Polyamoreus? 8 dating apps en sites voor polyamorie dating

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
10 minuten leestijd

Heb je een fijne relatie, maar heb je het gevoel dat er iets mist? Wil je na jaren samen zijn wel iets (of iemand) anders? Of verlang je altijd al naar een relatie met meerdere personen tegelijk? Als je een relatie met meerdere personen aangaat, dan hebben we het over polyamorie – een relatievorm in opkomst.

Weet je nu niet precies wat dit inhoudt? Dan leggen we je dat natuurlijk uit. En mocht je op zoek willen gaan naar meer dan één liefdesrelatie, dan geven we je ook voorbeelden van diverse datingsites waar je terecht kunt als je op zoek bent naar polyamorie dating.

Wat is polyamorie dating?

Polyamorie is een levenswijze. Het is een situatie waarin je meerdere liefdesrelaties onderhoudt met verschillende personen. Dit kunnen seksuele, intieme en gevoelsmatige relaties zijn waarbij alle deelnemers van elkaars bestaan afweten. Dat is de voorwaarde van polyamorie en wat het onderscheidt van overspel: het gebeurt in de openheid en met medeweten van alle betrokkenen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Heb je een verhouding naast de relatie met je vaste partner? Dan is er sprake van een affaire en bedrieg je je partner. Polyamorie is anders. Het grote verschil met een polyamoreuze verhouding is dat zowel je partner als minnaar of minnares toestemming hebben gegeven. Alle partners weten ervan en zijn dus allen op de hoogte van elkaar. Openheid en eerlijkheid spelen een belangrijke rol in dit type relatie om het te laten slagen.

8 datingapps en sites voor polyamorie

Denk je dat je van meerdere mensen tegelijk kunt houden? En met meer dan één persoon een relatie kunt aangaan? Oftewel: ben je op zoek naar een polyamoreuze relatie? Dan kun je proberen om gelijkgestemde mensen te ontmoeten op de datingsites en apps voor polyamorie dating. We hebben er een aantal op een rijtje gezet en vertellen je in het kort wat zij te bieden hebben.

sdc

1. SDC

De eerste datingsite die we noemen is SDC, de afkorting voor Seek, Discover, Connect. Dit is een open-minded datingapp voor gelijkgestemde singles en stellen die wat verder willen gaan dan een exclusieve relatie met één persoon. Via de datingapp, waarop je je gratis kunt aanmelden als lid, kun je in no-time geïnteresseerden vinden voor een gesprek, digitaal contact of fysieke date.

Het maakt niet uit wat je voorkeur of relatiestatus is: SDC staat bekend om het ruimdenkende karakter van de leden. Je kunt er terecht voor nieuwe contacten om je eigen (seksuele) identiteit te ontdekken, maar ook om gelijkgestemden te vinden. De site voorziet daarnaast in educatieve tips op relationeel en seksueel gebied.

App StoreGoogle Play

regioswingers

2. RegioSwingers

Via deze datingsite voor swingers kun je op zoek gaan naar gelijkgestemden die een relatie, vriendschap of een date willen. Als je je aanmeldt op Regioswingers, kun je je eigen profiel aanmaken en zoeken tussen profielen van andere deelnemers. Neem contact op met degenen die je interesseren of gebruik de FotoZapper om te checken of er een match is.

Regioswingers is een datingsite waarop fake profielen – zo veel mogelijk – worden geweerd, zodat de kans dat jij iemand vindt die naar hetzelfde op zoek is als jij, alleen maar groter wordt. De datingsite is bedoeld voor mannen, vrouwen en stellen. En je kunt er mensen bij je in de buurt vinden die ook geïnteresseerd zijn in polyamorie dating.

App StoreGoogle Play

novamora

3. Novamora

Ben je single en op zoek naar een spannende date? Of heb je al een partner en op zoek naar een tweede? Dan ben je daarvoor bij datingsite Novamora aan het juiste adres. De site is vrij bekend in Nederland dankzij de reclamespotjes, wat als voordeel heeft dat er dagelijks nieuwe leden bijkomen. Novamora is bedoeld voor casual dating, maar dat neemt niet weg dat het ook veelvuldig wordt gebruikt door mensen die interesse hebben in alternatieve relatievormen zoals polyamoreuze relaties.

