Wat is een tweelingziel? Herken je ware spirituele partner

Jay
Door Jay
8 minuten leestijd

We hadden het onlangs al over een soulmate en hoewel de meeste mensen zich wel een voorstelling kunnen maken van wat dat precies is, vertelden we je ook dat er verschillende gradaties zijn als het gaat om zielsverwanten.

Want hoewel we allemaal hopen ooit eens onze eigen soulmate te treffen, hebben sommige mensen wel heel erg veel geluk. Alhoewel geluk, anderen zullen het juist omschrijven als het lot.

Zo lieten we al kort de term tweelingziel vallen en je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat we het hier over een nogal extreme variant hebben van een soulmate. Hoe dat precies zit? Laten we zeggen dat we in elk geval hopen dat ook jij ergens een tweelingziel hebt lopen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Wat is een tweelingziel?

In principe kunnen we een tweelingziel zien als een enkele ziel die verdeeld is over twee lichamen. Deze helften zijn mannen en vrouwelijk en hebben ooit in een ver verleden met elkaar samengeleefd.

Algemeen wordt verondersteld dat iedereen op deze wereld ergens wel een tweelingziel heeft rondlopen. Tweelingzielen bestaan theoretisch gezien om elkaar aan te vullen en elkaar ook te leren kennen. Hoewel tweelingzielen zo verenigd zijn als het maar kan, wil dat niet zeggen dat ze ook exact hetzelfde zijn.

We hebben het immers over twee individuen die elk ook hun geheel eigen karakter hebben. Wel vullen de twee elkaar mensen aan: iets wat de één niet heeft, compenseert de ander. Zo kan de ene bijvoorbeeld heel proactief zijn en verbaal sterk, terwijl de ander juist heel teruggetrokken en spiritueel is. Nu zijn er veel meer persoonlijke kenmerken en karaktereigenschappen, maar het idee is er in elk geval voor te zorgen dat er een soort van volmaaktheid ontstaat tussen beide.

Spiritualiteit

Wat dat betreft worden we dus nogal spiritueel en dat heeft zo z’n redenen: de oorsprong van de definitie rondom tweelingzielen komt namelijk voort uit de spiritualiteit. Als je de andere helft van jezelf tegenkomt dan is dat volgens de spirituele wereld geen toeval: we hebben het hier over een lotsbestemming. Er wordt dan ook wel gesproken van een connectie die je na de ontmoeting niet meer kunt loslaten.

De relatie bij tweelingzielen heeft een enorme en vooral blijvende impact. Alles is vanaf het eerste moment heel erg intens, als liefde op het eerste gezicht maar dan meer, en het gekke is dat je daar zelf geen goed besef over kunt hebben totdat het je overkomt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Voorbestemd lot

Die tweelingziel bestaat dus niet zomaar. Volgens de spiritualiteit is er sprake van een reïncarnatie waarbij een enkele ziel is gesplitst in twee en is voorbestemd om elkaar weer te treffen. Tijdens de eigen levens van twee tweelingzielen worden er een hoop losstaande ervaringen opgedaan en pas als het moment juist is zullen de tweelingzielen elkaar ontmoeten.

Pas als jullie er allebei klaar voor zijn, zullen jullie in contact met elkaar komen en dat heeft wat weg van een sprookjesverhaal. En dat maakt de liefde immers zo mooi en magisch als dat het is. Dat betekent dus ook dat het geen zin heeft om ernaar op zoek te gaan. De kracht zit ‘m juist in de onverwachtheid.

Tweelingzielen voelen zich zo tot elkaar verbonden omdat ze ergens in een vorig leven met elkaar hebben samengeleefd. Dat kan in verschillende vormen zijn geweest: buren, vrienden, zelfs familieleden. Tijdens het contact met een tweelingziel is er dan ook sprake van een hoop herkenning en het vreemde daarbij is dat er ook een soort van vaagheid omheen zit. Laten we zeggen dat jullie onverklaarbare déjà vu’s met elkaar delen.

Verschil met zielsverwant

Ook de zielsverwant is bijzonder, alleen moet je dit weer zien als een minder extreme vorm. De twee zielen zijn afgescheiden, maar vinden elkaar op een bepaald moment toch. Ook voor zielsverwanten geldt dat het contact vanaf de eerste moment goed voelt. Er is een klik, het voelt vertrouwd. Toch kun je meerdere zielsverwanten hebben, terwijl je maar één tweelingziel kunt hebben.

Zielsverwanten komen bijeen, maar kunnen door bepaalde omstandigheden toch weer afscheid van elkaar nemen. Zo kun je het gevoel hebben je soulmate te hebben ontmoet, maar als je al een partner hebt, kan dat uiteindelijk toch op niets uitlopen. Het contact met een soulmate kan dan ook van tijdelijke aard zijn, zoals bijvoorbeeld bij een vakantieliefde het geval is.

Ondanks de intensiteit zul je toch elk een eigen kant op kunnen gaan. Na een ontmoeting met een tweelingziel is er geen alternatief: het is of je tweelingziel of helemaal niets.

“Love is composed of a single soul inhabiting two bodies.” – Aristoteles

toekomst

Hoe kun je je tweelingziel herkennen?

We kunnen ons dus ook wel voorstellen dat je jouw tweelingziel zo snel mogelijk wilt ontmoeten. Toch willen we je er nogmaals op wijzen dat je geen dingen moet opdringen. We hebben het hier namelijk over een natuurlijk proces. Maar als je eenmaal voelt dat het moment juist is dan zul je dat herkennen aan de volgende kenmerken:

1. Directe klik

Een klik in de meest extreme vorm van het woord welteverstaan. Bij het ontmoeten van je tweelingziel is er meteen een band die in het meest gunstige geval de rest van jullie leven zal aanhouden. Dit gevoel is dus wederzijds en hoeft in veel gevallen niet eens te worden opgebouwd. Het is er gewoon.

2. Emoties

Liefde is emotie en dat geldt bij tweelingzielen des te meer. Dat kunnen overigens emoties zijn die zowel positief als negatief zijn. Zo is alles in jullie liefdesleven vuur. Van de momenten tussen de lakens tot de bonzende ruzie.

3. Onmiddellijk besef

Je weet ook meteen heel erg diep van binnen dat jullie voor elkaar zijn bestemd. Je kunt elkaar nog zo kort kennen, je weet onmiddellijk dat het serieus is.

4. Onvoorwaardelijke liefde

Dat uit zich weer in onvoorwaardelijke liefde. Toch is onvoorwaardelijkheid iets dat moet worden opgebouwd. In jullie geval hebben jullie daar echter niet zo lang voor nodig.

5. Sterke chemie

Niet alleen de chemie is sterk, maar samen hebben jullie ook het gevoel elke uitdaging de baas te kunnen zijn. Niets staat jullie in de weg.

6. Telepathisch vermogen

Elkaars zinnen afmaken? Weten waar de ander aan denkt? Juist ja. Tweelingzielen weten precies wat er in de hoofd van de ander speelt.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie