Home Ex Terug bij ex na jaren: is dat wel een goed idee?

Terug bij ex na jaren: is dat wel een goed idee?

4 minuten leestijd
0
keuze

Stel je voor dat je na jaren je ex weer tegenkomt en jullie aan de praat raken. Jullie zijn allebei single, de klik is er nog steeds en je begint te fantaseren over hoe het zou zijn om weer bij elkaar te komen. Je vraagt jezelf af: “Wil ik mijn ex terug?”

Na jaren terugkomen bij je ex is niet iets wat je van de een op de andere dag kunt beslissen. Het is daarom goed om voor jezelf op een rijtje te zetten waarom je je ex dan wel niet terug zou moeten laten in je leven. Want het voelt misschien goed, maar dat maakt het nog niet een goed idee.

Terug bij ex na jaren

Als jullie weer in contact zijn gekomen en de gevoelens terugkomen, is het belangrijk om goed na te denken over de beslissing die je gaat maken. Natuurlijk is elk koppel verschillend; waar sommige relaties hele sterke funderingen hebben, zijn andere vooral gebaseerd op lust en verlangen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Er zijn tal van koppels die na een langere periode hun weg weer naar elkaar terugvinden, maar er zijn ook genoeg personen die dat nooit meer doen. Tot welke groep jullie gaan behoren, hangt enorm af van de specifieke situatie waarin jullie zitten.

Is het een goed idee om weer bij je ex terug te komen na jaren van afwezigheid? Hieronder geven we een aantal adviezen en situaties waarin het kan werken om weer terug bij je ex te komen. Wie weet is er wel een op jou van toepassing en kan het je helpen bij de keuze die je moet maken.

Wat is er veranderd?

Ooit hebben jullie zielsveel van elkaar gehouden, je hebt een gezamenlijke geschiedenis, kent elkaar enorm goed en zijn vertrouwd met elkaar. De kans is groot dat je denkt dat je ook gewoon verder kunt gaan waar het al die jaren geleden is gestopt. Toch is het verstandig om in je achterhoofd te houden dat er een reden is waarom jullie uit elkaar zijn gegaan.

Ook is het belangrijk om te weten dat er een hoop gebeurd kan zijn in de tussentijd. Als jullie het contact zijn verloren en allebei jullie eigen weg zijn gegaan, is de kans groot dat er een hoop is verander. Jullie zullen waarschijnlijk allebei andere personen hebben gedatet, en jullie zullen ook als persoon veranderd zijn.

Hoe staat het er nu voor?

Ga er dus niet vanuit dat jullie weer door kunnen gaan alsof er niets veranderd is. Leer elkaar weer opnieuw kennen en ontdek wat voor persoon jullie nu zijn. Weet je nu beter wat je wil in een relatie? Op die manier kun je erachter komen of jullie relatie na al die jaren weer kan opbloeien. En dan kom je er ook achter of terugkomen bij je ex na jaren wel zo verstandig is of niet.

1. De lengte van je relatie

Er zijn een aantal factoren van invloed op de kans dat jullie relatie nu gaat werken. Een van de eerste situaties is afhankelijk van de lengte van de relatie met je ex. Uit statistieken is namelijk gevonden dat hoe langer je in het verleden met je ex hebt gedatet, hoe groter de kans is dat jullie weer bij elkaar komen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Daar zijn een aantal logische redenen voor te noemen, zoals dat jullie veel meer geschiedenis hebben samen en hierdoor de fundering van de relatie ook een stuk sterker is. Ook zal jullie connectie een stuk sterker zijn hierdoor. Maar dat betekent niet direct dat een vorige relatie van slechts een paar maanden gedoemd is te mislukken. Dat hangt weer af van andere factoren.

2. Waarom jullie uit elkaar zijn gegaan

Naast de lengte van je relatie, is een andere belangrijke factor de reden van jullie relatiebreuk. Als jullie uit elkaar zijn gegaan door moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld door een verhuizing, een lange afstandsrelatie of een andere situatie, is de kans groot dat jullie je liefde weer terug vinden. Jullie zullen namelijk nog steeds heel veel van elkaar houden en als de situatie er nu wel voor zorgt dat het mogelijk is, dan is de kans groot dat jullie relatie zal slagen.

Echter, als jullie uit elkaar zijn gegaan door bijvoorbeeld verschillende waardes of doelen in het leven, dan is de kans wat kleiner. Maar zoals eerder al is gezegd; jullie zullen veranderd zijn, dus wie weet wat er nu mogelijk is.

breuk

3. Hoe jullie uit elkaar zijn gegaan

Niet alleen de reden van jullie relatiebreuk is van belang, maar ook de manier waarop de relatie in het verleden is verbroken. Als jullie als vrienden uit elkaar zijn gegaan, dan is het een stuk makkelijker om weer bij elkaar te komen. Als er echter veel ruzie was en er allerlei beledigende dingen zijn gezegd, dan kan het meer moeite kosten om jullie weg weer terug te vinden naar elkaar.

4. Jullie relatie was heel serieus

De kansen zijn groter dat jullie relatie na al die jaren weer gaat werken, als jullie relatie in het verleden serieus was. Als jullie allebei elkaars vrienden en familie hebben ontmoet, hier een goede band mee hebben opgebouwd en over de toekomst praten, is de kans aanzienlijk dat jullie relatie in de toekomst gaat werken.

5. Jullie zijn allebei single

Een andere belangrijke factor of het een goed idee is om weer bij elkaar te komen, is of jullie allebei single zijn. Als je ex op dit moment iemand aan het daten is, is het logisch dat de kans kleiner is dat jullie relatie gaat werken. Natuurlijk kan het zo zijn dat je ex de gevoelens voor jou weer terugkrijgt, maar dit is compleet afhankelijk van hoe serieus hij of zij nu aan het daten is.

6. Een relatie is de prioriteit

De kans is groot dat jullie relatie na al die jaren weer gaat werken, als jullie er allebei voor willen gaan. Als een relatie prioriteit heeft en jullie allebei willen settelen en dezelfde doelstelling hebben, is het aannemelijker dat het een goed idee is om weer samen te komen. Als je ex, of jij, toch meer de focus legt op een carrière of studie, is het misschien een minder goed idee om jullie relatie weer nieuw leven in te blazen.

7. Hoe jullie nu met de situatie omgaan

De laatste factor die bepaalt of het een goed idee is om weer samen te komen met je ex, is hoe jullie er op dit moment mee omgaan. Het is belangrijk om er allebei met een frisse blik aan te beginnen, veel te praten en rustig aan stappen te zetten in jullie relatie.

Alleen lukt het niet...

... om je ex terug te krijgen? Er is een manier die je kans op succes extreem vergroot, maar het werkt alleen als je het écht wilt. Relatietherapeute Michelle heeft haar 18+ jaar ervaring omgezet in een succesvolle handleiding om je ex terug te krijgen. Ontdek zelf waarom 1 op de 2 relaties worden gered met haar methode.

Bekijk de handleiding
Laad meer artikelen
Laad meer in Ex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 tekenen dat je ex nog niet klaar met jou is

Is je relatie recent verbroken? Dan kost het natuurlijk tijd om er overheen te komen. Alle…