Home AsianDating

AsianDating

In Azië wonen meer dan 4,4 miljard mannen en vrouwen: goed voor zo’n 60% van de wereldbevolking. En dan tellen we de Aziaten die naar andere landen zijn vertrokken nog niet eens mee.1 Met zulke aantallen is het vanzelfsprekend dat er vele miljoenen Aziatische singles zijn: stuk voor stuk op zoek naar liefde.

De Aziatische cultuur is zelfs in Nederland doorgedrongen en dat is waarschijnlijk ook reden waardoor je je ertoe aangetrokken voelt. Of je hebt zelf Aziatische roots en zoekt iemand die dezelfde waarden en idealen deelt. Wat de reden ook is waarom je interesse hebt in Aziatische singles, AsianDating zou je daarbij kunnen helpen: dé datingsite die singles uit het oosten koppelt aan westerlingen.

Bezoek AsianDating

asian dating app

Hoe werkt het?

AsianDating is een simpele maar doeltreffende datingsite: iedereen snapt eigenlijk meteen hoe het werkt. Dat komt omdat het de traditionele werkwijze van een datingsite hanteert. Je hebt je profiel waarop je vertelt wie je bent en wie je zoekt en andere AsianDating-gebruikers die je profiel kunnen bekijken en interesse tonen of je een bericht versturen. Maar voordat het zover is, moet je je wel eerst registreren.

Aanmelden bij AsianDating is mogelijk op twee manieren: met je Facebook-profiel, of met je e-mail adres. Voor de meeste mensen geldt dat inloggen met Facebook het snelst is. Dankzij de handige koppeling kun je snel foto’s kopiëren naar je AsianDating-profiel en veel gegevens worden automatisch overgenomen vanuit je Facebook-profiel. Wees gerust, AsianDating plaatst niets op je profiel. De gegevens worden alleen gebruikt om je datingsite profiel te vullen met deze gegevens:

 • Je naam en profielfoto
 • Geboortedatum
 • Huidige woonplaats
 • Foto’s
 • Geslacht
 • E-mailadres

Tot zover wijst het zich allemaal vanzelf en voor je het weet ben je gereed om te daten. Want daar gaat het allemaal om. Zodra je je profiel hebt ingevuld, dan kom je erachter dat de Aziatische leden best wel geïnteresseerd zijn in Nederlanders. Correctie: Nederlanders zijn er razend populair. Of het nu een Filipijnse man is of een Thaise dame, de leden laten snel merken dat ze interesse hebben waardoor je meteen al kunt chatten, mocht je dat willen. Europese gebruikers zijn er aardig gewild en als je moeite doet om je profiel zo aantrekkelijk mogelijk te maken, dan kom je aan aandacht geen tekort op AsianDating.

Interesse tonen, berichten en zoeken

Uiteraard hoef je bij AsianDating niet te wachten tot anderen contact met jou opnemen; zelf kun je op zoektocht door de profielen. De datingsite doet voorstellen voor gebruikers die aan je zoekprofiel voldoen, maar ook kun je actief de zoekfilters gebruiken om tot de beste voorstellen te komen. Met behulp van een uitgebreide zoekopdracht kun je op veel eigenschappen en kenmerken filteren, waardoor je de gebruikers overhoudt die aan je eisen en wensen voldoen. Zo kun je een gewenste lengte aangeven, maar ook een leeftijdsbereik en haarkleur.

Het zoeken wordt pas echt interessant wanneer je een aantal aantrekkelijke gebruikers spot. Want daar draait het uiteindelijk om: een Aziatische gebruiker vinden die je hart doet overslaan. En als je dat ervaart, dan kun je direct contact opnemen met deze man of vrouw door middel van een privébericht. Als je liever eerst op een “veilige” manier de interesse wilt peilen, kies dan voor een interessebericht. De ander krijgt daar een bericht van en kan dan ook interesse in jou tonen. Bij een wederzijdse interesse is het een match en kun je met elkaar berichten uitwisselen.

AsianDating houdt je op de hoogte van de interesses die andere leden in je tonen en ook ontvang je meldingen als je een bericht hebt ontvangen, zowel door middel van notificaties op de website als per e-mail. Mocht je het Platina-lidmaatschap hebben, dan worden deze berichten automatisch naar het Nederlands vertaald, of in ieder geval delen ervan. Dit maakt het wat makkelijker om met potentiële liefdeskandidaten te praten, aangezien deze vrijwel nooit Nederlands spreken.

Asian dating match

Voor wie is het?

