Home Ex Ik mis mijn ex vriend(in) vreselijk: waarom en wat moet je ermee?

Ik mis mijn ex vriend(in) vreselijk: waarom en wat moet je ermee?

3 minuten leestijd
0
hart kruis

Hoe lief, attent, kwaad of minachtend je ex ook tegen jou is geweest: het is voorbij. Het ligt achter je, maar toch blijf je aan je ex denken. En dus vraag jij je af wat dat betekent en wat je er in hemelsnaam mee moet doen.

Bij alle zoetsappige en romantische muzieknummers denk je terug aan de goede tijden. Terwijl je collega’s meeneuriën op Maroon 5’s Memories, haal jij herinneringen op over je ex. En wanneer je thuiskomt in een huis vol stilte besef je hoe eenzaam het leven opeens is. De leegte lijkt maar niet weg te gaan. Het maakt je verdrietig. Je mist je ex: de geromantiseerde versie.

Zelfs als jij degene bent geweest die de handdoek in ring gooide, is het mogelijk dat je blijft verlangen naar je ex. Of je nu drie maanden of drie jaar samen was, deze persoon was gedurende deze periode een van de belangrijkste onderdelen van je leven. Het is dus logisch dat je momenten hebt waarop je deze persoon en/of het leven mist dat je ooit samen deelde.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Waarom mis ik mijn ex zo erg?

Geen enkele breuk is hetzelfde, maar dat gevoel van verlies dat je nu doormaakt, is iets dat veel mensen over de hele wereld al hebben doorstaan. Je bent niet uniek: het is heel normaal dat je overweldigd wordt door gevoelens waardoor je je ex bent gaan missen.

Wie een heftige breuk van een langdurige relatie heeft doorstaan, kan erover meepraten; het heeft een vergelijkbare impact op je gesteldheid als de rouw om de dood van een naaste. Het lege gevoel voelt echt leeg, alsof het nooit meer opgevuld kan worden door iets anders.

Dat jij je ex ontzettend mist, is niet alleen het gevolg van het verlies. Het is tegelijkertijd ook een teleurstelling. Je beseft dat het nooit meer hetzelfde zal zijn, wat uiteraard van invloed is op je psyche. Het dringt tot je door dat alles wat je voor ogen had en waarop je hebt gehoopt van de ene op de andere dag verdwenen is. Weg ex, weg toekomst, weg dromen.

De rol van hormonen

Onderzoek heeft aangetoond dat ook de hormonen in je lichaam een rol spelen. Op neurologisch niveau lijkt een intense verliefdheid veel lijkt op een drugsverslaving. En als je daar cold turkey mee stopt, dan kun je wel nagaan hoe je lichaam daarop reageert.

Geloof het of niet, een relatiebreuk kan een vergelijkbare reactie in je brein veroorzaken als bij een drugsverslaafde die van de ene op de andere dag afkickt. Het is hard om afscheid te nemen van iets waar je zo afhankelijk van was.

Maar wees gerust, het intense gevoel van wanhoop en verdriet als gevolg van een gebroken relatie is niet permanent: het is slechts tijdelijk. Dus als je denkt: “Ik mis mijn ex vreselijk”, haal diep adem, raak niet in paniek en weeg de opties af.

hart waarschuwing

Wat te doen als je je ex mist

Als je je ex-vriend of vriendin vreselijk mist, dan wil je dat het stopt: een oplossing. Je ex missen is normaal, maar wat je ermee doet, dat is aan jou. Die vraag kan niemand voor je beantwoorden. In feite kun je allerlei manieren bedenken om dat tergende gevoel te beëindigen, maar zijn er maar twee echte keuzes:

 1. je kunt over je ex heen komen en verder gaan
 2. je kunt weer samenkomen

1. Over je ex heen komen

Is het uit? En ben je ervan overtuigd dat het nooit meer goedkomt? Ook dan kun je je ex missen, hoewel je dat helemaal niet wilt. Als je nog steeds verliefd bent, terwijl je ex niets meer voor jou voelt, dan is het ook vanzelfsprekend dat deze optie je enige keuze is. In deze gevallen is het een kwestie van tijd voordat je over je ex heen bent gekomen. Maar er zijn manieren om het proces te versnellen.

We hebben het niet over pleisters op je gebroken hart, maar effectieve middelen om de wond sneller te laten herstellen. Dit zijn een aantal manieren die helpen om over je ex heen te komen:

 1. Reflecteer op de breuk en de relatie
 2. Verbreek al het contact
 3. Breng tijd door met vrienden
 4. Herontdek jezelf
 5. Geef jezelf de tijd
 6. Blijf optimistisch
 7. Huilen mag
 8. Stel jezelf open voor anderen
 9. Verwijder alle herinneringen
 10. Overweeg daten als rebound

2. Herenigen met je ex

Is samenkomen met je ex nog mogelijk? En wil je dat voor de goede redenen? Dan zou je het kunnen overwegen, hoewel het vaak niet makkelijk is om een ex terug te krijgen. Bovendien moet je je afvragen of je je ex wel terug wilt, of iemand die de rol kan vervullen. Dit is een stappenplan om je ex terug te krijgen, op de goede manier:

 1. Verbreek al het contact
 2. Reflecteer op de breuk en de relatie
 3. Werk aan jezelf
 4. Verhoog je eigenwaarde en zelfvertrouwen
 5. Werk aan de problemen
 6. Benader je ex voorzichtig
 7. Bouw het contact op
 8. Regel een ontmoeting
 9. Stel een hereniging voor

Alleen lukt het niet...

... om je ex terug te krijgen? Er is een manier die je kans op succes extreem vergroot, maar het werkt alleen als je het écht wilt. Relatietherapeute Michelle heeft haar 18+ jaar ervaring omgezet in een succesvolle handleiding om je ex terug te krijgen. Ontdek zelf waarom 1 op de 2 relaties worden gered met haar methode.

Bekijk de handleiding
Laad meer artikelen
Laad meer in Ex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ex als back-up? Dit percentage mensen heeft een relatie én reservepartner

Heb jij een potentiële of ex-lover als back-up? Als het antwoord ja is, dan ben je niet al…