Grindr Web: dit is hoe de desktop versie voor de computer werkt

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
5 minuten leestijd

Voor de traditionele datingsites begon het avontuur met een klassieke html-website dat alleen op de desktop gebruikt kon worden. Mobiele telefoons waren toen nog niet in staat om websites af te beelden op een manier zoals een computer dat deed. Pas nadat de iPhone werd gelanceerd – en de smartphone populair werd – begonnen de traditionele datingsites hun diensten aan te bieden in de vorm van een app. Grindr doet het juist andersom.

Grindr is nooit een datingwebsite geweest, maar vanaf het begin een app. In 2009 werd het gelanceerd als een smartphone app en dat is ook waarom Grindr zo populair is geworden. Maar nu, ruim tien jaar later, heeft Grindr dan toch echt een webversie geïntroduceerd: Grindr Web.

Inhoud van deze pagina

Wat is Grindr Web?

Grindr Web is de nieuw gelanceerde website van de gay dating app, ontworpen voor gebruikers die ‘snel en discreet’ willen chatten terwijl ze op kantoor zijn. Met een stijlvolle look van de user interface zou je niet verwachten dat het om een dating applicatie voor de computer gaat, maar eerder om een emailprogramma. Niets is echter minder waar: Grindr Web is de webversie van de Grindr app.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Met Grindr Web gaan we terug in de tijd naar de eerste gay datingwebsites á la GayDar van eind jaren ’90 van de vorige eeuw. Toen kon je inloggen op de datingwebsite vanaf je computer om zo bij je profiel te komen, berichten te versturen en te chatten. Maar toen Grindr kwam, werd dat allemaal anders en was de smartphone app het enige dat nog telde in de wereld van gay dating.

In de laatste jaren hebben allerlei apps een nostalgische comeback gemaakt naar de desktop computer omdat er nu eenmaal vraag naar is. Of het nu is om de smartphonebatterij te besparen, sneller te kunnen typen of om “productiever” thuis te werken: Grindr introduceert met Grindr Web een handige desktop versie voor op je computer of laptop.

Bekijk Grindr Web

Hoe werkt het?

Om van Grindr Web gebruik te kunnen maken, open je de app op je smartphone en ga je naar de webversie van Grindr. Ga op je telefoon naar Instellingen (door op je profiel te klikken en op de instellingen te klikken). Je ziet daar nu een optie met de tekst ‘Log in op Grindr web’. Ga vervolgens naar Grindr Web en scan de QR-code met je telefoon en voilà, Grindr zal je telefoon en je computer koppelen.

Eenmaal gekoppeld, kun je al je berichten zien die ook via de app bereikbaar zijn, erop reageren, profielen checken en Grindr gebruiken zoals je dat normaal zou doen. Het heeft wel toegang tot je locatie nodig om de GPS-functie te gebruiken. Grindr Web biedt je verschillende manieren om het gebruik van de dienst discreet te houden.

“Het lijkt op een typische e-mailinterface, dus je zaakje blijft privé, ongeacht wie er over je schouder meekijkt”, zegt de website. Deze kantoormodus, ‘Office Mode’ genaamd, toont de minimale modus van Grindr zodat niemand doorheeft wat je echt aan het doen bent.

grindr web

1. Chat terwijl je browst

Blader door het welbekende Grindr-raster, bekijk profielen en chat; allemaal in één venster.

2. Discreet, als je dat wilt

Foto’s zijn standaard verborgen in de webversie; ga er met de muis over om ze te zien en beweeg de muis weg om weer te verbergen. Maakt het niet uit wie er langsloopt en meekijkt? Schakel de kantoormodus uit en bekijk Grindr in volle glorie.

3. Grotere en meer foto’s

De webversie van Grindr laat foto’s in het grootste formaat zien.

4. Meerdere chats tegelijk

Een toetsenbord is sneller dan typen met alleen duimen. Chat met meerdere mensen tegelijk zonder tussen schermen te hoeven wisselen.

Na vele jaren van requests van Grindr-gebruikers is er nu dus eindelijk een webversie beschikbaar van de geliefde en gehekelde zwart-gele app. Degenen die liever een toetsenbord gebruiken, kunnen dat vanaf nu doen. De nieuwste toevoeging aan Grindr werd eind vorig jaar al getest op een klein aantal gebruiker voordat de functie nu zonder aankondiging is gelanceerd. Het lijkt er echter nog op dat de webfunctie nog niet voor iedereen beschikbaar is.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
1 reactie