purePure is een dating app met een internationaal tintje en waarbij je echt anoniem bent. Jouw persoonsgegevens blijven, op je foto na, dan ook privé en daarmee wil Pure zich onderscheiden van andere apps die je persoonsgegevens juist gebruiken om bijvoorbeeld advertenties aan je te tonen. Als je een match hebt met iemand kun je maximaal een uur chatten met iemand. Daarna wordt het gesprek volledig gewist.

De app is daarmee vooral bedoeld voor kortstondige contacten, voor mensen die op zoek zijn naar een one night stand of eventueel een gezellig uitje. Daarmee heeft Pure een gerichte doelgroep. Wat je nog meer van de app kunt verwachten? Je leest het hier.

Shameless dating

Hoewel Pure een trouw ledenbestand heeft weten te ontwikkelen, zijn er in vergelijking met andere datingplatforms nog maar weinig Nederlandse gebruikers actief. Daarom raden wij (voorlopig) één van deze datingsites aan:

Deze datingapps geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Hoe werkt Pure?

Inschrijven bij Pure doe je met je e-mailadres. Je kunt de app niet koppelen aan je Facebook profiel en dat heeft er ook mee te maken dat je in wezen geen profiel hebt bij Pure. Althans, die heb je wel, maar hij’s van korte duur. Pure heeft, net als zijn minimalistische ontwerp, heel erg minimalistische kenmerken. Je profiel verandert namelijk in een meetingverzoek dat wordt verzonden naar andere gebruikers die bij jou in de regio actief zijn.

Minimalistisch

Hoewel het concept fris en trendy is, kun je alleen contact met anderen opnemen via een vrij basic chatservice. De chatbox wordt geactiveerd door middel van een match zoals dat bij andere datingapps ook het geval is. Als je echter gewoon het geluk hebt om in een gebied te zijn waar heel veel Pure-gebruikers zijn, en je wilt gemakkelijk en ongedwongen plezier hebben, dan is deze app perfect om op een discrete manier mensen te leren kennen.

Profielen die vanzelf verdwijnen

Wat Pure onderscheidt van de rest, zijn de zelfvernietigende persoonlijke profielen. Nadat je een account hebt aangemaakt, heb je slechts 24 uur de tijd om het te gebruiken, andere gebruikers in je buurt te vinden, likes te geven, en te chatten in het geval van een match. Het werkt daarmee een beetje zoals een Instagram-story waarbij de content na 24 uur vanzelf verdwijnt. Je moet in dit geval een nieuw profiel aanmaken om de app te kunnen gebruiken. Met de tijdslimiet doe je er goed aan om gebruik te maken van de app op het moment van piekuren.

pure app

Wees verstandig

Behalve een selfie worden je naam en persoonlijke gegevens niet op de site weergegeven. Daarom moet je wel zorgen voor een goede foto waarmee je opvalt tussen de andere gebruikers. Het werken met tijdelijke profielen die geen details weergeven, kan zowel voordelig als nadelig zijn. Hoewel het een manier is om je als gebruiker te helpen zo goed als anoniem te blijven, geldt dus ook dat andere gebruikers dat ook zijn. We raden je om die reden aan om eerst goed te overwegen hoe, wanneer en waar je met de andere gebruiker afspreekt. Je hebt namelijk heel weinig tijd en info om iemand echt te leren kennen.

Videochat

De videochatfunctie van Pure is een geweldige manier om je chatpartner wat beter te leren kennen. Het is misschien wat persoonlijk als je er weinig ervaring mee hebt, maar het is daarentegen wel de beste manier om er zeker van te zijn dat de persoon met wie je praat overeenkomt met de persoon op de foto’s. Wil je niet herkenbaar in beeld? Dat is gelukkig niet nodig, want je kunt ervoor kiezen om een virtueel masker te dragen tijdens de videochat.

Geschenken versturen

Geschenken helpen de aandacht te trekken van de mensen die je het leukst vindt. Tegen betaling kun je deze geschenkjes versturen naar andere gebruikers en een spraak- of tekstbericht toevoegen om ze te laten opvallen. Een foto kan ook. Je virtuele cadeau wordt bovenaan de like-lijst van de ander getoond.

“De beste plek voor dirty talk, sexting en videochats” – Pure

Voor wie is het?

De meeste gebruikers van Pure komen inmiddels uit de Verenigde Staten, maar er zijn ook leden die in Rusland, Canada, Oekraïne, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Polen en Argentinië wonen. Inmiddels komen daar meer Europese landen bij, waaronder Nederland. Er zijn meer mannelijke dan vrouwelijke leden en de meeste van hen zijn hetero singles in de leeftijdscategorie van 25 tot 34 jaar die de app gebruiken met hun mobiele telefoon. Als je gebruik wilt maken van Pure moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

De afstand waarin gezocht wordt staat op 500 kilometer waardoor je eventueel ook mensen kunt ontmoeten die niet direct bij je in de omgeving wonen. Voor wie de app niet is? Voor zij die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Pure is puur gericht op kortstondige contacten met andere gelijkgestemden.

Gratis en betaald

Pure kun je gratis downloaden op je telefoon, maar je zult al vrij snel merken dat je moet overgaan op een betaald account om de app te kunnen gebruiken. Vrouwelijke gebruikers kunnen Pure overigens wel geheel gratis gebruiken, dus dit geldt met name voor mannen. Mannelijke gebruikers kunnen de applicatie wel eerst 3 dagen gratis gebruiken om zo een beter idee te krijgen van de app. Je kunt wel op ieder moment het abonnement opzeggen. De prijzen worden weergegeven in dollars en zijn als volgt:

  • Pure lidmaatschap, wekelijks: $14.99
  • Pure lidmaatschap, maandelijks: $29.99
  • Pure Singles Chat-abonnement: $19.99
  • Compliment: $1.99
  • Complimentenbundel (5 stuks): $7.99
  • Pure Hookups-lidmaatschap: $5.99

Houd er rekening mee dat Pure gebruik maakt van een automatisch vernieuwing van abonnementen. Dat wil zeggen: je abonnement wordt automatisch verlengd, tenzij je ten minste 24 uur voor het einde van de vervaldatum de automatische verlenging uitschakelt.

App en website

Pure is een app die bedoeld is voor mobiele gebruikers en beschikt alleen over een website voor informatieve doeleinden. De app werkt met swipes wat betekent dat je kunt rekenen op een razendsnelle service die bedoeld is voor even snelle contacten. Pure is echter niet beschikbaar als datingsite: het is alleen een datingapp die beschikbaar is voor iOS- en Android-apparaten.

App StoreGoogle Play

Veiligheid en privacy

De app Pure bestaat al sinds 2014 en gaat daarmee al een redelijke tijd mee. Doordat mensen privacy steeds belangrijker vinden, wordt deze app ook steeds populairder. Mensen vinden het blijkbaar erg fijn dat ze alleen hun mailadres door hoeven te geven en daar hebben de bedenkers van Pure van geprofiteerd. De app is daarmee erg laagdrempelig en makkelijk in gebruik, wat overigens niet altijd in het voordeel spreekt van de betrouwbaarheid.

Zo betekent het dat de fraudegevoeligheid een stuk hoger ligt dan bij apps die je moet bevestigen met je Facebook-profiel. Natuurlijk kun je in dat geval nog altijd een valse Facebook-account aanmaken, maar dat is wel weer een extra drempel. Bij Pure ligt de drempel een stuk lager en dat heeft zowel voordelen als nadelen.

Pure heeft daarnaast wel wat interessante features die goed zijn voor de anonimiteit, privacy en veiligheid. De foto’s die je verstuurt worden bijvoorbeeld direct na het bekijken automatisch vernietigd. En wat ook handig is: als iemand een screenshot maakt, krijg je er een melding van. Ook worden je gesprekken, inclusief foto’s en audio, niet in je telefoon bewaard.

Over Pure

Het concept voor Pure is in 2012 ontwikkeld door Roman Sidorenko en Alexander Kukhtenko. Na een eerste investering van $200.000 werd het project een realiteit en werd de seks app de markt op gebracht met de slogan “Sex Here and Now”. Betrokken bij dit innoverende project was schrijver en seksuologe Carol Queen. Voor de lancering stonden er meer dan 100.000 mensen op de wachtlijst.

In augustus 2015 waren er meer dan 1 miljoen meetingverzoeken verzonden. Nadat het aan een flinke opmars zou beginnen in met name de VS heeft het inmiddels ook Europa bereikt. Over de eigenaren van de app is niet heel veel bekend en dat zal ook alles te maken hebben met de discretie die zij op hun beurt nastreven. De app is met de verdwijnende profielen compleet anders dan andere diensten.

pure

Veelgestelde vragen

Is Pure voor iedereen?

Nee, Pure is alleen bedoeld voor mensen die erotisch getinte gesprekken willen voeren. Of je het nu kinky noemt, dirty of gewoon vrij, Pure is een datingapp voor mensen die hun grenzen durven te verleggen. Pure staat voor pikante gesprekken die zoveel mogelijk anoniem worden gevoerd.

Is Pure gratis?

Ja, Pure is in de eerste opzet gratis, wat wil zeggen dat het gratis is om te testen. Als je er daadwerkelijk gebruik van wilt maken en persoonlijke advertenties wilt plaatsen, dan ontkom je er niet aan om een lidmaatschap te nemen. Dit lidmaatschap van Pure is niet gratis.

Kun je swipen op Pure?

Ja, swipen is mogelijk in de Pure-app. De werkwijze van Pure is echter compleet anders dan die van vele populaire datingapps. In die zin gaat de app terug naar de tijd van contactadvertenties, waarbij je aangeeft wat je zoekt. Anderen kunnen op de advertenties reageren als ze interesse hebben.

Is er een minimumleeftijd voor Pure?

Ja, Pure is toegankelijk voor iedereen van 18 jaar. Minderjarigen worden niet toegelaten tot het platform voor seksuele gesprekken. Je kunt dus alleen lid worden Pure als je de volwassen leeftijd hebt bereikt.

Heeft Pure een website?

Nee, Pure heeft geen datingsite die bedoeld is om te gebruiken op een laptop of pc. Pure bestaat enkel uit een datingapp voor iOS- en Android-apparaten. Er is dus alleen een Pure-app aanwezig in de Google Play Store en Apple App Store. De website van Pure dient slechts als informatiepunt met informatie over de app.