Home Hily

Hily

hilyEigenlijk is het aanbod van datingapps de laatste jaren zodanig toegenomen dat het alleen maar lastiger wordt om een platform te vinden dat anders is dan andere apps of sites. Voor singles die toch op zoek willen naar een app die zich onderscheidt, zou Hily wel eens een goede keuze kunnen zijn. Deze app heeft namelijk ook voet aan grond gezet in Europa en begint steeds populairder te worden onder gebruikers.

Direct na de lancering op 9 maart 2019 stond de app zelfs bovenaan in de grafieken met het aantal downloads in Apple App Store en Google Play. Wat is er zo bijzonder is aan deze dating app? Dat gaan we vandaag met je bespreken. Deze app pakt het namelijk op een hele eigen manier aan. En dat zou zomaar het verschil kunnen maken om die ene match te maken.

Het enige nadeel is dat Hily op dit moment nog niet veel Nederlandse gebruikers heeft. Daarom raden we voorlopig deze dating app aan met meer Nederlandse gebruikers:

Bekijk het beste alternatief

Voor wie is het?

Hily is een gratis te gebruiken dating-app voor — naar eigen zeggen — jonge en ruimdenkende singles. Daarmee wijkt het in principe niet af van andere apps, al heeft het wel een wat high-tech design en is het meer gericht op mannelijke gebruikers (die een partner van het andere sekse zoeken). Ook wordt nauw samengewerkt met influencers om de app aan te prijzen. De makers van de app maken dus handig gebruik van alle online mogelijkheden en dat zul je onder meer zien in de functionaliteit van de app. Hily is voor mannen, vrouwen, en mensen die zichzelf genderneutraal zien, en die ouder zijn dan 18 jaar.

hily app

Hoe werkt Hily?

Hoewel het met het swipen veel op Tinder lijkt, laat Hily je ook bladeren door korte video’s (zoals bijvoorbeeld Snapchat-verhalen), wat een leuke aanvulling is ten opzichte van andere dating apps. Ook krijg je een notificatie dat iemand jouw profiel leuk vindt, wat anders is dan Tinder waarbij beide profielen elkaar leuk moeten vinden om een match te krijgen en er zo achter te komen dat jullie bij elkaar in de smaak vallen.

Strenge verificaties voordat je je aan kan melden

Een aantal andere innovatieve functies helpt Hily zich te onderscheiden van andere dating-apps. Ten eerste moeten alle profielen door de zorgvuldige verificatietest komen om gebruikers zo te beschermen tegen spammers en oplichters. Naast traditioneel vegen kun je ook reacties achterlaten en andere gebruikers rechtstreeks een berichtje sturen. Als je wat hulp nodig hebt bij de eerste stap, biedt de app ijsbrekers om gesprekken op gang te helpen.

Eenvoudige interactie met andere gebruikers

Contact met andere gebruikers onderhouden is ook een makkie, aangezien het delen van audio- en videoboodschappen, foto’s en het verzenden van foto’s of GIF’s mogelijk is op deze app. Bovendien hebben gebruikers de mogelijkheid om de app te verbeteren door feature verzoeken in te dienen, een leuke optie vinden we zelf. Hierdoor kan de app worden verbeterd volgens de wensen en verwachtingen van de Hily-community.

hily profiel

Gratis of betaald

Is Hily gratis? Ja en nee. Hily heeft wel een gratis versie, maar ze pushen hun betaalde premium-service, Hily Elixir, zo vaak tijdens het aanmelden dat het soms wat vervelend wordt. Hily Elixir biedt in ieder geval veel van dezelfde soort functies die je mag verwachten van andere premium-pakketten voor dating apps zoals bijvoorbeeld Tinder Plus. Upgraden kan daardoor zeker aantrekkelijk blijken voor sommige gebruikers die het meeste uit de datingapp willen halen.

Let echter wel op: als je je aanmeldt voor de gratis proefperiode van 7 dagen van Hily Elixir, word je automatisch aangemeld voor het duurste pakket. Dat zal niet voor iedereen wenselijk zijn, dus het is even goed om hier aandacht aan te besteden.

Is het betrouwbaar?

Ja, toch wel. We hebben het over een dating app die er serieus werk van maakt om de accounts goed te verifiëren. Om een Hily-account aan te maken, moet je je Facebook of Snapchat koppelen, een live foto indienen of een foto van je identiteitsbewijs sturen. Deze vereisten maken het veel moeilijker voor oplichters of bots om profielen te maken.

Hily gebruikt Artificial Intelligence (AI) voor de compatibiliteit en om aanstootgevende berichten te blokkeren. Met machine learning worden gebruikers met dezelfde interesses en persoonlijke voorkeuren geïdentificeerd en eerder getoond. Hoe meer je de app gebruikt, hoe beter deze functie werkt. Hily beweert ook dat de AI ongepaste berichten en de beruchte dickpics blokkeert. Wat dat betreft proberen ze de app zo gebruiksvriendelijk te houden.

App of website

Hily is een app die kan worden gebruikt op een mobiele telefoon of een tablet. Daarmee kan het dus niet via de webbrowser worden gebruikt zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij een datingwebsite. Door slimme profielen, swipes, vind-ik-leuks en opmerkingen te analyseren, identificeert Hily geschikte profielen die aan je voorgesteld worden. Hoe meer het platform wordt gebruikt, hoe meer info ze bij de app kunnen gebruiken en hoe beter de suggesties zijn.

App StoreGoogle Play

Over Hily

Hily is een online dating applicatie die machine learning gebruikt om potentiële partners met elkaar te matchen. De app HILY heeft een wat gekke naam en is zo genoemd omdat deze letters een acroniem zijn voor “Hey, I Like You”. De app is ontworpen om potentiële matches aan te bevelen door de profielen, interesses en app-activiteiten van gebruikers nauwkeurig te analyseren. Waarmee het zich onderscheidt? Wiskunde, statistieken en kunstmatige intelligentie; dat zijn de dingen waar dating app Hily mee scoort. En dat alles voor de beste matches en kandidaten.

Hily werd voor het eerst uitgebracht in augustus 2017 en sindsdien is het rap gegaan. Volgens de Amerikaanse high-tech online kanaal TechCrunch had de app oorspronkelijk nog maar 35.000 gebruikers tijdens de bètafase in oktober 2017, maar zou het in de jaren daarna flink aan gebruikers winnen — onder meer door een samenwerking met Snapchat.

In augustus 2019 was de app al behoorlijk gegroeid met 5 miljoen gebruikers hebben en daarna ging het nog sneller, vooral ook in Europa. In december van datzelfde jaar bereikte Hily de mijlpaal van 10 miljoen geregistreerde leden. Ook in Nederland zien we steeds meer Hily-gebruikers, maar is het helaas nog niet op het niveau van de andere grootmachten in de datingwereld.

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare dating apps als Hily?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Hinge.

Is Hily voor iedereen?

Ja, de doelgroep van Hily is behoorlijk breed. Iedereen kan zich aanmelden op de dating app.

Is Hily gratis?

Ja, Hily is gratis. Er zijn echter wel de nodige beperkingen voor gratis leden. Een Hily Elixir lidmaatschap is nodig om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Kun je swipen op Hily?

Ja, zowel mannen als vrouwen kunnen swipen op Hily.

Wat is de minimumleeftijd voor Hily?

Iedereen ouder dan 18 jaar is welkom op de dating app.

Heeft Hily een datingwebsite?

Nee, Hily is exclusief beschikbaar als app. De website dient slechts ter informatie.