Home Dating Een vrouw voor een date vragen: van het eerste contact tot de eerste date

Een vrouw voor een date vragen: van het eerste contact tot de eerste date

5 minuten leestijd
0
man vrouw

De eerste ervaring die de meeste mannen met online daten hebben is dat het niet zo makkelijk is als men dacht. Veel mannen schrijven een profieltekst, voegen wat foto’s toe en wachten tot de berichten binnenstromen. Een dag verder en ontelbare refreshes van de inbox later komt men tot de conclusie dat het toch niet zo makkelijk is om vrouwen te vinden via een datingsite. Het gebrek aan berichten als reactie op het profiel zorgt ervoor dat mannen al snel realiseren dat vrouwen niet graag de eerste stap zetten. Net zoals in het echte leven is het aan de man om het contact te leggen. Er zijn wat meer vrouwen die het lef hebben om zelf op jacht te gaan naar leuke mannen maar de regel is nog altijd dat de man het contact initieert. Dat was vroeger zo, maar nu nog steeds.

Overal en altijd

Het maakt niet uit of je nu op een traditionele datingsite zit of actief bent op een moderne dating app. Als man dien je de gesprekken te beginnen waarbij het eerder uitzondering dan regel is dat je een reactie krijgt. Op de meeste dagen verstuur je als man een tiental berichten waarna je maar van een klein deel een reactie krijgt. De reacties die je wel krijgt zijn een duidelijk teken van interesse. Als je het niet verknalt dan is de kans groot dat het tot een eerste date leidt. Dit is waar het vaak mis gaat en de conversie van het eerste contact naar een eerste date afneemt.

De man is aan zet

Het is aan de man om de eerste date te regelen. De vrouw is degene die bepaalt of dit gebeurt. Zelfs als je eruit ziet als een covermodel, gedefinieerde abs hebt of kunt praten als Brugman; het is aan jou om de vrouw mee uit te vragen. Het is niet ouderwets om te denken dat de man het voortouw moet nemen; zo werkt het nog steeds. De man vraagt de vrouw voor de eerste date, niet andersom. Tijden veranderen maar deze traditionele aanpak niet.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is de rol van de man om de vrouw voor een date te vragen.

Wanneer ze er klaar voor is

In een perfecte wereld is alles simpel; je stuurt een vrouw “Hoi, hoe is het?” en de vrouw reageert met “Goed, wil je afspreken?”. Zoals je weet is dit niet hoe het in real-life gaat. Er is meer voor nodig om een vrouw voor je te winnen. Je hoeft niet vele dagen chatmateriaal te verzamelen voor je met haar kunt afspreken. Alleen dit moet je weten als je haar wilt vragen voor een date:

Ze moet zich aangetrokken tot je voelen

Om überhaupt een reactie van een vrouw te krijgen moet ze zich tot je aangetrokken voelen. Iedere vrouw bekijkt eerst het profiel inclusief de foto’s. Als je dus een reactie krijgt dan betekent het dat de vrouw zich enigszins aangetrokken tot je voelt. Of het nu de profieltekst die haar aanspreekt en je foto’s minder of andersom; er is een bepaalde mate van aantrekkingskracht. Dit is de eerste stap in het regelen van de eerste date. De tweede stap is ervoor te zorgen dat deze aantrekkingskracht versterkt wordt door wat daarna komt; het gesprek.

Ze moet zich veilig voelen

Vrouwen horen horrorverhalen over miserabele eerste dates waardoor alle vrouwen op hun hoede zijn. Dat is niet alleen goed te begrijpen maar ook verstandig. Voor de man betekent dit dat je de vrouw eerst op haar gemak moet stellen. Het is aan jou de taak om eventuele angsten om af te spreken weg te nemen. Je hoeft in de berichten niet extreem lief voor haar te zijn maar ook hoef je niet te zeggen dat je geen stalker bent. Dit komt misschien zelfs wat creepy over, alsof je wat te verbergen hebt. Het gaat erom dat je normaal tegen haar doet zodat ze het gevoel krijgt dat ze veilig bij je is.

