Home Nieuws Eenzame ouderen in coronatijden? Deze datingsite heeft de oplossing

Eenzame ouderen in coronatijden? Deze datingsite heeft de oplossing

1 minuten leestijd
0
film kijken laptop

We leven in een rare en ongekende tijd. Hoewel Nederland niet eens in een volledige lockdown zit, zijn de gevolgen elke dag te merken in het dagelijkse leven. En omdat ouderen extra kwetsbaar zijn voor het coronavirus, zijn dit degenen die er het meest onder lijden. Het is precies wat ouderen niet nodig hebben: meer isolatie.

Voor veel ouderen gaat deze lente de boeken in als een eenzame periode. De (klein)kinderen komen minder langs, de familie wordt niet gezien en het contact verloopt op andere manieren. Zonder bezoek is het niet gek dat je je opeens heel eenzaam gaat voelen. En daten lijkt al helemaal iets van het verleden, hoe graag je dat ook zou willen.

Gelukkig is er een datingsite voor vijftigplussers die een oplossing heeft bedacht. Omdat oudere singles elkaar tijdens deze eenzaamheidscrisis niet fysiek kunnen ontmoeten, heeft 50PlusMatch videobellen geïntroduceerd.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Videodates als eerste date

Met een doelgroep die hard is getroffen door het virus, zocht 50PlusMatch een manier om de gebruikers wat dichter bij elkaar te brengen. Veel van de leden zitten in vrijwillige thuisquarantaine en voelen zich waarschijnlijk eenzamer dan ooit. Om hen te helpen heeft 50PlusMatch een feature beschikbaar gesteld waarmee de leden virtuele dates met elkaar kunnen hebben. En daar was bijzonder veel vraag naar: het nieuws leidde meteen tot een behoorlijke stijging van het datingverkeer op de app.

Jezelf afsluiten van de wereld om de risico’s voor jezelf te verkleinen, is een verstandige keuze als je in de risicogroep valt. Maar het is ook buitengewoon eenzaam. En dat heeft ertoe geleid dat velen hebben nagedacht over wat ze nog uit het leven willen halen, inclusief liefde.

De vrijwillige quarantaine en social distancing-maatregelen maken daten niet makkelijker, maar het weerhoudt ook ouderen er niet van om online te daten. Zolang het online blijft, is het de meest veilige manier om andere ouderen te leren kennen. Met de introductie van interactieve functies als videodates wordt de behoefte aan contact in ieder geval nog wat verder vervuld.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Happn Voice: datingapp lanceert stem- en audiofuncties

Datingapp happn heeft een aantal nieuwe audiofuncties geïntroduceerd waarin je stem centra…