12 tekenen dat je ex niet meer terugkomt

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Het komt regelmatig voor dat twee volwassenen die een relatie hebben gehad uiteindelijk toch weer bij elkaar terugkomen. De liefde blijkt in zulke gevallen sterker te zijn dan de obstakels, waardoor ze niet mét en ook niet zónder elkaar kunnen leven. Maar er zijn ook gevallen waarin een hereniging nooit meer mogelijk is. Het zijn de situaties waarin een ex nooit meer zal terugkeren.

Ex komt niet meer terug?

Soms zouden we het graag anders zien, maar is een relatie gewoon niet meer mogelijk. Hoeveel we het ook zouden willen, een hereniging is dan geen optie meer. Twijfel je of dat ook voor jou van toepassing is? Als je meerdere van deze tekenen in jouw situatie herkent, ga er dan maar vanuit dat je ex niet meer bij je terugkomt.

1. Je hebt geen gespreksstof meer

Raakten jullie aan het begin van de relatie niet uitgepraat? Was het altijd gezellig en vonden jullie altijd wel een onderwerp om over te praten? En is dat nu totaal omgekeerd als jij je ex tegenkomt op straat? Dan is er geen kans meer op een verzoening tussen jou en je ex. De klik is weg.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Zodra je geen gespreksstof meer hebt en jullie alleen nog maar over het weer kunnen praten, dan weet je eigenlijk al genoeg genoeg. Wat er ooit was is verdwenen. Jullie levens zijn nu zo verschillend geworden dat je ex niet meer bij je terugkomt.

2. Jullie zijn vrienden geworden

Zijn jullie als vrienden uit elkaar gegaan? En behandelt je ex jou als enkele andere vriend? Dan is de kans ook ontzettend klein dat je ex nog bij je terugkomt. Zodra je vrienden bent geworden, is er geen plaats meer voor liefde. Liefdesgevoelens worden vervangen door platonische gevoelens. Jullie zijn vrienden en dat is dat.

3. Je ex geniet van het leven als vrijgezel

Zie je dat je ex echt met volle teugen geniet van het vrijgezellenleven? Dan geeft dat aan dat hij of zij jou totaal niet mist. Het kan een manier zijn om je jaloers te maken of om wraak op je te nemen, maar het is realistischer om te beseffen dat je ex niet meer bij je terugkomt. Je kunt het maar beter accepteren en ook doorgaan met je leven.

4. Je ex praat gemeen over je

Vertelt je ex gemene verhalen over jou? Misschien op social media of in je vriendengroep? De kans is trouwens niet erg groot dat je ex jou terug wil nadat deze alle vuile was buiten heeft gehangen. En zelfs als je ex jou terug zou willen, dan moet je dit eigenlijk zelf niet willen.

5. Je ex heeft je overal geblokkeerd

Ben je op alle sociale media-accounts door je ex geblokkeerd? Dat is een teken dat je ex-geliefde er echt helemaal klaar mee is. Er is nauwelijks een kans dat je ex nog bij je terugkomt. Iemand blokkeren is meestal definitief. Je kunt je ex beter met rust laten, voordat je tekenen van stalking gaat vertonen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Je ex brengt al je spullen

Als je nog wat spullen bij je ex had liggen, dan is dat misschien een sprankje hoop dat je ex nog bij je terugkomt. Maar zodra je ex al jouw spullen langsbrengt, dan is het echt definitief voorbij. Het enige wat je kunt doen is ook alle spullen van je ex verwijderen uit je huis. Jullie relatie is voorbij en het komt niet meer goed tussen jullie.

7. Je ex vermijdt jouw familie en vrienden

Loopt je ex ook met een grote boog om je familie en vrienden heen als ze elkaar tegenkomen? Dan is dat een teken dat je ex meer bij je terugkomt. Je ex verbreekt niet alleen de relatie met jou, maar ook alle banden met jouw familie en vrienden. In andere woorden: je voormalige liefde wil echt niets meer met jou te maken hebben.

8. Je ex is niet jaloers

Is er een andere man of vrouw die jou leuk vindt? En is je ex totaal niet jaloers en misschien zelfs onverschillig? Dan is het echt over tussen jullie. Je ex komt niet meer bij je terug. Dit is echt een overduidelijk teken. Als er nog een beetje hoop op een verzoening was, dan zou je ex zeker jaloers zijn als iemand anders interesse in jou zou tonen.

9. Je ex zegt dat je door moet gaan met je leven

Geeft je ex je het goede advies dat jij ook moet doorgaan met je leven? Dan is het menens. Veel duidelijker kun je het niet krijgen: je ex komt niet meer bij je terug. En je ex wil duidelijk maken dat jij dat ook beseft. Neem het advies van je ex ter harte, want er is geen enkele kans dat jullie relatie nog gered kan worden.

10. Je ex heeft al een aantal dates met een ander gehad

Heeft je ex inmiddels al een aantal dates met een ander gehad? En is dat steeds dezelfde persoon? Dan is je ex echt al over jou heen. Misschien tijd voor jou om datzelfde ook te doen.

11. Je ex is compleet veranderd

Heeft je ex een ware metamorfose doorgemaakt? Dan is dat een teken dat je ex afscheid heeft genomen van het verleden. Je ex heeft een ommekeer gemaakt, wat zowel in het gedrag kan zijn als in het uiterlijk. Het is een heel duidelijk signaal dat je ex een totaal ander leven voor ogen heeft en dat jij daar geen deel van uitmaakt.

12. Jullie praten niet meer met elkaar

Als er totaal geen communicatie is tussen jullie tweeën, dan kun je er vanuit gaan dat het niet meer goedkomt tussen jullie. Ook als je ex niet meer op je berichten reageert of telefoontjes aanneemt, is de kans op een hereniging nihil.

Gaat je ex zelfs zo ver dat hij of zij jou ook heeft geblokkeerd of ontvriend op social media? Wees dan verstandig en steek er geen energie meer in. Je ex gaat door… zonder jou.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie