Home Dating apps Lovoo rolt Live videochat functie uit naar meer Europese landen

Lovoo rolt Live videochat functie uit naar meer Europese landen

1 minuten leestijd
0
lovoo europa

Dating app Lovoo volgt het voorbeeld van Badoo door meer aandacht te geven aan de Live videochat functie. De videochat functie wordt op dit moment uitgerold naar meer landen nadat het vorige maand exclusief in Oostenrijk beschikbaar werd gesteld. De functie werd eerder al uitgebreid getest onder andere dating apps van The Meet Group dat sinds vorig jaar eigenaar is van Lovoo.

Lovoo Live

De functie met de naam “Live” geeft gebruikers van de app de mogelijkheid om te livestreamen. Dit is een nieuwe manier van interactie die we nu in meer dating apps zien verschijnen. Waar je normaal gesproken alleen met elkaar kunt chatten met behulp van tekstberichten aangevuld met foto’s kunnen gebruikers van dating apps steeds vaker video’s naar elkaar versturen.

De live videochat functie is een volgende stap waarmee gebruikers elkaar in het echt kunnen spreken zonder daadwerkelijk af te spreken. Met de videochat functie is het hiernaast mogelijk om vroegtijdig een catfish bloot te stellen maar ook is het een manier om teleurstellingen tijdens de eerste date te voorkomen. Onlangs introduceerde Badoo ook al een live videochat functie als vervanger voor het swipen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Volgens mede-oprichter Braunschweig is het vroege succes van Lovoo Live een bevestiging dat livestreamen belangrijker is geworden in het ontmoeten van nieuwe mensen. De gemiddelde kijker van de Live streams bekijkt al meer dan 15 minuten per dag naar de streams en gemiddeld 2 procent van de kijkers beloont de livestreamer met een cadeau.

Uitbreiding naar meer landen

De videochat functie is al in enkele Europese landen beschikbaar maar nog niet in Nederland. Of dit zal gebeuren is niet bekendgemaakt door de dating app maar het ligt voor de hand dat de functie in alle Europese landen beschikbaar wordt gesteld. De laatste landen die de functie nu kunnen gebruiken zijn Italië en Spanje. Later dit jaar wordt de functie in thuisland Duitsland geïntroduceerd.

Lovoo is opgericht in 2012 en is één van de toonaangevende Europese dating apps. Ooit begonnen in Duitsland, waar het nog steeds gevestigd is, ondergaat de dating app een proces van internationale expansie waarbij ook de aandacht op Nederland gericht is. De dating app is inmiddels over de gehele wereld beschikbaar en vertaald in 15 talen. Het is sinds oktober 2017 eigendom van The Meet Group nadat het voor 70 miljoen dollar gekocht werd door de internationale datingpartij. Andere dating apps van The Meet Group zijn MeetMe, Skout, Tagged en Hi5.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…