Home Ex ‘Ex negeert me’: dit is waarom je genegeerd wordt

‘Ex negeert me’: dit is waarom je genegeerd wordt

4 minuten leestijd
0
negeren

Jij en je ex zijn uit elkaar gegaan en nu word je ook nog eens genegeerd. Alsof de pijn van de breuk alleen nog niet genoeg is. De kans is groot dat je enorm gaat piekeren over de redenen waarom je ex jou nu opeens negeert. Je probeert contact te houden, maar je merkt dat je ex probeert steeds meer afstand te nemen. Maar waarom?

Waarom je genegeerd wordt

Er wordt niet meer gereageerd op je berichtjes, waardoor je alles gaat analyseren. Kunnen we geen vrienden blijven? Ligt het aan mij? Heb ik iets verkeerd gedaan? Dit zijn een aantal mogelijke opties waarom je ex jou negeert.

1. Je ex heeft tijd voor zichzelf nodig

Een van de meest voorkomende redenen waarom je ex je negeert, is omdat hij of zij even tijd voor zichzelf nodig heeft. Het kan zo zijn dat je ex misschien een tweede kans nodig heeft, maar hier nog wel over na moet denken. Hoe zou jij het vinden als je dag in dag uit berichtjes krijgt van iemand die je even niet wilt zien? Dat geeft niet echt rust om over dingen na te denken.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is daarom ook belangrijk om aan je zelfbeheersing te werken en de drang om berichtjes te sturen te onderdrukken. Geef je ex de tijd en ruimte om over deze dingen na te denken.

2. Je ex wil je niet kwetsen

Het is belangrijk om te weten dat je ex waarschijnlijk helemaal geen slechte bedoelingen heeft door niet meer te reageren. Het kan zo zijn dat je ex nog niet helemaal duidelijk heeft hoe hij of zij met de gevoelens van de relatiebreuk om moet gaan. Door even niet te reageren, heeft je ex-partner de tijd om de gedachten op een rijtje te krijgen. Hiermee probeert je ex jou niet te kwetsen door voorbarige conclusies te trekken en gesprekken aan te gaan voordat hij of zij er echt klaar voor is.

3. Je ex is doorgegaan

Een andere reden waardoor je ex jou negeert, kan zijn dat je ex is doorgegaan met het leven. Er is een streep door de relatie gezet en dat wordt op deze manier extra duidelijk gemaakt. Het kan nu eenmaal zo zijn dat je ex alle belangstelling voor jou heeft verloren. It’s over.

Je ex wil de relatie nu voorgoed achter zich laten. Het is hierbij van belang om dit te accepteren en ook te proberen door te gaan met je eigen leven. Hoe moeilijk het ook kan zijn, tijd heelt alle wonden.

4. Je ex heeft pijn

Het is ook heel goed mogelijk dat je ex nu te maken heeft met heel veel pijnlijke emoties. Misschien is het voor je ex nu te pijnlijk om jou te zien of je stem te horen. Je ex wil ook niet herinnerd worden aan alles wat jullie zijn kwijtgeraakt. Het kan flink wat tijd kosten voordat de boosheid en pijn verdwijnen. Om deze reden wordt ook vaak de 30-dagen-regel aangeraden na een relatiebreuk: om alles weer in het goede perspectief te kunnen zien.

5. Je ex wil een reactie uitlokken

Een andere mogelijkheid waarom je ex jou negeert, is omdat hij of zij probeert een reactie uit te lokken. Als jij nog steeds pijn hebt over de situatie en deze reactie uitgelokt kan worden, weet je ex namelijk nog steeds dat hij of zij je kan raken. Dit is voor je ex dan een duidelijke bevestiging dat er nog gevoelens in het spel zijn.

Jou negeren zal daarom ook een van de meest gebruikte strategieën zijn. Het is namelijk een vorm van omgekeerde psychologie. Als je ex niets van zich laat horen en jij je ex vreselijk gaat missen, dan is de kans ook een stuk groter dan je contact gaat opnemen.

wraak boos

6. Je ex neemt wraak

Een weinig volwassen reden voor het negeren kan zijn dat je ex wraak neemt. Jij hebt je ex veel pijn gedaan en je ex dat jij net zoveel pijn hebt. Het is een menselijke reactie, maar helaas natuurlijk geen fijne situatie. Als je ex bijvoorbeeld de relatiebreuk niet zag aankomen, kan hij of zij erg boos zijn over hoe de situatie is verlopen. Deze boosheid en frustratie kan zich dan uiten richting jou door te proberen je pijn te doen.

7. Je ex denkt dat dit de manier is om ermee om te gaan

Een andere reden is dat je ex het misschien erg moeilijk vindt om met de breuk om te gaan. De relatie is over en door geen contact meer te hebben, kan je ex de relatie het beste verwerken. Hij of zij heeft nog sterke gevoelens en vindt het te pijnlijk om met je te praten.

Het is logisch dat je dan zo snel mogelijk van dit gevoel af wilt zijn en de enige mogelijkheid lijkt dan om die persoon volledig uit je leven te bannen. Je ex wil niet meer weten wat er in je leven gebeurt, omdat hij of zij toch geen deel meer van je leven kan uitmaken. Het negeren kan de beste manier zijn om zichzelf te beschermen tegen nog meer pijn.

8. Je ex heeft nog gevoelens voor je

Het kan ook voorkomen natuurlijk dat je ex nog van je houdt, en daarom even niet meer reageert. Je ex heeft tijd nodig om een aantal zaken te verwerken en om de gedachten op een rijtje te zetten. Het kan hierdoor wel onduidelijk zijn of je ex nog gevoelens voor je heeft.

Er zijn een aantal signalen waaraan je kunt merken of dit het geval is. Als je ex aan zichzelf werkt en hard op weg is om de problemen op te lossen, dan is dit een duidelijk signaal dat je ex nog voor jullie relatie wil vechten.

9. Je ex weet niet hoe te reageren

Een laatste reden waarom je ex je negeert, kan zijn doordat je ex niet weet hoe te reageren op berichtjes. Veel mannen, maar ook vrouwen, houden er niet van om te praten als ze van streek zijn. Ook kan het zo zijn dat je ex de vraag die je stelt niet begrijpt, of dat je ex zelf niet weet hoe het ervoor staat voor zichzelf. Zeker als je boze berichtjes stuurt naar je ex, is het logisch dat dit niet uitlokt tot een reactie.

Alleen lukt het niet...

... om je ex terug te krijgen? Er is een manier die je kans op succes extreem vergroot, maar het werkt alleen als je het écht wilt. Relatietherapeute Michelle heeft haar 18+ jaar ervaring omgezet in een succesvolle handleiding om je ex terug te krijgen. Ontdek zelf waarom 1 op de 2 relaties worden gered met haar methode.

Bekijk de handleiding
Laad meer artikelen
Laad meer in Ex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ex als back-up? Dit percentage mensen heeft een relatie én reservepartner

Heb jij een potentiële of ex-lover als back-up? Als het antwoord ja is, dan ben je niet al…