AsianDating is vooral interessant voor Nederlandse (of Belgische) mannen en vrouwen die een Aziatische vriendin of bruid zoeken. Een aanzienlijk deel van de Aziatische leden is namelijk vrouw en op zoek naar een Westerse man. Als man uit Nederland of België heb je dus het grootste aanbod om uit te kiezen. En daardoor is AsianDating dus voornamelijk geschikt voor mannen die op de Aziatische look vallen, hoewel er Azië grote verschillen zijn in de uiterlijke kenmerken van de vrouwen.

De redenen waarom de Aziatische leden zich aanmelden zijn uiteenlopend, maar niemand zal ontkennen dat een deel ervan simpelweg een beter of ander leven wil. Over het algemeen leiden we in de westerse wereld namelijk een luxe leven. We werken minder uren, maar verdienen meer. En deze levensstijl is onderdeel van het verlangen naar een westerse man, die bovendien anders met een vrouw omgaat dan lokale Aziatische mannen. Al deze cultuurverschillen kunnen voor hen reden zijn om lid te worden van AsianDating.

Gratis, Goud en Platina lid

Wanneer je een profiel aanmaakt bij AsianDating, dan begin met het standaard lidmaatschap: de andere naam voor ‘gratis lid’. Met dit lidmaatschap kun je de basis matches bekijken, zoeken naar profielen, je eigen profiel inrichten, interesse tonen en contact hebben met de leden die een Goud- of Platina-lidmaatschap hebben. Met de laatste twee lidmaatschapsvormen kun je veel meer, waaronder: met iedereen chatten, berichten ontvangen en versturen en ook kun je advertentievrij en anoniem zoeken. Met het Platina-lidmaatschap krijg je toegang tot een aantal exclusievere functies, waaronder: berichten naar je eigen taal vertalen, uitgebreid zoeken, profiel laten opvallen en uitgebreid de matches bekijken. Dit is een vergelijking van de drie lidmaatschapsvormen van AsianDating.

cupid lidmaatschap

Bezoek AsianDating

Als je tevreden bent met de werking van de datingsite, de interesses die de Aziatische leden in je tonen, dan zou je kunnen overwegen om het Standaard lidmaatschap om te zetten naar een Goud- of Platina lidmaatschap. Houdt er wel rekening mee dat er kosten zijn verbonden aan deze twee lidmaatschapsvormen, die in ruil voor een vergoeding meer functies aanbieden. Dit zijn de prijzen voor beide lidmaatschapsvormen van Asian Dating:

Prijs Platina

 • 12 Maanden € 143,99 (€ 12,99 p/m)
 • 3 Maanden € 71,99 (€ 24,- p/m)
 • 1 Maand € 35,98

Prijs Goud

 • 12 Maanden € 123,98 (€ 10,33 p/m)
 • 3 Maanden € 61,98 (€ 20,66 p/m)
 • 1 Maand € 30,98

legitimeren

Profielverificatie

Dankzij de horrorverhalen over mislukte liefdespogingen in het buitenland kun je het idee krijgen dat niets en niemand meer te vertrouwen is. Aan de ene kant is het een waarschuwing dat je nooit voorzichtig genoeg kunt zijn, aan de andere kant sturen deze verhalen de datingsites om hulpmiddelen aan te bieden die meer veiligheid bieden. Zo heeft AsianDating een feature die twijfels zou moeten wegnemen: profielverificatie. Als je deze verificatie van je profiel doorloopt, dan kun je je identiteit verifiëren, waarna de andere leden dit kunnen zien. Andersom kun je zelf ook bij de andere leden zien wie hun profiel hebben bevestigd met een identiteitscontrole. Je kunt deze verificatiedocumenten uploaden om je profiel te verifiëren:

 • Paspoort
 • Rijbewijs
 • Nationaal identificatiedocument

Bezoek AsianDating

Over AsianDating

AsianDating is een van de toonaangevende datingsites voor Aziatische singles en de mensen die naar deze singles op zoek zijn. Dat doet het al sinds 2000: AsianDating is dus een oudje. Maar de tijd heeft er niet stilgestaan, omdat de website nu ook gekoppeld is aan de handige app. Sinds de oprichting heeft het al duizenden Thaise, Filipijnse, Vietnamese en andere singles gekoppeld aan hun matches vanuit de hele wereld. Met een ledenbestand van meer dan 2.5 miljoen geregistreerde gebruikers krijg je in ieder geval een idee van de populariteit van AsianDating.

Achter de populaire Aziatische datingsite zit het welbekende Cupid Media Netwerk waarvan het deel uitmaakt. Dit internationale datingnetwerk is eigenaar van meer dan 30 datingsites die zich elk een specifieke markt richten. Zo richt AsianDating zich specifiek op de Azië-liefhebbers, maar ook hebben ze datingsites voor mensen die op zoek zijn naar Braziliaanse, Russische en Colombiaanse singles.