Tinder zonder Facebook: is het mogelijk?

Redactie
Door Redactie
5 minuten leestijd

Heb je geen Facebook account of wil je simpelweg geen koppeling met je Facebook account? Dan vraag je je af of Tinder zonder Facebook mogelijk is. Het antwoord is nee, dat is niet mogelijk. Je kunt echter wel een tweede Facebook account aanmaken, speciaal voor Tinder. Meer daarover lees je verderop in dit artikel. Er zijn voor- en tegenstanders voor het koppelen van je Facebook account aan een dating app. Tinder is hierin niet de uitzondering.

Andere datingapps zoals Happn maken ook de koppeling met je Facebook profiel. Hoewel er niets op je tijdlijn geplaatst wordt door de dating apps, wil niet iedereen deze koppeling – om uiteenlopende redenen. Als je niet wilt Tinderen met je Facebook gekoppeld, dan blijft er geen andere optie over dan te kiezen voor een alternatieve dating app zoals deze:

Bekijk het beste alternatief

Waarom de koppeling met Facebook?

De connectie die nodig is tussen je Facebook account en Tinder zorgt ervoor dat er minder nepprofielen aanwezig zijn. Het maakt de controle voor Tinder veel makkelijker. Je kunt door de koppeling met Facebook natuurlijk ook sneller foto’s uploaden. Wie heeft immers de leukste foto’s niet op Facebook staan? Aan de andere kant vragen veel mensen zich af wat het bedrijf achter Tinder met al je informatie doet.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De Tinder datingsite heeft niet alleen informatie over je leeftijd, geslacht en interesses maar ook over je e-mailadres. Daar blijft het niet bij. Tinder komt ook alles te weten over je vriendenlijst, opleidingen, statusupdates, vind-ik-leuks, seksuele voorkeur, woonplaats, arbeidsverleden en nog meer. Als je niets hebt gewijzigd aan de instellingen dan weet Tinder bijna alles over je. Veel van deze gegevens zijn niet vereist zijn voor de werking van de app. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen willen Tinderen zonder Facebook. De oplossing?

Tweede Facebook account

Om te voorkomen dat Tinder alles over je weet en je vrienden kunnen meegenieten met je successen op Tinder maak je een tweede Facebook account aan. Als je nog geen Facebook account hebt dan maak je je eerste Facebook account aan. Dit kun je met een tweede e-mailadres doen, eventueel speciaal aangemaakt voor de nieuwe Facebook account. Bij Gmail of Outlook is dit binnen enkele minuten gebeurt.

Vervolgens maak je een nieuw Facebook profiel aan via de Facebook website. Gebruik hierbij je echte voornaam, geboortedatum en geslacht maar geen telefoonnummer. Bevestig je nieuwe Facebook account met behulp van de e-mail die je ontvangt. Log in op je nieuwe Facebook account via de Facebook app en voeg de foto’s toe die je wilt gebruiken op Tinder. Open vervolgens de Tinder app en leg de koppeling met je nieuwe Facebook profiel. Tinder zonder Facebook gebruiken is niet mogelijk maar als je niet wilt dat al je gegevens op servers in de Verenigde Staten worden opgeslagen dan is de beste optie.

Extra tip: anoniem blijven

Als je volledig anoniem de Tinder datingapp wilt gebruiken met je eigen Facebook account dan wil je natuurlijk niet dat je vrienden op Facebook dit kunnen volgen. Met de standaard appinstellingen gebeurt dit niet, alleen als je Tinder social ingeschakeld hebt.

Als je niet wilt dat je Facebook vrienden erachter komen dan houdt je deze functie uitgeschakeld. Hetzelfde geldt voor foto’s uploaden naar Tinder vanaf Facebook die nog niet op Facebook staan. In plaats van de normale manier om foto’s naar Facebook te uploaden doe je dit met de instelling “Alleen ik”. Je vriendenlijst ziet de foto’s die je upload naar Facebook dan niet in de nieuwsfeed. Heb je zelf een tip? Laat het ons weten in de reacties.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie