Wat is Tinder Likes You? Hoe het werkt en voor wie het is

Michael Schouten
Door Michael Schouten
7 minuten leestijd

Tinder is een van de beroemdste datingapps die over de hele wereld wordt gebruikt. Het is als een persoonlijke matchmaker in je broekzak. Tientallen apps hebben geprobeerd in de voetsporen van Tinder te treden en een vergelijkbaar platform te bieden, maar tot nu toe blijft Tinder ongeslagen aan de top. Overal ter wereld hebben miljoenen mensen de app op hun telefoon staan, of op zijn minst een profiel aangemaakt. En dat is vooral te danken aan de talloze features die Tinder voortdurend introduceert.

Om te voorkomen dat je je gaat vervelen, en natuurlijk om de concurrentie voor te blijven, voegt Tinder steeds nieuwe functies toe aan het repertoire. Eén daarvan is de ‘Likes You’-functie. Maar wat houdt deze functie precies in, wat kun je ermee en wie kan er eigenlijk gebruik van maken?

Wat is Likes You?

In de zomer van 2017 voegde Tinder een spannende feature toe voor haar Gold-leden: Likes You. Deze feature is nu nog steeds aanwezig en onderdeel van het Gold-lidmaatschap. Het geeft je een groot en boeiend voordeel ten opzichte van het gratis lidmaatschap. Voordat je naar links of rechts veegt, weet je al of iemand interesse in jou heeft getoond (naar rechts heeft geswipet). Met andere woorden, je beschikt over een soort superkracht waarmee je kunt zien wie jou leuk vinden en wie jou nog niet heeft opgemerkt (of heeft afgewezen).

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het voordeel van Likes You

Normaal gesproken kom je er alleen achter of iemand jou leuk vindt als jij die persoon ook leuk vindt. Er ontstaat dan een match waarna je met elkaar kunt chatten in de app. Als je die persoon echter naar links veegt, en dus afwijst, kom je nooit te weten of het een match zou zijn geworden. En dat is misschien wel een gemiste kans.

Het interessante aan Likes You is dat je kunt zien wie jouw profielfoto naar rechts heeft geswipet. Je hoeft niet te gissen of het wel of niet een match zal worden. Dat bepaal jij namelijk zelf. Als je weet wie jou leuk vonden, kun je een garantie krijgen op een match. Je hoeft op die profielen alleen nog maar naar rechts te vegen – wat dus ook voor meer matches zorgt.

Maar laten we eerlijk zijn, als je die foto eerder naar links hebt geveegd, had je daar waarschijnlijk een goede reden voor. De grote vraag is of je van gedachten verandert wanneer je plotseling ontdekt dat iemand jou wel ziet zitten.

Waar Likes You echt van pas komt, is wanneer je twijfelt over iemand en je ziet dat deze persoon jou al leuk vindt. Het feit dat de ander interesse in jou heeft, kan je over de streep trekken als je in tweestrijd bent. Het is als een duwtje in de juiste richting wanneer je nog niet helemaal zeker bent.

tinder likes you

Hoe ontdek je wie jou leuk vindt?

In het berichtenscherm van de Tinder-app zie je bovenaan het aantal likes dat andere leden jou hebben gegeven. Als je deze likes bekijkt, wat alleen mogelijk is met het Gold- of Platinum-lidmaatschap, kun je deze likes één voor één bekijken en snel beslissen in het zogenaamde Likes You Grid. Hier heb je de mogelijkheid om direct te matchen met degenen die jou al leuk vinden, ze af te wijzen of eerst hun volledige profiel te bekijken voor meer foto’s en info.

Zelfs als je op de traditionele manier blijft swipen, kun je nog steeds ontdekken wie interesse in jou heeft getoond. De profielen die jou eerder hebben geliket, herken je aan het vliegende hartje naast hun naam. Dat betekent dat je al vooraf weet dat deze personen jou zien zitten.

Voor wie is de Likes You-functie beschikbaar?

De Likes You-optie is exclusief voor leden met Tinder Gold of Tinder Platinum. Alleen als je een Gold- of Platinum-member bent kun je profiteren van deze geweldige feature die onthult wie jouw profiel heeft geliket. Volg deze eenvoudige stappen om Likes You te gebruiken:

  • Tik op het glinstericoon op het hoofdscherm.
  • Zoek de eerste profielfoto met de gouden rand en het vliegende hartpictogram.
  • Bekijk welke mensen jou al leuk vinden op Tinder.
  • Tik op een profiel om meer foto’s te bekijken.
  • Veeg naar links om af te wijzen of naar rechts voor een match.

Wat te doen als je ontdekt dat iemand jou leuk vindt?

Wanneer je door de Likes You-functie ziet dat iemand interesse in jou heeft, is het slim om eerst het profiel van die persoon te onderzoeken. Kijk of er een beetje een klik is voordat je als een razende naar rechts swipet op iedereen die jou leuk vindt. Als je na het bekijken van de foto’s en de Tinder-bio tot de conclusie komt dat er geen enkele connectie is, heeft het liken weinig zin.

Tinder Gold: tegen betaling zien wie jou leuk vindt

Als je echter wel geïnteresseerd bent in de persoon in kwestie, aarzel dan niet om naar rechts te swipen om een match te maken. Vervolgens kun je een berichtje sturen om te ontdekken of jullie echt goed bij elkaar passen. Met de Likes You-feature van Tinder wordt het makkelijker om de juiste keuzes te maken – je weet immers wie jou wel ziet zitten en wie niet.

Haal alles uit de Likes You-functie

De Likes You-functie is een zegen voor mensen die geen zin hebben om door talloze profielen te swipen. Als je een Gold of Platinum-lidmaatschap hebt, kun je de Likes You-functie benutten. Je kunt dan eigenlijk een beetje achteroverleunen en kijken of er Tinder-gebruikers zijn die jou een like hebben gegeven door naar rechts te swipen. Hierdoor hoef je minder profielen door te spitten, wat handig is als je geen tijd hebt om urenlang op Tinder te swipen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie