7 tekenen dat je je ex terug wilt (en daar klaar voor bent)

Michael Schouten
Door Michael Schouten
9 minuten leestijd

Wanneer je het met iemand uitmaakt, is dat meestal het einde. Je verwijdert het nummer uit je telefoon, ontvriendt je ex op sociale media en gaat door met je interessante leven. Je relatie is voorbij en dat gaat nooit meer veranderen. Er zijn geen twijfels, geen spijt en geen toekomstverwachtingen. Was het maar altijd zo zwart-wit.

In andere gevallen, als de keuze niet zo duidelijk of makkelijk is geweest, kun je je gaan afvragen of je de juiste beslissing hebt gemaakt. Na het beëindigen van de relatie komt er een moment waarop je je beslissing in twijfel trekt. Je vraagt je af of je nog een keer moet proberen. Het is toch enorm zonde om zomaar de mooiste jaren in je leven weg te gooien?

7 tekenen dat je je ex terug wilt

Je maakt voor jezelf de afweging, legt de voor- en nadelen naast elkaar en gaat heen en weer tussen wel of niet. Je hebt zoveel tegenstrijdige gevoelens dat je niet meer weet wat onder en boven is. Wil je je ex echt terug of houden je gevoelens je voor de gek? Kun je je ex beter vergeten? Dit zijn de tekenen om vast te stellen of jij je ex werkelijk terug wilt of niet.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. De tijd heeft je wonden geheeld

Er gebeurt iets vreemds met je lichaam als een liefdesrelatie verbroken wordt. Het voelt als een periode van rouw, alsof iemand is overleden. Toch is dat niet het geval en ben je alleen maar gescheiden van iemand waar je ooit veel van hield. Deze periode van rouw helpt je om het verlies te verwerken, over iemand heen te komen en te ‘vergeten’ wat er allemaal gebeurt is.

Je vergeet het nooit helemaal, maar wel de kleine details – de details die soms net het verschil maken. Door het verstrijken van de tijd kun je je wonden likken, zodat je weer volledig herstelt en er klaar voor bent om met een schone lei te beginnen. Als je na dit genezingsproces nog steeds je ex terug wilt, dan heeft dit een reden die je niet kunt negeren.

2. Je hebt het andere perspectief bekeken

De tijd alleen geeft je de mogelijkheid om eens goed na te denken over wat er zoals is gebeurd. In het heetst van de strijd is het makkelijk om jezelf te verliezen in de onbenulligheden en kleinigheidjes. Van de ruzies om niets en de irritaties zonder reden; het is moeilijk om het probleem aan te wijzen als je zelf onderdeel van het probleem bent.

Als je de relatie verlaat, dan kun je het eens vanuit een ander perspectief bekijken. Dat is iets waar je tijdens de relatie nooit de kans voor kreeg. Sla je jezelf nu voor de kop om wat je allemaal hebt gedaan en gezegd? Dan heb je misschien niet de juiste keuze gemaakt en is een kleine verandering al genoeg om de relatie te herstellen.

3. Het probleem is op te lossen

Als de reden waarom de relatie beëindigd is niet langer een probleem is, dan is dit de grootste reden om het een tweede kans te geven. Bijvoorbeeld, de wederzijdse liefde was het probleem niet, maar de afstand wel. Het beperkte fysieke contact maakte je gek, zodat je niets anders kon dan de handdoek in de ring gooien? In dit geval is het duidelijk dat het probleem opgelost is als je ex weer in je eigen stad komt wonen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Of misschien ben je erachter gekomen dat je toch wel een workaholic bent en besef je nu dat er meer in het leven is dan werken. Als het probleem er niet meer is en je verlangt nog steeds naar je ex, dan is het een no-brainer; een tweede kans is een reële optie.

4. De neuzen staan nu wel in dezelfde richting

Wilde je ex absoluut geen kinderen, maar jij wel? Als dit de voornaamste reden van de breuk was, dan realiseerde je je dat jullie niet dezelfde toekomstplannen hadden. De basis van de relatie was simpelweg niet voldoende om te voldoen aan de verwachtingen van de toekomst. Als je niet beiden dezelfde dingen wilt, dan is het moeilijk om een relatie staande te houden.

Mensen veranderen en als je ex nu wel kinderen wil, dan staat niets een hereniging in de weg. Niet alleen de tijden veranderen, maar ook onze gedachten, wensen en behoeften. Willen jullie beiden nu wel hetzelfde? Dan is dit een geldige reden om weer bij elkaar te komen.

5. Het gras was niet groener bij de buren

Soms lijkt het alsof iedereen de perfecte partner heeft, behalve jij. Wat je echter niet moet vergeten is dat elke relatie anders en niemand alles aan anderen verteld. Achter gesloten deuren gebeuren rare dingen die je nooit zou verwachten. Dit kan ervoor zorgen dat je denkt dat het gras bij de buren groener is, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is.

Je komt er jammer genoeg pas achter als het te laat is. Misschien kom je er zelfs wel achter dat het gras bij de buren een beetje dood was en besef je dat jullie gras eigenlijk groener dan groen was. Jammer genoeg is dat gras er niet meer. Maar misschien heeft het alleen een beetje water nodig om weer te kunnen groeien en bloeien.

6. Je bent veranderd

Om een verbroken relatie weer nieuw leven in te blazen, mag één ding niet ontbreken; verandering. Deze verandering is nodig om de relatie überhaupt een tweede kans te kunnen geven. Als je namelijk niets verandert, dan doe je hetzelfde en eindig je met hetzelfde resultaat; een tweede breuk.

Je begint misschien met goede bedoelingen aan de nieuwe relatie, maar krijgt weer te maken met het klassieke sneeuwbaleffect. Kleinigheidjes worden overdreven en monden weer uit tot grote relatieproblemen.

De eerste relatie met je ex was een leerproces; van je fouten moet je leren. De tweede kans is er om deze fouten niet meer te maken en te laten zien dat je ervan geleerd hebt. Als het je lukt om je ex terug te winnen door de verandering die je hebt ondergaan, dan is de kans op slagen vele malen groter.

7. Je kunt je ex niet vergeten

Besef je na een tijdje dat je leven niet de moeite waard zonder je ex? Dan is dit de enige reden die je nodig hebt om het een tweede kans te geven. Waarom zou je nog langer lijden? Misschien dat je ex iets gedaan heeft waarmee je nog steeds moeite hebt. Maar als je gelukkiger bent met je ex dan alleen, dan is dat misschien iets om te vergeven en te vergeten.

Accepteren en ermee leren omgaan is een beter toekomstperspectief dan eenzaam lijden, terwijl je je altijd afvraagt; “wat als?” Relaties zijn nooit perfect en soms moet je wat geven om te kunnen nemen. In dit geval zou je een tweede kans in ieder geval kunnen overwegen.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie