Als het een beetje kan, wil je tijdens een date op een gelijkgestemde partner kunnen rekenen. Natuurlijk zijn er zo nu en dan ook de succesverhalen over relaties tussen twee tegenpolen, maar toch, als je het voor het kiezen heb, dan ga je het liefst voor iemand met deze interesses of karaktereigenschappen als jijzelf.

Juist om die reden zijn er allerlei niches ontstaan in de online datingwereld en daarbij mag je inmiddels denken aan daten voor hoogopgeleiden en voor ouderen, maar bijvoorbeeld ook aan daten voor mensen met een bepaalde religie. Een voorbeeld van zo’n datingsite is Opzoeknaarjou.

Opzoeknaarjou is een datingwebsite die enkel en alleen gericht is op christelijke leden. Op zich is dat niet zo gek, want overal ter wereld worden er koppels gevormd op basis van religieuze achtergrond en ook in Nederland was dat nog niet eens zo heel lang geleden nog heel gebruikelijk. Opzoeknaarjou neemt die voorkeur mee naar het online daten en dat vraagt natuurlijk om een uitgebreide review.

Bekijken op Opzoeknaarjou

Wat is Opzoeknaarjou?

Voor christelijke singles die op zoek zijn naar liefde kan het een harde datingwereld zijn. Want tenzij je iemand rechtstreeks via de kerk ontmoet, weet je niet wat hun religieuze voorkeur is en of dat strookt met je eigen geloof. Gelukkig zijn er datingsites zoals Opzoeknaarjou die als online intermediair fungeren om christelijke singles met elkaar in contact te brengen.

Opzoeknaarjou is een datingsite voor christelijke singles die een date, liefde en meer willen vinden. Het is een datingplatform waar de Bijbelse normen en waarden als uitgangspositie worden genomen. Leden die zich niet aan het reglement houden worden verwijderd of geblokkeerd, zodat de actieve leden er geen hinder van ondervinden. Als je de voorkeur geeft aan matches die hetzelfde geloof als jij hebben, dan is Opzoeknaarjou een datingsite om te overwegen.

opzoeknaarjou vrouw

Hoe werkt Opzoeknaarjou?

Wat betreft de werkwijze van Opzoeknaarjou kunnen we stellen dat het een traditionele datingsite is. Als je ooit eerder lid ben geweest van een profielensite, dan is het niet moeilijk om het concept van Opzoeknaarjou te begrijpen. De basis van de Opzoeknaarjou-datingsite zijn de profielen van de leden. Zoals gebruikelijk kun je foto’s toevoegen, persoonlijke informatie delen en iets over jezelf vertellen. Zelf kun je zoeken naar de profielen van andere leden, terwijl die andere leden jouw profiel tegen kunnen komen in de zoekresultaten.

Inmiddels zijn er al duizenden mensen op deze website aangemeld en voor de rest geldt dat de datingwebsite werkt zoals alle anderen. Zo heb je gratis profielen waarmee je een beperkt aantal mogelijkheden hebt. Je kunt bijvoorbeeld gratis een standaardbericht sturen of deelnemen aan de OZNJ-activiteiten. Voor alle opties kun je overschakelen op een betaald abonnement. Daarmee kun je, naast de standaardfuncties, ook:

 • Chatten met andere leden.
 • Alle foto’s en video’s bekijken.
 • Zien wie je profiel heeft bezocht.

Over het algemeen is Opzoeknaarjou een makkelijk te begrijpen datingsite. Het is een klassieke datesite met aandacht voor de profielen. Dit is een korte uitleg over hoe Opzoeknaarjou werkt, maar we leggen het ook in detail uit.

Begin hier met je profiel op Opzoeknaarjou

Registratie en aanmelden

Het aanmaken van een account bij Opzoeknaarjou is eenvoudig. Het duurt slechts enkele minuten voordat je helemaal gereed bent, afhankelijk van hoeveel informatie je wilt invullen voordat je naar geschikte partners gaat kijken. Wanneer je het aanmeldingsproces voor het eerst start, voer je in eerste instantie alleen de basisinformatie over jezelf in. Dat zijn deze gegevens:

 • Geslacht
 • Gebruikersnaam (zelfbedacht)
 • E-mailadres
 • Locatie
 • Geboortedatum
 • Intentie

Nadat je de eerste stappen van het registratieproces hebt doorlopen, vraagt Opzoeknaarjou je om je e-mailadres te bevestigen. Als je profiel op deze manier geactiveerd is kun je doorgaan met de volgende stap: het invullen van extra informatie over jou als persoon, wie je zoekt en wat je voorkeuren zijn. Sommige dingen zijn verplicht om in te vullen, andere dingen zijn optioneel.