Bij Novamora kun je je gratis aanmelden en een eigen profiel aanmaken. Dat kan als stel of als single. Daarna begint het zoeken naar de profielen van andere leden. Dit kunnen wederom singles maar ook stellen zijn. Novamora werkt met echte profielen van mensen en doet er alles aan om nepprofielen te weren.

App StoreGoogle Play

open

4. #Open

Ben je op zoek naar open-minded contacten? Dan kun je dit als single, maar zeker ook als stel doen bij #Open. Via deze datingapp leg je contacten met andere personen die dezelfde overtuigingen als jij hebben. Het maakt niet uit of je man of vrouw, genderneutraal bent en waar je voorkeur naar uitgaat. Bij #Open kan iedereen terecht om via de datingapp een interessante conversatie of stomende date te vinden.

De datingapp is tevens bedoeld voor stellen in een open relatie die op zoek zijn naar andere koppels. Als je eens wilt proeven aan polyamorie dating, dan is dit een app waar je je interesses kunt onderzoeken. Aangezien #Open een internationale datingapp is, valt het aantal Nederlandse gebruikers helaas nog wat tegen.

App StoreGoogle Play

feeld

5. Feeld

Datingapp Feeld is een plek waar alles mogelijk is en niemand daar raar van opkijkt. Het is een app waar je terecht kunt als homo, hetero, transgender, bi, lesbisch en alles wat maar denkbaar is. En niet alleen als je single bent, maar juist ook als je wilt daten als koppel. Feeld is namelijk ook geschikt voor swingers en polyamoreuze koppels die op zoek zijn een extra onderdeel voor hun relatie.

Feeld heeft leden over heel de wereld, dus waar je je ook bevindt: er is een grote kans dat je iemand vindt waarmee je in je eigen taal kunt spreken. Feeld is een ruimdenkende datingapp die voor zowel singles als stellen geschikt is. De app download je eenvoudig via de Apple App Store of Google Play Store.

App StoreGoogle Play

polyfinda

6. PolyFinda

Heb je interesse in contact met andere stellen die ook interesse hebben in polyamorie dating? Dan kun je natuurlijk zelf op zoek gaan in het echte leven, maar er is niets mis mee om daar een datingsite of -app voor te gebruiken. Een goed voorbeeld van een dergelijke app is die van PolyFinda.

Bij PolyFinda kun je als polyamoreus stel terecht voor leuke contacten met andere stellen. Wie weet draait het wel op een echte relatie uit waarbij iedereen weet heeft van elkaar en jullie het samen leuk kunnen hebben.

App StoreGoogle Play

polydating

7. Polydating

Zijn jullie een koppel met een open relatie en staan jullie open voor polyamoreuze betrekkingen met anderen? Dan kunnen jullie ook via Polydating kennis maken met andere mensen die dezelfde overtuigingen en gevoelens hebben als jullie. Bij Polydating kun je terecht als je serieus wilt daten met andere stellen en is respect voor de ander het belangrijkste wat er is.

De datingsite is bedoeld voor volwassenen en je kunt je er als stel eenvoudig en snel inschrijven. Nog niet zoveel ervaring op het gebied van polyamoreuze liefde, maar ben je er wel in geïnteresseerd? Dan is Polydating een datingsite om te overwegen.

Passievoortwee

8. Passie voor Twee

Ben je als stel op zoek naar iemand om mee te swingen? Of misschien wel naar iemand die een aanvulling kan zijn op jullie relatie? Dan kun je daarvoor ook terecht bij Passie voor Twee. De naam van deze datingsite zegt het natuurlijk ook al: het is voor stellen bedoeld. Maar ook is het een platform waar je als single terecht kunt als je interesse hebt in daten met een koppel.

Iedereen kan zich gratis aanmelden en een profiel aanmaken. Na het voltooien van het profiel kun je tussen de profielen van andere stellen zoeken die net als jou of jullie polyamoreuze intenties hebben.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie