Home Ex Ex-vriendin: wat te doen als je nog verliefd bent op je ex

Ex-vriendin: wat te doen als je nog verliefd bent op je ex

5 minuten leestijd
0
ex terug

De relatie met je ex-vriendin is voorbij. Misschien was het een wederzijdse keuze, of van jou alleen. Je voelde je bevrijd, alsof je na jaren gevangenschap in een Thaise gevangenis eindelijk weer eens een Big Mac mocht proeven. En je kon het zelfs niet laten om je vrienden een high-five te geven.

Maar nu ben je aan het nadenken over je tijd samen en denk je: “Shit, ze was eigenlijk wel heel erg goed voor mij.” Je hebt je gerealiseerd dat je je vrijheid waardeert, maar het valt allemaal in het niet als je haar niet meer hebt. Je beseft dat je nog steeds hopeloos verliefd bent op je ex. Wat nu?

Verliefd op je ex-vriendin?

Wanneer het tot je doordringt dat je nog steeds van je ex houdt, lopen de emoties hoog op. Je voelt je verdrietig, eenzaam en boos op jezelf. “Hoe heb je haar ooit kunnen laten gaan?” Het is verleidelijk om meteen je smartphone erbij te pakken, maar dit is niet wat je moet doen. Dankzij de overweldigende emoties is je blik op de waarheid vertroebeld. Wat je nu voelt is een moment-opname. En daarom kun je niet volledig op je huidige oordeel vertrouwen.

Om in deze situatie tot de beste uitkomst te komen doe je een stapje terug. Als je je in een staat van diepe spijt bevindt, dan maak je nooit de juiste keuze. Waarschijnlijk heb je er al over gelezen en in deze situatie is er maar één goede oplossing: de geen-contact-regel.

Geen contact regel

Wie het internet afstruint op zoek naar tips en tricks om een ex-vriendin voor zich terug te winnen komt de aloude regel tegen: geen contact met je ex. Deze regel wordt niet voor niets honderden keren herhaald op alle websites over dit onderwerp. Het geeft je de tijd om rustig over de situatie na te denken, zonder de invloed van je ex op je mentale gesteldheid.

De regel kan je helpen om je ex-vriendin terug te krijgen, maar in eerste instantie is het ervoor bedoeld om je de tijd te gunnen om een doordachte keuze te maken. Geen contact geeft je rust en helderheid, zonder dat je emoties overheersen. Want pas nadat de eerste storm van emoties voorbij is, kun je je ware gevoelens voor je ex-vriendin naar boven halen.

Op de lange termijn voorkomt deze regel ook dat je fouten maakt, die je kansen op herstel van de relatie kunnen vernietigen. Als we emotioneel zijn dan maken we immers niet de beste keuzes. En als je je emoties niet meer in de hand hebt, dan ga je over tot allerlei wanhopige acties die je kansen ruïneren. Het zijn juist deze acties die haar doen besluiten om je nooit meer terug te willen, zelfs als ze nog wel van je houdt.

Wachten tot je kalm, beheerst en helder kunt nadenken is misschien niet wat je wilt, maar dit is wel de beste strategie, onder het motto van ‘haastige spoed is zelden goed’.

verliefdheid

Wil je haar terug of moet je dat niet willen?

Dat je nog verliefd bent op je ex-vriendin betekent niet direct dat je haar met open armen moet ontvangen, als ze ervoor openstaat om het nog een keer te proberen. Want hoe lief, leuk, sexy en perfect ze ook is: soms is een relatiebreuk de beste keuze. Voor jou, voor haar, voor de relatie. Stel jezelf deze vragen als je denkt dat je je ex-vriendin terug wilt:

1. Is ze wel zo perfect?

We zijn geneigd om een ex-vriendin te idealiseren. Je herinnert alle lieve woorden die ze in appjes naar je stuurde, de momenten waarop jullie lol hadden en de hete nachten in de slaapkamer. Ondertussen vergeet je de irritante gewoontes, het ochtendhumeur en de aanhoudende jaloezie die je verstikte. Stel jezelf de vraag: was ze wel echt zo goed voor je?