Op Opzoeknaarjou spelen de Bijbelse normen en waarden een belangrijke rol. Om diezelfde reden wordt elke aanmelding gecontroleerd op de religieuze affiniteit en dat betekent dat alle leden die zich niet aan de voorwaarden houden worden verwijderd van de site. Zo krijg je tijdens de registratie ook vragen over het geloof, naast dat er uiteraard ook wordt gevraagd om je baan, hobby’s en andere persoonlijke interesses. In het bijzonder vraagt Opzoeknaarjou naar je kerkelijke achtergrond en kerkbezoek.

“De leukste christelijke datingsite van Nederland.” – Opzoeknaarjou

Een centrale vraag op deze website is bijvoorbeeld waarom jij je hebt ingeschreven. Of om het heel specifiek te maken: je mag tijdens het aanmelden vertellen hoe vaak jij naar de kerk gaat. Tijdens je aanmelding zul je ook zien dat je ook mag vertellen naar wat je precies op zoek bent, zoals bijvoorbeeld een relatie of simpelweg nieuwe vrienden.

Zoals je leest, vraagt Opzoeknaarjou om een lange lijst met kenmerken en eigenschappen als je de datingsite wilt gebruiken. Maar lang niet alle antwoorden hoef je in te vullen, want skippen is ook gewoon mogelijk. Naast de basisgegevens die je hebt gedeeld tijdens de registratie kun je ook nog andere onderdelen van je profiel invullen die te vinden zijn onder ‘Mijn antwoorden’. Als je dat wilt, kun je je profiel uitbreiden met een stukje persoonlijkheid door deze vragen te beantwoorden:

 • Vertel in het kort wat het geloof voor je betekent
 • Vertel iets over je dagbesteding en hobby’s
 • Vertel iets over je uiterlijk en persoonlijkheid
 • Beschrijf je ideale avondje uit
 • Waar ik echt op afknap is…
 • In de toekomst zou ik heel graag nog eens…
 • Het meest bizarre wat ik ooit heb meegemaakt is…
 • Waarom heb je jezelf ingeschreven bij Opzoeknaarjou.nl?

Zoeken naar matches

Wanneer je Opzoeknaarjou gebruikt dan kom je er al snel achter dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. Sterker nog: het is heel simpel. Door naar het Matches-onderdeel te gaan zie je meteen alle singles die aan je wensen voldoen en die mogelijk bij je kunnen passen. Matches zijn de personen die het meest voldoen aan de door jou opgegeven zoekvoorkeuren. Grote kans dus dat hier de persoon bij zit waar je naar op zoek bent.

Omdat je wellicht meer dan 1.000 matches hebt, ontkom je er niet aan om zelf te gaan zoeken met filters. Met het zoekformulier kun je gericht zoeken en zodoende dichterbij de perfecte match komen, zonder daarbij pagina’s met profielen te hoeven bekijken. Met de zoekfilters kun je:

 • Op naam zoeken
 • Matches sorteren op nieuw, beste, laatst online en meer
 • Op geslacht zoeken
 • In een leeftijdsbereik zoeken
 • Alleen online leden zoeken
 • Zoeken op extra eigenschappen zoals burgerlijke staat en kerkelijke achtergrond

In de lijst met matches zie je alle profielen die aan jouw eisen voldoen. Heb je interesse in een van de profielen? Tik op de foto of korte samenvatting om het volledige profiel te bekijken. In het profiel van de ander staat alles wat bij de registratie is ingevuld, maar ook de foto’s en extra antwoorden als deze zijn beantwoord. De profielpagina is ook de plek waar je moet zijn als je direct contact wilt opnemen. Tik op ‘Stuur [naam] een bericht’ om een gesprek te starten.

Activiteiten

Wil jij iets leuks organiseren met andere leden? Of wil je je opgeven voor een leuke activiteit van iemand anders? In het Activiteiten-gedeelte van de datingsite kun je eigen activiteit toevoegen of de activiteiten van anderen bekijken.

opzoeknaarjou man

Voor wie is het?

Opzoeknaarjou is simpelweg voor gelovige mensen die ook de mogelijkheden van online daten willen benutten. Net als veel andere mensen zijn ook christelijke vrijgezellen vaak te druk om zich in het uitgaansleven te storten. Online daten is sowieso heel gemakkelijk en dat zorgt er ook voor dat steeds meer christenen zich op het internetdaten hebben gestort.

