Muslima

4,2 van 5

Dompel jezelf onder in de wereld van Muslima, dé hotspot voor islamitische singles die op zoek zijn naar liefde. Deze datingapp verbindt moslims wereldwijd met één simpele swipe. Misschien stuit je op je toekomstige levenspartner of maak je gewoon waardevolle nieuwe vrienden. Muslima biedt je de kans om te speuren tussen talloze profielen, dus pak je kans en duik in dit datingavontuur.

PluspuntenGeschikt voor moslimsVeilige en vertrouwelijke omgevingSpecifieke partnercriteria aangeven
MinpuntenWeinig Nederlanders

We hebben allemaal zo onze voorkeuren voor een partner, maar voor sommige mensen speelt er meer dan uiterlijke kenmerken of karaktereigenschappen. Zo hebben we het bijvoorbeeld al meerdere keren gehad over christelijke datingsites die gericht zijn op christelijke mensen die op zoek zijn naar een christelijke partner.

Zoals je je nu wel kunt voorstellen gaat dit niet alleen op voor mensen met het christelijke geloof, maar zijn er voor alle religieuze stromingen wel datingsites te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Muslima, een website die ook in Nederland beschikbaar is en gericht is op mensen die op zoek zijn naar een moslima, oftewel een islamitische partner? Het doel bij deze site is overigens vrij gedetailleerd, want het gaat meteen om een islamitische bruid.

Bekijken op Muslima

Voor wie is het?

We kunnen niet anders zeggen dan dat daten nogal gevoelig ligt bij mensen die het islamitische geloof aanhangen. Het komt in sommige landen nog altijd voor dat de ouders zich bemoeien met het vinden van een levenspartner, maar dankzij de opkomst van het internet vinden steeds meer moslims een nieuwe mogelijkheid om een partner te vinden. Wat daar wel een rol in blijft spelen is het geloof zelf.

Naast de religie daten veel moslims en moslima’s ook met het doel om een levenspartner te vinden, oftewel een bruid of bruidegom. Muslima hangt daar handig op in en ziet zichzelf als een soort van online platform voor een islamitisch huwelijk. Of dat ook meteen betekent dat je hier niet terecht kunt als je eerst gewoon iemand wilt leren kennen met een islamitische achtergrond? Uiteraard kan dat.

muslima app

Gericht op zoek gaan naar een partner

Muslima is dan ook een combinatie tussen een soort van een huwelijk en datingsite voor moslim vrouwen en mannen. Let er wel op dat de website net zo internationaal is als dat het klinkt. Moslims uit heel de wereld melden zich namelijk aan op deze website en daardoor zul je ook niet altijd even snel bij een moslim of moslima uitkomen die in Nederland zit.

Dat je specifiek op zoek kunt gaan naar mensen die dezelfde religie hebben als jij zorgt er echter voor dat je wel meteen veel sneller kunt selecteren. Op de meeste westerse datingsites speelt het islamitische geloof immers een veel kleinere rol. Oftewel: je schiet met deze website op scherp.

Hoe werkt Muslima?

Jezelf aanmelden is vrij eenvoudig. Zo dien je een standaardformulier in te vullen waarna je een profiel kunt aanmaken. Om nepprofielen zoveel mogelijk te weren, worden alle profielen gecontroleerd en goedgekeurd. Het helemaal voorkomen van nepprofielen is uiteraard vrij lastig, maar het is in ieder geval altijd goed dat er een verificatie plaatsvindt. Ook kun je jouw profiel laten valideren door een kopie van je id op te stellen. Bij je profiel komt dan een batch te staan die laat zien dat je een geverifieerd lid bent. Dat kan op zich jouw scoringskansen aanzienlijk verhogen aangezien het weer meer vertrouwen wekt bij andere gebruikers.

Hoe open ben je in jouw profiel?

Aangezien vrijwel alle leden op deze site veel waarde hechten aan het islamitische geloof kan je daar bij het instellen van je profiel ook rekening mee houden. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven hoe belangrijk je het vindt om naar de moskee te gaan of om de Koran te lezen. Daarnaast mag je je ook invullen of je voorstander bent van monogamie of ook openstaat voor polygamie. Het zijn interessante vragen die in ieder geval een kijkje geven van jouw kijk op bepaalde zaken die in mindere of meerdere mate aan de islam kunnen worden gelinkt. Aan jou de taak om hier open en bloot over te zijn of toch wat discreter over te blijven.

Onze beoordeling van Muslima

Muslima, een naam die geen twijfel laat over wat je kunt verwachten. Het voelt alsof ik een wereldreis maak en kennismaak met duizenden beschikbare profielen. Zoals bij elke datingreis, heb ik mijn bedenkingen, maar op hetzelfde moment kan ik de belofte van dit avontuur niet negeren.

Je vraagt je misschien af, is deze app gebruiksvriendelijk? Dat kan ik bevestigen. De interface lacht je tegemoet als een oase na een te lange wandeling door een woestijn. Hoewel overzichtelijk, was het doorbladeren van profielen zo gemakkelijk dat ik bijna mijn slaap voor de nacht misliep. Met veel functies die dit proces leuk en eenvoudig maken, is het bijna als thuiskomen na een lange reis.

Laten we ‘nu eens praten over kwaliteit. De profielen hier zijn buitengewoon gevarieerd. Mensen van over de hele wereld, allemaal met één doel voor ogen: het vinden van hun wederhelft. Het internationale aspect van deze app wat ik bijzonder aantrekkelijk vind. Het ontmoeten van mensen uit verschillende delen van de wereld maakt het daten via Muslima tot een unieke ervaring. Hoewel ik opmerkte dat er niet zoveel Nederlandse gebruikers zijn als ik zou willen, betekent dit niet meteen dat je met lege handen naar huis gaat.