2. Word je gelukkig met haar?

Verliefd zijn op iemand is geen garantie op een gelukkig leven. En dus betekent de liefde voor je ex-vriendin niet dat je gelukkig met haar zult zijn zodra je weer een relatie met haar hebt. Accepteert ze wie je bent, ook je minder goede kanten? Kun je de keuzes maken die jij wilt maken? Of kost de relatie je elke dag meer energie, omdat het een “verplichting” is om aan bepaalde voorwaarden te voldoen?

3. Heeft het nog wel een kans?

Uiteenlopende levensstijlen, verschillende opvattingen over belangrijke onderwerpen en tegenstrijdige toekomstplannen: soms kun je nog zoveel van iemand houden, maar is de relatie gedoemd te mislukken. Hoe zie je het voor je als je weer samen bent? Wat is er veranderd zodat het nu wel gaat lukken? Met andere woorden: heeft het een kans van slagen?

4. Mis je je ex wel echt?

Wat zijn de echte redenen waarom je je ex mist? Is het omdat je nu merkt hoe zwaar het huishouden is als je het alleen moet doen? Of voelt Netflix bingewatchen wel heel erg eenzaam? Deze vragen beantwoorden of je je ex mist, of iemand in het algemeen. Ga voor jezelf na of je specifiek je ex-vriendin mist of iemand om je heen. Dit geeft je een indicatie of je je ex terug moet willen, iemand anders, of helemaal niemand.

Mis je haar maniertjes die je dat fijne gevoel geven? De liefheid in haar stem, de fonkeling in haar ogen? Dit zijn de dingen waarnaar je op zoek bent, als je wilt weten of je haar echt mist.

ex terug

Je ex-vriendin terug

Heb je ‘Nee” geantwoord op een van de bovenstaande 4 vragen? Dan is het niet zo klaar als een klontje: je hebt reden genoeg om je ex niet terug te willen. En wat deze reden ook is, het is waarschijnlijk beter om (nog even) alleen te zijn. Misschien dat je gevoel verandert, jij als persoon of je ex-vriendin: voorlopig is een relatiebreuk de beste optie.

Heb je ‘Ja” geantwoord op de bovenstaande 4 vragen? Dan kun je er gerust vanuit gaan dat je nog verliefd bent op je ex-vriendin en om de goede redenen. En daarom is een toekomst samen met je ex niet onrealistisch. Je denkt erover zoals het zou moeten, als je wilt proberen je ex voor je terug te winnen.

  • Je hebt de tijd gehad om erover na te denken.
  • In jouw ogen is ze perfect.
  • Je wordt gelukkig met én van haar.
  • De relatie heeft nog een kans.
  • Je mist haar echt, om wie ze is.

Wat te doen

Je weet pas wat je hebt, als het er niet meer is. Maar je ex terugkrijgen is geen makkie. Velen slagen er niet in om hun ex voor zich terug te winnen, om uiteenlopende redenen. Smekend om haar onvoorwaardelijke liefde worden ze keer op keer afgewezen, totdat het contact volledig is verbroken en het straatverbod de enige tastbare herinnering is.

Om deze reden hebben we een 5 stappen methode geschreven waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je dit zou kunnen aanpakken. Bovendien is dit gehele stappenplan gratis om te lezen. Het helpt je om de fouten te vermijden die anderen maken, terwijl je op een volwassen manier werkt aan een oplossing om je ex-vriendin terug te krijgen.

‘Hoe krijg je je ex terug’-methode

Alleen lukt het niet...

... om je ex terug te krijgen? Er is een manier die je kans op succes extreem vergroot, maar het werkt alleen als je het écht wilt. Relatietherapeute Michelle heeft haar 18+ jaar ervaring omgezet in een succesvolle handleiding om je ex terug te krijgen. Ontdek zelf waarom 1 op de 2 relaties worden gered met haar methode.

Bekijk de handleiding
Laad meer artikelen
Laad meer in Ex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 redenen waarom je ex tegenkomen zo lastig is

Of jullie pas net uit elkaar zijn of de relatiebreuk al een lange tijd geleden is, er zijn…