Vaak geldt daarbij dat er op een algemene website te veel leden zijn om te kunnen filteren op geloof. Een site als Opzoeknaarjou maakt het echter heel specifiek waardoor je meteen weet dat je met geloofsgenoten te maken hebt. Voor veel religieuze mensen speelt het christelijke geloof ook een belangrijke rol in hun liefdesleven.

Zoek je een partner met een achtergrond van de Hersteld Hervormde Kerk of iemand die Christelijk Gereformeerd is? Een katholiek of van de Protestantse Kerk in Nederland? Op een site als deze kun je dus op zoek naar iemand met wie jij hetzelfde geloof deelt en in het meest gunstige geval ook andere raakvlakken hebt. Verder is Opzoeknaarjou bedoeld voor volwassenen en worden minderjarigen niet toegelaten tot het datingplatform.

Bekijken op Opzoeknaarjou

De rol van christelijke community

Opzoeknaarjou profileert zich als een online datingsite, maar stelt ook een community te bieden aan gelovige mensen van alle christelijke stromingen. Volgens de beheerders is niet het uiterlijk, het opleidingsniveau, of het beroep belangrijk, maar gaat het op deze website juist om het geloof. Elke vrijgezel met een christelijke achtergrond is daarom welkom. Zoals je je wel kunt voorstellen betekent dat ook meteen dat dit platform nou niet helemaal geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar de, laten we zeggen, wat wildere avonturen.

Gratis en betaald

De website ziet er op zich prima uit en is ook erg overzichtelijk. Een belangrijk voordeel aan de site is de optie om een premium lidmaatschap 2 dagen lang kosteloos uit te proberen. Ook liggen de abonnementskosten (check de website voor de actuele tarieven) een stuk lager dan op andere websites. Omdat het om een relatief kleine community gaat, zijn er met zo’n 4.000 profielen niet zo heel veel leden. Wat wel fijn is, is dat door de actieve controles er nauwelijks tot geen scammers of spammers op deze site actief zijn.

Datingsite Opzoeknaarjou is er trots op dat ze de eerste dagen volledig gratis kunnen aanbieden. Je kunt aanmelden bij Opzoeknaarjou en profielen bekijken: het is in eerste instantie allemaal gratis. Dat geldt ook voor de essentiële functies van favorieten toevoegen, matches zoeken en berichten uitwisselen. Maar de toegang tot deze functies is niet altijd gratis.

Als je toegang tot alle functies wilt behouden, kun je je abonneren op het Fullmember-lidmaatschap van Opzoeknaarjou. Met dit lidmaatschap behoud je toegang tot alle mogelijkheden en opties. Het proeflidmaatschap is onbeperkt geldig, maar daarmee kun je niet alles wat je wel kunt als Fullmember.

Fullmember

Het proeflidmaatschap kun je upgraden naar Fullmember. Dit biedt meer mogelijkheden, zodat het leggen van contacten mogelijk wordt op een manier waarop je daadwerkelijk kunt daten. Daar zijn echter wel kosten aan verbonden, hoewel je al Fullmember bent voor een bedrag van slechts € 6,58 per maand. Dit zijn de voordelen van een Fullmember ten opzichte van het proeflidmaatschap:

GratisFullmember
Bericht met standaardtekst versturenJaJa
 Alleen de hoofdprofielfoto bekijkenJaJa
Partnervoorstellen ontvangenJaJa
Organiseren of meedoen aan leuke OZNJ-activiteitenJaJa
Alle foto’s en video’s van andere leden bekijkenNeeJa
Mogelijkheid om berichten uit mailbox te verwijderenNeeJa
Bekijken wie jouw profiel heeft bekekenNeeJa
Hoger matchpercentage dan andere ledenNeeJa
Bericht met persoonlijke tekst versturenNeeJa

Meer informatie

Prijzen

Het Fullmember-lidmaatschap is beschikbaar per 1, 3 of 12 maanden. Bij een looptijd van 1 maand betaal je het bedrag iedere maand opnieuw, terwijl je bij een 12-maanden abonnement slechts één keer per jaar betaalt voor Fullmember. Hoe langer de periode die je kiest, hoe goedkoper het gemiddelde tarief per maand. Dit zijn de prijzen van het lidmaatschap:

 • 1 maand voor 11,95 euro
 • 3 maanden voor 26,95 euro (8,98 euro p/m)
 • 12 maanden voor 79,- euro (6,58 euro p/m)

App en website

Met behulp van de mobiele website kun je overal daten wanneer jij maar wilt. Hoewel de datingsite iets overzichtelijker is, doet de mobiele website het naar onze mening ook prima. De site past zich namelijk netjes aan als jij een mobiel apparaat gebruikt zoals een smartphone of een tablet. De datingsite is beschikbaar voor zowel Android als iOS-gebruikers. Er is echter geen app beschikbaar die je kunt downloaden. Alles speelt zich af op de website die te benaderen is via de internetbrowser op je smartphone of tablet.

