is de Super Like. Als je een gratis versie van Tinder gebruikt kun je deze optie per dag 1 keer gebruiken. Heb je de Plus versie dan kun je maximaal vijf Super Likes uitdelen. Een gebruiker ziet het meteen als je hem of haar een Super Like hebt gegeven. De ander kan hier dan direct op reageren door je te matchen of je af te wijzen.

Het is natuurlijk wel zo dat de ander meteen ziet dat je hem of haar leuk vindt. Als je een gewone like uitdeelt ziet de ander dat dus alleen als hij jou ook een like stuurt of als hij een Gold lidmaatschap heeft.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Mannen met honden in hun profielfoto willen vaker settelen’

Mannen doen er alles aan om zichzelf een tikkeltje aantrekkelijker te maken op een datinga…