Ex jaloers maken? Dit zijn de manieren waarop je dat doet

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Na een relatiebreuk kun je er helemaal doorheen zitten. Je bent verdrietig en het doet pijn dat de relatie verbroken is. Het kan nog eens extra vervelend worden als het lijkt alsof je ex gewoon ‘vrolijk’ doorgegaan is met zijn of haar leven, terwijl jij nog verliefd bent op je ex.

Misschien word je wel door je ex genegeerd, en wil je eigenlijk niks liever dan een reactie van hem uitlokken. Het is van cruciaal belang hoe je overkomt op je ex als je van plan bent hem of haar jaloers te maken en terug te winnen. Als je de aandacht terug wilt krijgen, dan is je ex jaloers te maken een van de beste manieren. Het is natuurlijk niet een enorm lieve manier, maar wel enorm effectief.

Door je ex groen te laten worden van jaloezie, is de kans groot dat je een reactie van je ex krijgt. Maar de manier waarop je iemand jaloers wilt maken, is erg belangrijk. Dit zijn een aantal manieren om je ex jaloers te maken en waarom dat zo effectief is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Waarom zou je je ex jaloers maken?

Nadat jullie relatie is verbroken, is de kans groot dat je ex je compleet gaat negeren. Misschien wil hij of zij niks meer met je te maken hebben, heeft je ex-geliefde te veel pijn of probeert je ex het leven weer op te pakken.

Het kan goed zijn dat dit negeren voortkomt uit een gebroken hart, en dat het te veel pijn doet om contact te zoeken. Misschien wacht je ex wel tot dat jij de eerste stap zet. Een andere optie is dat je ex boos op je is en hij probeert je dezelfde pijn te laten voelen door je te negeren. Mensen kunnen tal van rare dingen doen als ze overmand zijn door emoties.

Jaloezie is een enorm effectief middel om een ex terug te krijgen. Jaloezie is namelijk een hele sterke emotie, waardoor je ex waarschijnlijk in actie zal komen en contact zal opzoeken met je. Het is een eeuwenoude strategie die talloze mensen hebben gebruikt om erachter te komen of hun ex nog gevoelens heeft.

“Jealousy injures us with the dagger of self-doubt.” – Terri Guillemets

Jaloers maken is erg effectief

Als je van plan bent om je ex terug te krijgen, dan is het jaloers maken van je ex een enorm goed werkende strategie. Het werkt waarschijnlijk een stuk beter dan het constant blijven appen of het sturen van emotionele berichten. Het zorgt namelijk vaak voor een aantrekkingskracht en werkt als motivatie om voor jou te gaan vechten. Als het lukt om een emotionele reactie uit te lokken, dan zal je ex misschien meer open komen te staan voor een hereniging tussen jullie.

Toch kan deze strategie ook verkeerd uitpakken. Als je ex bijvoorbeeld doorheeft dat je probeert hem of haar jaloers te maken, dan zul je in een slecht daglicht komen te staan. Je ex kan je dan als manipulatief of achterbaks bestempelen, waardoor de kansen op een hereniging een stuk kleiner worden. Daarom zul je goed moeten nadenken over hoe je hem of haar jaloers gaat maken. Subtiliteit is vaak het sleutelwoord.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3 manieren om je ex jaloers te maken

Als je van plan bent om je ex jaloers te gaan maken, dan is het dus van groot belang hoe je dit gaat doen. Het is belangrijk hoe je er zelf uitziet, aangezien je zelf ongeïnteresseerd en beheerst over wilt komen bij je ex. Dit zijn 3 manieren waarop je dat het beste kunt doen.

1. Doen alsof je bent doorgegaan met je leven

De eerste manier – en misschien wel een van de beste manieren – om je ex jaloers te maken, is door niet te laten merken dat de relatiebreuk je heeft geraakt. Ook al ben je heel verdrietig, probeer dan toch net te doen alsof alles oké is met je. Praat niet over het verbreken van je relatie en laat je ex niet merken dat je verdrietig bent. Probeer over te komen alsof je bent doorgegaan met je leven en opgetogen naar de toekomst kijkt.

Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld door berichten op Facebook of andere sociale media te plaatsen waarin je leuke dingen aan het doen bent. Bijvoorbeeld een drankje met vriendinnen of andere uitjes met vrienden. Post vooral geen dingen over jullie breuk, maar alleen over andere activiteiten. Let er wel op dat je niet overdreven vrolijk overkomt. Er is een groot verschil tussen dat het oké met je gaat en te doen alsof je enorm gelukkig bent.

Als je ex merkt dat het een stuk beter met je gaat dan verwacht, is de kans groot dat hij of zij enorm jaloers zal worden. Bovendien geef je een sterk signaal af: “dit is wat je mist”. Wie weet is dat net genoeg om je ex te doen besluiten om contact met je op te nemen.

2. Starten met daten

Een andere manier om je ex vreselijk jaloers te maken, is door om te gaan met “vrienden” van het andere geslacht, oftewel hetzelfde geslacht als je ex. Door overduidelijk te flirten en plezier te maken met anderen, kan een ex verschrikkelijk jaloers worden. Plaats bijvoorbeeld foto’s of berichtjes op sociale media om te laten weten dat je weer bent gestart met daten.

Het is hierbij wel erg belangrijk dat je voorzichtig omgaat met het daten van anderen. Als het uiteindelijke doel is om je ex weer terug te krijgen, dan moet je zeker niet met de gevoelens van anderen spelen. Je ex jaloers maken is misschien niet aardig, maar het is nog een stuk erger als je daarnaast ook nog eens anderen pijn doet.

3. Geen contact houden

Soms is gewoon een tijdje helemaal te verdwijnen de beste manier om je ex jaloers te maken. Post niks meer op Facebook of andere sociale media, stuur geen berichtjes meer, reageer nergens op en ga door met je eigen leven: totale radiostilte. Als je ex eigenlijk verwacht had wel iets van je te horen, kan dit heel snel leiden tot jaloezie.

Hij of zij gaat zich dan ongetwijfeld afvragen waarom je niets van je laat horen. Is je telefoon stuk? Heb je te veel pijn? Ben je alweer verder gegaan? Heb je een ander? Geen contact is een goede manier om jaloezie op een subtiele manier op te wekken.

Alleen lukt het niet...

... om je ex terug te krijgen? Er is een manier die je kans op succes extreem vergroot, maar het werkt alleen als je het écht wilt. Relatietherapeute Michelle heeft haar 18+ jaar ervaring omgezet in een succesvolle handleiding om je ex terug te krijgen. Ontdek zelf waarom 1 op de 2 relaties worden gered met haar methode.

Deel dit artikel
Geef je reactie