De app is simpel opgebouwd en via de laptop heel goed te gebruiken. De mobiele app is ook een gemak om mee te werken en maakt de reis naar liefde gemakkelijker, zelfs als je onderweg bent. Hoewel ik zelf geen moslim ben, heb ik toch genoeg gesprekken gehad, wat wel iets zegt over de gebruikers van de app.

Al met al is Muslima met het enorme scala aan gebruikers, gebruiksvriendelijkheid en unieke kenmerken een interessante, internationale datingapp voor moslims. Hoewel er echter een gebrek is aan Nederlandse gebruikers, zijn de kansen om een uniek individu te ontmoeten, waar je ook bent, behoorlijk groot. Duik met vertrouwen in deze pool van mogelijkheden en wie weet, misschien eindigt je reis wel in een sprookje.

Beoordeling vond plaats in augustus 2023 door Thomas Lammers.

Gratis of betaald

Met een gratis lidmaatschap kun je redelijk uit de voeten bij Muslima, maar om echt onbeperkt contact te leggen met andere gebruikers kun je kiezen voor een Golden of Platina-lidmaatschap. Met laatstgenoemde kun je bijvoorbeeld ook bovenin verschijnen in de zoekresultaten waardoor je extra opvalt in vergelijking met andere profielen. Moeten we wel meteen bij zeggen dat deze optie iets minder zin heeft als je specifiek in Nederland actief bent. Het aantal Nederlandse gebruikers valt namelijk wat tegen.

cupid lidmaatschap

App en website

Deze dating website maakt ook gebruik van een app waardoor je net zo makkelijk op je smartphone of tablet kunt daten. Deze app werkt in grote lijnen net zoals de website alleen wordt het allemaal net iets overzichtelijker en functioneler. Op de mobiele app kun je bijvoorbeeld ook je profiel aanpassen, op zoek gaan naar andere single moslims en moslima’s, en kun je berichten sturen of chatten met andere leden op de app. Zowel voor Android-gebruikers als voor iOs-gebruikers is er een app beschikbaar.

App StoreGoogle Play

Over Muslima

Muslima is onderdeel van het internationale Cupid Media netwerk dat ruim 30 veelgebruikte dating websites beheert. Zo zijn er allerlei subwebsites zoals BrazilCupid, ThaiCupid, en AfroIntroductions om je maar een idee te geven. Het totale ledenbestand ligt dan ook op meer dan 4.5 miljoen leden waardoor we het hier hebben over één van de grootste datingnetwerken van de wereld.

Anders dan de andere sites die onder dit netwerk vallen is Muslima dus uitsluitend gericht op mensen die zoeken naar een islamitische partner. Deze leden komen uit heel de wereld, dus mocht je op zoek gaan naar een islamitische bruid of bruidegom, houd er dan rekening mee dat je internationaal zult moeten denken. Al kent liefde natuurlijk geen grenzen, ook niet voor de moslims en moslima’s onder ons. Succes!

muslima

Veelgestelde vragen

Is Muslima voor iedereen?

Nee, Muslima is niet voor iedereen geschikt. Hoewel Muslima toegankelijk is voor alles en iedereen vanaf 18 jaar, geldt de datingservice vooral als een plek waar mensen op zoek gaan naar moslimhuwelijken. Muslima heeft al vele duizenden alleenstaanden geholpen hun moslimmatch te vinden. Het ziet zichzelf niet zozeer als een normale datingapp, maar meer als een belangrijke app voor Islamitische huwelijksbemiddeling.

Is Muslima gratis?

Ja, Muslima is gratis om te testen en uit te proberen. Iedereen die zich inschrijft op Muslima begint met een gratis lidmaatschap om het platform te proberen. Met dit lidmaatschap kun je een profiel maken, zoekopdrachten uitvoeren en rondbladeren tussen de profielen van de Muslima-leden. Er zijn echter wel beperkingen met een gratis Muslima-profiel. Als je toegang wilt tot alle functionaliteiten is een betaald lidmaatschap vereist.

Kun je swipen op Muslima?

Nee, swipen is niet mogelijk op Muslima. Het is wel mogelijk om profielen te liken en te matchen. Bij een wederzijdse match ontvang je een meldingen dat de interesse van twee kanten komt met de mogelijkheid om een bericht naar de ander te versturen. Bij Muslima gaat het echter niet om snelle beoordelingen zoals in andere apps. Gezien het serieuze karakter van de app gaat het meer om kwalitatieve matches die een huwelijkskandidaat zouden kunnen zijn.

Is er een minimumleeftijd voor Muslima?

Ja, het is mogelijk om lid te worden van Muslima vanaf een leeftijd van 18 jaar. Iedereen die meerderjarig is kan lid worden van de datingapp. Minderjarigen worden niet toegelaten tot het datingplatform.

Heeft Muslima een website?

Ja, Muslima is zelfs begonnen als een klassieke datingsite. Hoewel Muslima nu vooral populair is door de app, kun je ook gewoon inloggen op de website. De functies van deze website zijn nagenoeg gelijk aan die van de app, waarbij je kunt zoeken naar potentiële singles en berichten kunt versturen.

Beoordeel Muslima

Alle beoordelingen van Muslima

5,0
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Snel contact, prima

Rated 5 out of 5
16 oktober 2023

Voor mij is Muslima een goede app geweest om vrouwen te ontmoeten uit andere landen. In Nederland heb ik niet veel contacten en Muslima heeft mij geholpen om in het buitenland te zoeken.

Amir
Gecontroleerd