Home Opzoeknaarjou

Opzoeknaarjou

Als het een beetje kan, wil je tijdens een date op een gelijkgestemde partner kunnen rekenen. Natuurlijk zijn er zo nu en dan ook de succesverhalen over relaties tussen twee tegenpolen, maar toch, als je het voor het kiezen heb, dan ga je het liefst voor iemand met deze interesses of karaktereigenschappen als jijzelf.

Juist om die reden zijn er allerlei niches ontstaan in de online datingwereld en daarbij mag je inmiddels denken aan daten voor hoogopgeleiden, voor ouderen, voor stelletjes, maar bijvoorbeeld ook aan daten voor mensen met een bepaalde religie.

Een voorbeeld daarvan is de website Opzoeknaarjou. Dat is een datingwebsite die enkel en alleen gericht is op christelijke leden. Op zich is dat niet zo gek, want overal ter wereld worden er koppels gevormd op basis van religieuze achtergrond en ook in Nederland was dat nog niet eens zo heel lang geleden nog heel erg gebruikelijk. Opzoeknaarjou neemt die voorkeur mee naar het online daten en dat vraagt natuurlijk om een uitgebreide review.

Voor wie is het?

Simpelweg voor gelovige mensen die ook de mogelijkheden van het online daten willen benutten. Net als veel andere mensen zijn ook christelijke vrijgezellen vaak te druk om zich in het uitgaansleven te storten. Online daten is sowieso heel gemakkelijk en dat zorgt er ook voor dat steeds meer christenen zich op het internetdaten hebben gestort. Vaak geldt daarbij dat er op een algemene website te veel leden zijn om te kunnen filteren op geloof. Een site als Opzoeknaarjou.nl maakt het echter heel specifiek waardoor je meteen weet dat je met geloofsgenoten te maken hebt. Voor veel religieuze mensen speelt het christelijke geloof ook een belangrijke rol in hun leven. Op een site als deze kun je dus op zoek naar iemand met wie jij hetzelfde geloof deelt en in het meest gunstige geval ook andere raakvlakken hebt.

Bezoek Opzoeknaarjou

De rol van christelijke community

Opzoeknaarjou profileert zich als een online datingsite, maar stelt ook een community te bieden aan gelovige mensen van alle christelijke stromingen. Volgens de beheerders is niet het uiterlijk, het opleidingsniveau, of het beroep belangrijk, maar gaat het op deze website juist om het geloof. Elke vrijgezel met een christelijke achtergrond is daarom welkom. Zoals je je wel kunt voorstellen betekent dat ook meteen dat dit platform nou niet helemaal geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar de, laten we zeggen, wat wildere avonturen.

opzoeknaarjou app

Hoe werkt het?

Op Opzoeknaarjou spelen de Bijbelse normen en waarden namelijk een belangrijke rol. Om diezelfde reden wordt elke aanmelding gecontroleerd op de religieuze affiniteit en dat betekent dat alle leden die zich niet aan de voorwaarden houden worden verwijderd van de site. Zo krijg je tijdens de registratie ook vragen over het geloof, naast dat er uiteraard ook wordt gevraagd om je baan, hobby’s en andere persoonlijke interesses. Een centrale vraag op deze website is bijvoorbeeld waarom jij je hebt ingeschreven. Of om het heel specifiek te maken: je mag tijdens het aanmelden vertellen hoe vaak jij naar de kerk gaat. Tijdens je aanmelding zul je ook zien dat je ook mag vertellen naar wat je precies op zoek bent, zoals bijvoorbeeld een relatie of simpelweg nieuwe vrienden.

Redelijk strenge screening

Wat dat betreft kunnen we wel stellen dat de screening redelijk streng is en dat valt eigenlijk alleen maar toe te juichen. Wij houden van datingsites waarbij elk profiel handmatig wordt gecontroleerd door de beheerders.

Inmiddels zijn er al duizenden mensen op deze website aangemeld en voor de rest geldt dat de datingwebsite werkt zoals alle anderen. Zo heb je gratis profielen waarmee je een beperkt aantal mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een bericht sturen of chatten met andere leden, maar voor alle opties kun je ook overschakelen op een betaald abonnement. Daarmee kun je, naast de standaardfuncties, ook:

  • Chatten met andere leden.
  • Alle foto’s en video’s bekijken.
  • Zien wie je profiel heeft bezocht.

Bezoek Opzoeknaarjou

App en website

De website ziet er op zich prima uit en is ook erg overzichtelijk. Een belangrijk voordeel aan de site is de optie om een premium lidmaatschap 2 dagen lang kosteloos uit te proberen. Ook liggen de abonnementskosten (check de website voor de actuele tarieven) een stuk lager dan op andere websites. Omdat het om een relatief kleine community gaat, zijn er met zo’n 3500 profielen niet zo heel veel leden. Wat wel fijn is, is dat door de actieve controles er minder scammers of spammers op deze site actief zijn.

Wat we echter erg vervelend vinden aan de website is dat het niet duidelijk is wat er nou bij een betaald abonnement in zit. Om daarachter te komen, zul je je moeten aanmelden en dat maakt het onduidelijk voor mensen die de website voor de eerste keer bezoeken. De site biedt sowieso niet heel erg veel info.

harten divider

Overal en altijd daten

Met behulp van de mobiele app en de mobiele website kun je overal daten wanneer jij maar wilt. Hoewel de app iets overzichtelijker is, doet de mobiele website het naar onze mening ook prima. De site past zich namelijk netjes aan als jij een mobiel apparaat gebruikt zoals een smartphone of een tablet. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS-gebruikers.

Over Opzoeknaarjou

Opzoeknaarjou noemt zichzelf de belangrijkste christelijke datingsite van Nederland. Op dit moment geldt de website dan ook als één van de grootste datingsites van Nederland die specifiek is bedoeld voor christelijke leden. De website bestaat al sinds 2004 en beschikt momenteel over ongeveer 3500 actieve leden. Vanwege het feit dat ze al een tijdje meegaan, heb je als lid dus meteen het voordeel dat je te maken hebt met een ervaren helpdesk en even ervaren website beheerders.

Deze website werkt niet met keurmerken, maar de ervaringen met deze website zijn over het algemeen positief te noemen. Deze aanbieder lijkt dus betrouwbaar. En dat moet natuurlijk ook wel een beetje als vrome christelijke website.