Daten gaat tegenwoordig lang niet meer via de traditionele weg zoals het lokale café of de plaatselijke discotheek waar je maar iemand moet zien te versieren. Vandaag de dag is het dankzij de intrede van het internet een stuk makkelijker geworden en dat komt omdat er een hele drempel wordt weggenomen: namelijk het op de man of op de vrouw afstappen. Online is er veel minder terughoudendheid om je interesse in iemand te tonen en dat maakt het een stuk eenvoudiger om aan het daten te slaan.

Dat zijn overigens niet de enige voordelen, want terwijl je in het uitgaansleven je focus juist moet richten op één persoon (tenzij je een Don Juan pur sang bent), kun je online je aandacht verdelen. Tegelijkertijd je interesse tonen in een hele waslijst met personen, online kan het allemaal. Bovendien is het daten de laatste jaren ook een stuk internationaler geworden.

Wilde je pakweg 15 tot 20 jaar geleden een Braziliaanse vrouw ontmoeten dan mocht je in het meest extreme geval helemaal naar Brazilië toe, maar tegenwoordig kun je gelukkig met een datingsite als BrazilCupid ook via het internet daten. Daarnaast zijn er in dit populaire Cupid-netwerk ook allerlei varianten als ThaiCupid, AfroIntroductions, en RussianCupid. Heb je een nogal brede smaak? Dan kies je juist voor InternationalCupid.

Bezoek InternationalCupid

Voor wie is het?

In tegenstelling tot AsianDating of UkraineDate beperk je je met deze site niet tot één ras of één land. InternationalCupid veel meer diversiteit en richt het zich op niets anders dan op het verbinden van mensen, ongeacht de fysieke afstand. Voor de mensen die niet goed kunnen kiezen of gewoon internationaal georiënteerd zijn is InternationalCupid de perfecte oplossing.

De website is onder meer erg populair onder reizigers die vaak in het buitenland zijn en ter plekke mensen willen ontmoeten. Of beter nog: reizigers die juist al in aanloop naar de reis contacten opdoen met mensen die op de plek van hun bestemming wonen.

Voor dit soort mensen wordt het contact ter plekke meer gezien als tijdelijk vermaak, terwijl voor de vrouwen in vooral ontwikkelingslanden juist gestreefd wordt naar een relatie. Het is dus voor jezelf om af te vragen in welke groep jij valt, maar houdt er rekening mee dat de buitenlandse vrouwelijke gebruikers vaak iets meer willen dan een one-night stand.

Hoe werkt het?

InternationalCupid behoort tot één van de meest populaire datingsites voor singles die een vergaande interesse hebben in een buitenlandse partner. Inmiddels heeft dat ervoor gezorgd dat er meer dan 1 miljoen leden actief zijn op de verschillende Cupid-websites. Wil jij je ook aanmelden? Dan doe je dat als volgt.

Cupid Media

Aanmelden

Uiteraard, het aanmelden werkt zoals op de meeste datingsites. Zo heb je een e-mail nodig om je te kunnen registreren, alhoewel dat net zo makkelijk kan met je Facebook-profiel. Bedenk een naam die je wilt gebruiken op de website, vergeet je leeftijd niet, en je kunt zoeken, internationaal zoeken welteverstaan. De leden moeten ook een foto uploaden waarmee je als gebruiker toch een extra stukje zekerheid krijgt. Of dat betekent dat er helemaal geen fake profielen zijn? Niet helemaal. Dus houd wel altijd je aandacht erbij.

Zoeken naar een match

Als je eenmaal bent aangemeld kun je door de profielen scrollen. We noemden al de specifieke Cupid-sites, maar we kunnen ons voorstellen dat het jou bijvoorbeeld niet zoveel uitmaakt of je nu een Colombiaanse of een Braziliaanse ontmoet. Precies voor de mensen die hun kansen willen spreiden biedt de internationale variant een hoop meer mogelijkheden.

