Home Dating apps Dating coach Lara van Match nu ook beschikbaar op smart devices

Dating coach Lara van Match nu ook beschikbaar op smart devices

2 minuten leestijd
0
lexa singles

De chatbot van Match, eigenaar van onder andere Lexa, heeft dating coach Lara vandaag naar slimme toestellen voor in huis gebracht. De datingcoach met kunstmatige intelligentie (AI) is op dit moment alleen in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar, zo meldt GDI. De aankondiging van vandaag volgt een jaar na de introductie op Facebook Messenger.

Coach Lara

De chatbot, Lara genaamd, is geprogrammeerd om mensen te helpen bij een zoektocht naar een partner. In Nederland is Lara bijvoorbeeld al te vinden op de website van Lexa, waar de coach ingezet wordt om nieuwe leden te verwelkomen. De mogelijkheden gaan echter verder dan alleen het werven van nieuwe leden en deze te helpen om zich aan te melden.

Volgens Match gebruikt Lara natuurlijke taalverwerkingstechnieken om op een “naadloze” manier te communiceren met gebruikers. De virtuele dating assistent heeft de mogelijkheid om om maximaal 50 categorieën van criteria te analyseren, waaronder astrologische tekens, onvolkomenheden en hobby’s. Op basis van deze gegevens kan Lara romantische suggesties te doen. De chatbot kan naast het helpen bij de registratie ook datingtips geven en locatiesuggesties doen als het tot een afspraak komt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Google smart devices

De assistent werkt op dit moment nog enkel op smart devices van Google. Met het commando “OK Google, praat met Lara van Match” zal het gesprek beginnen met de assistent. De vocabulaire van de virtuele assistent verbetert bij elke interactie. Volgens Match kan Lara op de smart devices ingezet worden voor de volgende dingen:

Dagelijkse match

Alleen voor Match leden selecteert Lara een uniek ledenprofiel op basis van de zoekvoorkeuren (leeftijd, locatie en gemeenschappelijke interesses). De profielgegevens van de dagelijkse match kunnen vervolgens via sms naar een telefoon worden verzonden, zodat gebruikers direct contact kunnen opnemen met de potentiële date.

Datelocaties

Lara kan gebruikers suggesties geven voor een perfecte datelocatie. Zo hoef je je niet meer af te vragen waar je heen moet op de eerste date. De chatbot vraagt naar de voorkeuren van de single om vervolgens met de Google Maps API een locatie uit te kiezen. Mits de gebruiker toestemming heeft gegeven, zal Lara aanbieden om de details via sms te verzenden met een link naar een kaart. Lara leert gaandeweg wat voor de voorkeuren van de gebruiker zijn om in de toekomst meer relevante locaties voor te stellen op basis van hun feedback.

Datingadvies

Lara vervult niet alleen de rol van matchmaker maar ook kan helpen bij de voorbereiding op een eerste date. De chatbot is voorzien van een grote hoeveelheid datingtips die gebaseerd zijn op de 23-jarige ervaring van Match. Als een gebruiker bijvoorbeeld verlegen is dan kan de chatbot tips en adviezen geven hoe hier mee om te gaan.

De markt van smart devices groeit sterk in de Engelstalige landen. In Nederland is deze trend nog niet zichtbaar, waarschijnlijk doordat de assistenten nog niet gereed zijn voor de Nederlandse taal. Of Lara ook op de Nederlandse smart devices ingezet worden is nog niet bekend.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…