Over naar Whatsapp

Zodra je weet dat ze jou leuk vindt en je over en weer voldoende berichten hebt verstuurd dan is het niet nodig om nog meer te weten. Je hoeft niet haar diepste geheimen te weten en wat haar favoriete kleur is. Andersom hoeft zij niet alles over je verleden te weten en hoe je je koffie het liefst drinkt. Smeedt het ijzer wanneer het heet is; je weet al genoeg om af te spreken. Waarom je dit zo snel mogelijk moet doen?

Je bespaart tijd

Het leven is al druk genoeg zonder al die gesprekken op de dating apps. Waar je als man vele berichten verstuurt krijg je als gevolg vele gesprekken die op niets uitlopen. Als het resultaat niet positief is dan kun je er beter zo weinig mogelijk tijd aan besteden. Door snel op Whatsapp over te gaan en haar vervolgens mee uit te vragen voorkom je dat je teveel tijd besteedt aan vrouwen die niet geïnteresseerd genoeg zijn of alleen op de app actief zijn voor tijdverdrijf of een ego-boost.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Je moet wat bewaren voor de dates

Het is niet nodig om meteen alles open en bloot op tafel te leggen. Minder is vaak meer als het aankomt op de dating gesprekken. Hoe meer je met haar chat, hoe meer ze over je weet en hoe groter de kans dat er iets tussen zit waar ze op afknapt. De interesse neemt vaker eerder af dan toe wanneer je te lang chat via een app. Wat je vertelt moet haar interesse juist opwekken en dat lukt alleen door mysterieus te blijven zodat het voor haar een uitdaging is om meer over je te weten te komen. Bovendien moet je nog voldoende gespreksstof overhouden voor de daadwerkelijke dates.

Je moet haar wegkapen

De dating apps zorgen ervoor dat de aandacht verdeeld is over verschillende gesprekken. Denk niet dat je de enige bent die met haar aan het chatten is. In de tijd dat je met haar aan het chatten bent wordt ze continu door andere mannen benaderd. Je hebt nu haar aandacht maar voor hoelang nog? Als een andere nog aantrekkelijke man zich meldt dan is het einde verhaal en heb je al je tijd voor niets geïnvesteerd. Daarom is het belangrijk dat je haar zo snel mogelijk van de dating app krijgt zodat andere mannen geen kans meer maken.

Je wilt weten hoe ze in het echt is

Waarom ze nooit lacht op de foto’s? Ze mist een voortand waardoor iedere lachende selfie verpest wordt door een indrukwekkende “fietsenstalling”. Nu is dit wat overdreven maar als je met elkaar chat dan weet je nog niet hoe ze in het echt is en hoe ze er in werkelijkheid uitziet. Wie weet irriteer je je aan de klank van haar stem of zeurt ze allemaal over allerlei kleine dingen. Terwijl je online de meest interessante gesprekken hebt is het in het echt heel anders. Dit gebeurt vaker dan we als mannen zouden willen. Achteraf denk je “had ik er maar minder tijd aan besteedt..” en dat is waarom je beter zo snel kunt overstappen naar Whatsapp om af te spreken.

Hoe snel?

Vraag het te snel en je komt als opdringerig over, vraag het te laat en ze verliest haar interesse. Er is geen vaste datingregel dat bepaalt wanneer je de vrouw voor een date moet vragen. Het ligt er vooral aan of het gesprek aan de voorwaarde voldoet of ze zich veilig bij je voelt, veilig genoeg om met je af te spreken. Dit verschilt niet alleen per vrouw maar ook per datingsite, app en situatie.

Probeer er niet te lang mee te wachten en neem als regel dat je het na twee middellange chatsessies kunt vragen. Denk aan 30 tot 50 berichten over en weer per gesprek. De eerste sessie is voor veel vrouwen te snel maar een tweede chatsessie leent zich daar uitstekend voor; het bevestigt immers haar interesse om je te leren kennen. Wees niet bang om afgewezen te worden en neem het niet persoonlijk op. Of je krijgt een positieve reactie of ze is gewoon niet geïnteresseerd genoeg. Welk antwoord jij krijgt weet je pas als je de vrouw mee uit vraagt voor een date.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…