Leuk aan deze website is dat je het heel gedetailleerd kunt maken in jouw zoektocht. Zoek bijvoorbeeld op taille, cupmaat en dat soort specifieke fysieke kenmerken. Of dat misschien wat vleesachtig is? Misschien. Maar als je internationaal gaat daten dan wil je alles van je toekomstige date weten natuurlijk. Op zich bieden dit soort criteria je meteen alle informatie.


Bezoek InternationalCupid

Communiceren

Communiceren wordt natuurlijk wel iets lastiger als je internationaal gaat daten, maar daar is gelukkig een oplossing voor: de ingebouwde vertaalapplicaties van Cupid zelf. Natuurlijk zullen er met een deel van de gebruikers in het Engels gecommuniceerd kunnen worden, maar zie dat niet als iets vanzelfsprekend. Sterker nog: in landen waar belangrijke talen als Frans, Spaans, Mandarijn-Chinees of Portugees wordt gesproken is het alles behalve gebruikelijk dat ze er ook het Engels beheersen.

Wat het communiceren betreft moeten we er ook bij vermelden dat je met een gratis profiel niet zoveel kanten op kunt. Ja, je krijgt meldingen van berichten, maar pas met een betaald abonnement kun je vrijuit praten.

cupid lidmaatschap

App/website

Dat praten kan dan wel via de chat, maar ook met de webcam als je daar op een gegeven moment behoefte aan hebt. Opmerkelijk is dat de gebruikers op zowel de website als de app afhankelijk zijn van het tijdstip. Zo zijn op de website veel gebruikers uit bijvoorbeeld de Filipijnen, zuidoost-Azië en Afrika actief als het in Nederland vroeg is, om daarna de verschuiving te maken naar veel gebruikers uit zowel Noord,- als Zuid-Amerika.

De mobiele app van InternationalCupid heeft verder dezelfde functies als de website. Alle hoofdfuncties worden weergegeven door pictogrammen bovenaan het scherm, zodat gebruikers gemakkelijk door de mobiele app kunnen navigeren. De standaard zoekresultaten voor leden geven nieuwe profielen weer of nieuwe foto’s door de gebruikers zijn geüpload.

Let wel: net als op de webversie is het verzenden van berichten uitsluitend voor premium leden. Of de app de moeite waard is? Laten we zeggen dat de mobiele website ook best prima werkt.

Bezoek International Cupid

Over International Cupid

InternationalCupid is een site voor internationaal daten en is toegankelijk voor singles uit de hele wereld. Het platform wordt beheerd door het alom bekende Cupid Media-netwerk die juist internationaal naam heeft gemaakt door alle specifieke niche sites. Met InternationalCupid is er een platform bedacht waarop mensen een buitenlandse partner kunnen vinden die niet uit een specifiek land komt. InternationalCupid is voor iedereen die ook maar op zoek is naar een nieuwe partner. Behalve dat het een datingsite is, claimt het ook een sociale ontdekkingssite te zijn waarop je een internationale vriendschap kunt sluiten.

Beoordeel InternationalCupid

Alle beoordelingen van InternationalCupid

3,3
Rated 3,3 out of 5
3,3 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed33%
Gemiddeld67%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Geweldige variëteit

Rated 3,0 out of 5
18 juni 2024

Geweldige gebruikers over de hele wereld. Ik heb hier veel interessante mensen ontmoet en heb genoten van mijn tijd op de app. Het enige nadeel is dat sommige profielen inactief lijken te zijn

Stargazer23
Gecontroleerd

Niet wat ik had verwacht

Rated 3,0 out of 5
1 juni 2024

Ik had hoge verwachtingen van de site, maar helaas heeft het me teleurgesteld. De app voelde een beetje gedateerd aan en ik vond het moeilijk om echte serieuze mensen te vinden om mee te praten. Ik denk niet dat ik deze app opnieuw zou gebruiken

Eva089
Gecontroleerd

Wereldwijde connecties

Rated 4,0 out of 5
7 april 2024

Heeft me geholpen om wereldwijde connecties te maken en nieuwe mensen van over de hele wereld te ontmoeten. De app is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel functies om in contact te komen met andere gebruikers. Ik ben erg blij met mijn ervaring tot nu toe

F F
Gecontroleerd