Home ThaiCupid

ThaiCupid

Al die Nederlandse mannen met zo’n jongere Thaise vrouw: je bent niet de enige die zich afvraagt waar ze deze vinden. Het lijkt er zelfs op alsof de Thaise dames voor het oprapen liggen, maar waar moet je dan zijn? Vanzelfsprekend ontmoet je ze in de bekende toeristenplaatsen zoals Pattaya, Bangkok en Patong, maar waar velen niet aan denken is dat ze ook gewoon online te vinden zijn.

Je hoeft er niet eens de deur voor uit, want je hebt genoeg aan een datingsite zoals ThaiCupid: de toonaangevende datingsite die westerlingen koppelt aan de schoonheden uit Thailand. Met een omvangrijk ledenbestand van 1.5 miljoen geregistreerde gebruikers is het de ideale plek om te kijken of een Aziatische partner iets voor je is.

Bezoek ThaiCupid

Hoe werkt het?

Als je bekend bent met de standaard werkwijze van een traditionele datingsite, dan weet je eigenlijk ook hoe ThaiCupid werkt. Ten eerste dien je je te registreren voor een account; dit kan met je Facebook-profiel, maar ook met je e-mail adres. Registreren met Facebook is het snelst: je hoeft dan alleen in te loggen en de gegevens worden automatisch overgenomen vanuit je Facebook-profiel. Wees gerust, ThaiCupid plaatst niets op je profiel. De gegevens worden enkel gebruikt om je ThaiCupid te vullen met de volgende gegevens:

 • Je naam en profielfoto
 • Geboortedatum
 • Huidige woonplaats
 • Foto’s
 • Geslacht
 • E-mailadres

Het voordeel van deze inlogmethode is dat je eenvoudig foto’s vanuit je Facebook-profiel kunt overnemen naar ThaiCupid: wel zo handig. Natuurlijk kun je je ook gewoon registreren met je e-mail adres, maar dan dien je handmatig je gegevens in te vullen. Welke keuze je ook maakt, hierna ben je ready-to-go en kun je meteen op zoek naar een Thaise vrouw, of man als je zelf een vrouw bent.

Profiel en zoeken

Wanneer je je aanmeldt als Nederlandse man, dan duurt het niet lang voor je de eerste bezoekers op je profiel krijgt: zo snel kan het gaan. En als je werk maakt van je profiel, door deze verder in te vullen en meer foto’s toe te voegen, dan kun je rekenen op aardig wat reacties. ThaiCupid houdt je op de hoogte van de interesses die de leden in je tonen en ook ontvang je meldingen als je een bericht hebt ontvangen, zowel door middel van meldingen op de website als per e-mail.

Als je liever zelf het hef in eigen hand neemt, dan kan dat ook. Onderdeel van de datingsite is de zoekfunctie waarmee je kunt filteren op de zoekresultaten. Je kunt de ‘online’ leden bekijken alsook profielen zoeken van leden die niet online zijn. In het geval van specifieke wensen: met de filters kun je gericht zoeken op eigenschappen en kenmerken. De profielen worden automatisch naar het Nederlands vertaald, of in ieder geval delen ervan. Dit maakt het wat makkelijker om te navigeren tussen de profielen van potentiële kandidaten.

thaicupid app

Van interesse tot berichten versturen

Zit er een Thai(se) tussen die je aandacht trekt? Dan kun je aangeven dat je interesse hebt. De ander ontvangt hier een bericht van en kan dan ook interesse in jou tonen. Is de interesse wederzijds? Dan is het een match en kun je met elkaar chatten. Geen geduld? Je kunt de persoon ook direct een privébericht versturen.

Maak je geen zorgen over de taalbarrière, aangezien ThaiCupid een intern vertaalsysteem hanteert. Je Nederlandse berichten worden hiermee vertaald naar Thai, de moedertaal van het grootste deel van de Thaise bevolking. Andersom kun je berichten in het Thai door de datingsite laten vertalen naar het Nederlands, zodat je ook berichten kunt uitwisselen met Thaise singles die geen andere taal dan die van henzelf spreken.

Voor wie is het?

ThaiCupid is vooral interessant voor Nederlandse (of Belgische) mannen en vrouwen die een Thaise vriendin of bruid zoeken. Het grootste deel van de Thaise leden is namelijk vrouw en op zoek naar een Westerse man, ook wel farang genoemd. Daar hebben ze reden genoeg voor, en dat gaat niet alleen om geld of de materiële zaken. Natuurlijk is het voor sommige Thaise vrouwen een uitweg uit de armoe, maar vaker is dit niet de hoofdreden. Zij waarderen de westerse man: voor hun verantwoordelijkheidsgevoel, omgang met vrouwen, bemoeienis met het gezin en het bieden van steun en hulp. Omdat ze deze en meer eigenschappen missen in de typische Thaise man, zoeken ze hun heil bij mannen uit andere delen van de wereld, waaronder Nederland.

Hoe gaat het? ⇨ Sabaai die ruu?

De datingsite heeft zich als effectief bewezen voor mannen die op zoek zijn naar een Aziatische bruid. Hoewel het misschien onbegonnen werk lijkt met al het papierwerk, vertellen de succesverhalen een ander verhaal. In Nederland zijn er meer dan 5.700 mannen getrouwd met een Thaise vrouw, zelfs twee keer zoveel als in het begin van de eeuw. Zij waarderen het behulpzame karakter van deze vrouwen, die meer dan graag de zorg op zich nemen en misschien nog belangrijker: ze zetten de man op een voetstuk.1

Gratis, Goud en Platina lid

Iedereen die zich aanmeldt bij ThaiCupid begint met het standaard lidmaatschap, oftewel als gratis lid. Met dit lidmaatschap krijg je net genoeg functies tot je beschikking om de datingsite te proberen. Het stelt je in staat om interesseberichten te versturen naar de Thaise singles die je op het oog hebt en je kunt persoonlijke berichten versturen met de Goud- en Platina leden, hoewel je deze personen niet zelf kunt benaderen met een privébericht. Kortom, het gratis lidmaatschap is beperkt, maar genoeg om erachter te komen of je je Thaise vriendin of man daar zou kunnen vinden.

cupid lidmaatschap

Bezoek ThaiCupid

Als je tevreden bent met de werking van de datingsite, de interesse die de Thaise leden in je tonen en de actieve profielen die je kunt benaderen, dan zou je kunnen besluiten om het Goud- of Platina lidmaatschap te nemen. En als je de zoektocht naar een liefde uit Thailand serieus neemt, kun je eigenlijk niet zonder een van beide lidmaatschappen.

Met het Goud-lidmaatschap kun je privéberichten uitwisselen met alle ThaiCupid-leden, ongeacht of ze betaald lidmaatschap hebben of niet. Het Platina-lidmaatschap biedt deze mogelijkheid ook, alleen krijg je er dan nog een aantal exclusieve features bij: de geavanceerde matchingfeature, berichtenvertalingen en notities voor profielen. Dit zijn de prijzen voor beide lidmaatschapsvormen van ThaiCupid:

Prijs Platina

 • 12 Maanden € 143,99 (€ 12,99 p/m)
 • 3 Maanden € 71,99 (€ 24,- p/m)
 • 1 Maand € 35,98

Prijs Goud

 • 12 Maanden € 123,98 (€ 10,33 p/m)
 • 3 Maanden € 61,98 (€ 20,66 p/m)
 • 1 Maand € 30,98

legitimeren

Profielverificatie

Dankzij televisieprogramma’s als Catfish kun je het idee krijgen dat iedereen op deze datingsites ‘nep’ is, alsof je keer op keer met een fictief profiel aan het chatten bent. Om je meer zekerheid te geven dat je chat met de persoon op de foto biedt ThaiCupid een profielverificatie aan. Als je deze verificatie doorloopt, dan kun je je identiteit verifiëren, waarna de andere leden dit kunnen zien. Andersom kun jij dit zien bij andere leden die hun profiel bevestigd hebben met een identiteitscontrole. Je kunt deze verificatiedocumenten uploaden om je profiel te verifiëren:

 • Paspoort
 • Rijbewijs
 • Nationaal identificatiedocument

Bezoek ThaiCupid

Over ThaiCupid

ThaiCupid heeft sinds 2002 al duizenden Thaise singles gekoppeld aan hun matches vanuit de hele wereld. Als je nagaat dat Tinder pas sinds 2013 bestaat, dan zegt dit veel over de jarenlange ervaring dat ThaiCupid heeft in het matchen van internationale gebruikers. Voorheen was het bekend als Thai Love Links, maar inmiddels is de datingsite alweer een aantal jaren overgestapt naar het ThaiCupid.com domein.

Achter de populaire Thaise datingsite zit het welbekende Cupid Media Netwerk waar het onderdeel van is. Dit internationale netwerk beheert meer dan 30 actieve datingsites die zich stuk voor stuk op een specifieke markt richten. Zo is er dus ThaiCupid om singles uit Thailand te leren kennen, maar ook hebben ze BrazilCupid, UkraineDate, RussianCupid en nog veel meer online liefdesplekken voor singles met een specifieke voorkeur.