Home Dating apps Tinder Picks: wat is het en hoe werkt het?

Tinder Picks: wat is het en hoe werkt het?

2 minuten leestijd
2
picks tinder

Tinder heeft deze week Tinder Picks onthuld; een functie die Gold-leden een selectie van “Featured profielen” geeft om te liken. De picks zijn profielen die speciaal voor jou geselecteerd zijn door Tinder. Als je last van je duim krijgt van het swipen dan is dit een feature die uitkomst kan bieden.

In de laatste update van de Tinder app heeft iedereen in Nederland de nieuwe Picks feature gekregen. Hoewel elke Tinder-gebruiker de selectie van uitgekozen profielen kan zien, kunnen alleen degenen die zich abonneren op het Gold abonnementsplan de profielen liken en reageren. Met andere woorden, de functie is niet gratis te gebruiken.

Wat is Tinder Picks?

Tinder Picks is een nieuwe feature van de Tinder app. Picks ontneemt de behoefte om voortdurend naar links of rechts te vegen om door de profielen van gebruikers op de app te bladeren. In plaats daarvan belicht Tinder Picks een handjevol singles waarvan het gelooft dat het een goede match voor je zal zijn, gebaseerd op een vergelijkbare carrière, hobby’s en interesses.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Picks presenteert de aanbevelingen in een rastervormig menu, waarbij elke voorgestelde gebruiker wordt weergegeven met een foto en een snelle beschrijving van één woord om te benadrukken waarom Tinder deze specifieke gebruiker heeft uitgekozen als een potentiële match, zoals ‘creatief’ of ‘dokter’. Elke dag wordt de selectie met profielen vernieuwd, 24 uur nadat de vorige selectie getoond werd.

Hoe werkt het?

Tinder Picks is nu vanuit de Tinder app te gebruiken zoals alle andere features. Iedereen kan de selectie profielen maar alleen de Tinder Gold leden kunnen er daadwerkelijk wat mee doen. Dit is hoe het werkt:

 • Tik op de diamant boven aan het Discovery scherm om je keuzes te bekijken.
 • Upgrade naar Tinder Gold als je één van de Picks-profielen wilt liken, swipen of een Super Like wilt geven.

Tinder Gold leden kunnen meer voorstellen krijgen door op “Get More” te tikken. Deze extra Picks zijn echter niet gratis. Hoewel je onbeperkt meer Picks kunt krijgen moet je deze kopen.

tinder picks

Tinder Plus en Gold

Tinder Plus en Gold zijn in-app abonnementen waarmee je toegang hebt tot de premiumfuncties van de app. Met Tinder Plus kun je allerlei exclusieve functies gebruiken zoals 5 Super Likes per dag sturen, je laatste swipe opnieuw uitvoeren en kun je iedere dag onbeperkt likes geven. Tinder Gold is het duurste abonnement waarmee je alle functies van Tinder Plus krijgt maar ook kun je vooraf al zien wie jou leuk vindt, ook wel bekend als de Likes You-functie. Bekijk hier de verschillen tussen Tinder Plus en Gold.

Wat kost Tinder Gold?

MaandenOuder dan 30 jaar p/mJonger dan 30 jaar p/m
1€32.99€32.99
6€20.67€20.67
12€13.75€13.75

Tinder Picks wordt momenteel getest in 10 landen over de hele wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Brazilië, Frankrijk, Canada, Turkije, Mexico, Zweden, Rusland en Nederland. De nieuwe functie zal waarschijnlijk tijdens de testperiode nog aangepast worden als Tinder leert hoe gebruikers omgaan met Picks. Als je nog niet bekend bent met alle Tinder features; hier lees je meer over Tinder Paces, Tinder Loops, Tinder Boost en Tinder Smart Photos.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

2 Reacties

 1. Dater

  18 september 2018 at 10:40

  De picks die ik voorgeschoteld krijg hebben allemaal 10/10 qua looks. Zo slim is Tinder niet dat ze mijn smaak kennen.
  Tinder zal ze wel selecteren via het hoge aantal superlikes dat ze krijgen? Komen deze picks voor iedereen achter de picks paywall terecht zodat ze misschien wat minder aandacht krijgen? Of is het netto effect juist nog meer aandacht waardoor ieders kans, zelfs die van de picks, door overspoeling minder wordt?

  Reageer

 2. Joshua

  19 september 2018 at 14:04

  Schandalige prijzen…oplichterij!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…