Home Ex Houdt mijn ex nog van mij? 13 tekenen om zelf te testen

Houdt mijn ex nog van mij? 13 tekenen om zelf te testen

5 minuten leestijd
0
relatie hart

De relatie is voorbij. Tenminste, zo lijkt het voor buitenstaanders. Want hoewel de relatie officieel ten einde is, denk je signalen te herkennen dat je ex nog steeds van je houdt. Aan de andere kant is er een duidelijke reden waarom jullie uit elkaar zijn. En dat lag misschien niet eens aan jou, maar vooral aan je ex. Je twijfelt: houdt mijn ex nog van mij, of beeld ik het me in?

In sommige gevallen weet je dat het nooit meer goedkomt. Zelfs niet als Pinksteren en Pasen op één dag vallen. Het is over, voorbij en zo blijft het voorgoed. Maar andere keren ben je daar niet zo zeker van. Gemixte signalen, twijfels en verwarring alom: er zijn van die keren dat je met je handen in haar zit. Wat nu?

Houdt mijn ex nog van mij?

Je ex wil nog wel contact, maar geen relatie. Of je ex is de ene keer afstandelijk, om je de dag erop weer te omhelzen. En hoewel je ex je vertelt dat je gemist wordt, spreek je hem of haar soms weken niet. Het is niet raar dat je je afvraagt of je ex nog van je houdt. Dit zijn 13 signalen om te ontdekken of je ex nog steeds van je houdt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Je ex volgt je actief op social media

Terwijl onze levens zich steeds meer ‘online’ afspelen, is het nog nooit makkelijker geweest om verstrengeld te raken in een web van een geaccepteerde vorm van stalking. Want eigenlijk is dat deels de basis van social media: stelselmatig inbreuk maken op de privacy van een ander, oftewel je vrienden, familie, kennissen én exen. En als je je ex niet hebt ontvriend, dan kan deze je nog steeds volgen en virtueel stalken.

Reageert ze nog op je posts en updates? Vind hij je selfies leuk? Dan is dit een teken dat je ex je nog steeds graag ziet.

2. Je ex haalt herinneringen op over de relatie

Wie klaar is met een relatie, wil er het liefst zo weinig mogelijk over nadenken. Je verdringt het, zodat je weer ruimte maakt voor nieuwe en positieve ervaringen. Als je er niet helemaal klaar mee bent, dan denk je terug aan die goeie ouwe tijd. En wanneer je ex herinneringen ophaalt over de relatie dan is het een teken dat hij of zij nog steeds van je houdt; de nostalgische gevoelens zijn er immers voor een reden.

3. Je ex blijft in contact met je familie

Het is een ongeschreven regel dat je breekt met de familie van je ex zodra de relatie verbroken wordt. En dan maakt het niet echt uit wie verantwoordelijk is voor de breuk. Als je ex dus keer op keer contact blijft zoeken met je familie, vooral met je ouders, dan is het een teken dat de breuk niet definitief is.

4. Je ex vraagt naar je

De periode vlak na een relatiebreuk is op z’n zachtst gezegd wat vreemd. Opeens ben je alleen, eenzaam en waarschijnlijk voel je je vrij of leeg. Het is dus niet raar dat je je afvraagt of je ex dat ook zo voelt. Maar dat doe je eigenlijk alleen als je nog van je ex houdt. En dat is precies het teken om te herkennen bij je ex. Hebben meerdere mensen je verteld dat je ex naar je vraagt? Dan weet je eigenlijk al genoeg.

5. Je ex belt je dronken op

Word je ’s nachts per telefoon gewekt door je dronken ex, die met een glaasje teveel op en dubbele tong de liefde aan je verklaart? Het is niet de drank, het zijn de gevoelens. En die komen vaak naar boven als je te diep in het glas hebt gekeken. Als je ex in deze toestand het contact met je zoekt, dan is het een sterke indicatie waar zijn of haar gevoelens liggen: bij jou.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

6. Je komt je ex overal tegen

Waar je ook gaat, overal blijf je je ex tegen het lijf lopen. Gedeelde vrienden en een voorliefde voor dezelfde plekken laten je denken dat het toeval is. Maar het is veel waarschijnlijker dat deze ‘willekeurige’ ontmoetingen helemaal geen toeval zijn. Misschien denk je ex wel aan een hereniging, maar durft hij of zij het niet te vragen.

hart gebroken divider

7. Je ex doet niet aan de geen-contact-regel

Volwassen die in goed overleg uit elkaar gaan geven elkaar de ruimte. Het is het uitgangspunt van de geen-contact-regel: een periode van rust om alles te verwerken. Als je deze regel onderling bent overeengekomen dan verwacht je dat het gerespecteerd wordt. Wanneer je ex ermee instemt, maar dan toch non-stop contact zoekt, is een teken dat je ex niet over je heen kan komen.

8. Je ex wil niets horen over “anderen”

Als de gevoelens nog niet zijn verdwenen, dan vinden we het niet leuk om te horen dat een ex-partner een nieuwe vlam heeft gevonden. Het doet pijn. En als het nog niet zover is, dan horen we ook niet graag over “anderen” waar een ex interesse in toont. Het roept jaloezie op. Reageert je ex kortaf, geïrriteerd of jaloers als je het over anderen hebt? Dan is dit een teken dat hij of zij nog steeds van je houdt.

9. Je ex blijft je berichten versturen

Sommige mensen leven met het motto “nooit je schepen achter je verbranden,” om nooit ergens een einde aan te maken en een nieuwe weg in te slaan. Misschien is je ex dat type, misschien niet. Toch is er een verschil tussen berichten sturen om te checken hoe het met je gaat en berichten sturen als je iets van iemand wilt: aan jou de taak om het te ontcijferen.

10. Je vrienden vertellen dat je ex het veel over je heeft

“Waar het hart vol van is, loopt de mond van over.” Met andere woorden, als je ex zich nog steeds veel met je bezighoudt, dan kan hij of zij het niet laten om het over je te hebben met anderen. “Ze was zo lief voor mij,” of “Hij is zo’n attente jongen.” Het zijn de hints dat je ex nog steeds van je houdt.

11. Je ex blijft maar spullen van je vinden

Het ondergoed dat onder het bed is beland, vakantiefoto’s, gereedschap; het lijkt erop alsof er geen eind aan komt. Keer op keer neemt je ex contact met je op; of je weer wat spullen wilt ophalen. En hoewel dat makkelijk ineens opgehaald kan worden, word je “verplicht” om steeds weer terug te komen. Komt dit je bekend voor? Dan is het goed mogelijk dat je ex nog geen afscheid wil nemen.

12. Je wordt gebeld door privénummers

Hello stalker: word je steeds lastiggevallen door een privénummer maar is er niemand aan de andere kant van de lijn? Het zou zomaar zo’n irritant callcenter-programma kunnen zijn dat niet naar behoren werkt, of het is je ex die belt om je stem te horen. Een twijfelgeval, maar als de telefoontjes toevallig net beginnen als de relatie uit is? 1 + 1 = 2

13. Je hebt na de breuk gekust of het bed gedeeld

Zijn we niet allemaal schuldig aan deze terugval? Seks met je ex is misschien niet wat je had verwacht, maar het is wel het sterke teken waar je naar op zoek bent. Want eigenlijk hebben we alleen seks met de exen waar we nog om geven, of nog woest aantrekkelijk vinden. En als je ex dus seks met jou wil, dan is er nog altijd iets dat je hoop kan geven.

Test: houdt mijn ex nog van mij?

13 signalen: heb je recentelijk een of meerdere van deze gedragingen in je ex opgemerkt? Zijn het er drie, vijf of voldoet je ex aan geen van de signalen? Als je minder dan drie van de tekenen hebt kunnen afvinken, neem dan een stapje terug. De kans is aanwezig dat je ex niet meer genoeg van je houdt. Maar hoe meer tekenen die je kunt afvinken, hoe waarschijnlijker het is dat je ex nog steeds van je houdt. En misschien wil je ex je wel terug.

Alleen lukt het niet...

... om je ex terug te krijgen? Er is een manier die je kans op succes extreem vergroot, maar het werkt alleen als je het écht wilt. Relatietherapeute Michelle heeft haar 18+ jaar ervaring omgezet in een succesvolle handleiding om je ex terug te krijgen. Ontdek zelf waarom 1 op de 2 relaties worden gered met haar methode.

Bekijk de handleiding
Laad meer artikelen
Laad meer in Ex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 tekenen dat je ex nog niet klaar met jou is

Is je relatie recent verbroken? Dan kost het natuurlijk tijd om er overheen te komen. Alle…