Geen fan van smartphone-apps? Heb je geen uren om een app te leren gebruiken? Wil je online daten zoals je dat altijd deed? Als je een van deze vragen met een ‘ja’ hebt beantwoord, dan is Opzoeknaarjou een website die aansluit bij je wensen.

App StoreGoogle Play

Over Opzoeknaarjou

Opzoeknaarjou noemt zichzelf de belangrijkste christelijke datingsite van Nederland. Op dit moment geldt de website dan ook als één van de grootste datingsites van Nederland die specifiek is bedoeld voor christelijke leden. De website bestaat al sinds 2004 en beschikt momenteel over ongeveer 4.000 actieve leden. Vanwege het feit dat ze al een tijdje meegaan, heb je als lid dus meteen het voordeel dat je te maken hebt met een ervaren helpdesk en even ervaren website beheerders.

In Nederland is Opzoeknaarjou duidelijk een van de toonaangevende datingsites voor christelijke singles. Als een op geloof gebaseerde relatie belangrijk voor je is, dan is dit een datingsite om te proberen. En zelfs als je niet het type bent dat om de dag naar de kerk gaat, zijn er nog steeds genoeg kwaliteitssingles die bij je passen.

Deze website werkt niet met keurmerken, maar de ervaringen met deze website zijn over het algemeen positief te noemen. Deze aanbieder lijkt dus betrouwbaar. En dat moet natuurlijk ook wel een beetje als vrome christelijke website.

opzoeknaarjou

Beoordeel Opzoeknaarjou

Alle beoordelingen van Opzoeknaarjou

3,8
Rated 3,8 out of 5
3,8 van 5 sterren (op basis van 9 reviews)
Uitstekend11%
Heel goed56%
Gemiddeld33%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Betrouwbare site

Rated 3,0 out of 5
19 juni 2024

Ik vind Opzoeknaarjou een betrouwbare site, maar er zijn niet veel actieve leden om mee te communiceren

Lotte93
Gecontroleerd

Gezellige sfeer maar beperkte functies

Rated 3,0 out of 5
1 juni 2024

Heeft een gezellige sfeer, maar ik wou dat er meer functies beschikbaar waren

Eva
Gecontroleerd

Christelijke gemeenschap

Rated 4,0 out of 5
22 april 2024

Leuke christelijke gemeenschap. Als je gedeelde waarden zoekt, is dit de plek. Soms wel wat beperkt qua gebruikersaantallen

Bram
Gecontroleerd

Serieus en respectvol

Rated 4,0 out of 5
12 april 2024

Is serieus en respectvol. Een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar langdurige, gelovige relaties

Julia
Gecontroleerd

Geschikt voor serieuze relaties

Rated 3,0 out of 5
4 april 2024

Lijkt geschikt voor serieuze relaties, maar ik heb moeite met het vinden van goede matches

Nebula
Gecontroleerd

Voor christelijke singles

Rated 4,0 out of 5
16 maart 2024

Ik gebruik het al jaren. Soms een hele tijd niet en dan weer een hele tijd wel. Nog niet mijn match gevonden, maar ik blijf dromen 🙂

Wes
Gecontroleerd

Geloof

Rated 4,0 out of 5
12 maart 2024

Echt een serieuze app voor mensen die hun geloof belangrijk vinden. Het voelt alsof je echt op zoek bent naar een levenspartner. Sommigen vinden het misschien te serieus, maar voor mij is het perfect

Westdijk
Gecontroleerd

Serieuze bedoelingen

Rated 5,0 out of 5
16 februari 2024

Opzoeknaarjou lijkt volop gericht op serieuze bedoelingen en dat is mooi. Fijn als je iets duurzaams zoekt

Sophie83
Gecontroleerd

Goede zoekfilters

Rated 4,0 out of 5
8 januari 2024

Goede filters voor het zoeken, handig

Laura B
Gecontroleerd