Home Dating apps Tinder past zich aan: 1-op-1 videochat op komst

Tinder past zich aan: 1-op-1 videochat op komst

1 minuten leestijd
0

Aangezien alles in het leven in korte tijd volledig is veranderd, kan het niet anders dat dit ook invloed heeft op Tinder. Als de grootste dating app ter wereld ondervindt ook Tinder de gevolgen van het coronavirus. In een periode van ongekende maatregelen en verplichte zelfisolatie is de vraag naar verbindingen zelfs groter dan ooit.

Maar social distancing brengt ook de nodige problemen met zich mee waarop bedrijven zoals Tinder zich moeten aanpassen. In de presentatie van de Match Group-kwartaalcijfers zegt het moederbedrijf van Tinder dat ‘ze weten dat singles hun gedrag aanpassen en dat velen niet meer fysiek daten maar virtueel via telefoon of video’. En dat leidt er weer toe dat Tinder zich aanpast op de huidige vraag van singles. Nog dit kwartaal is een 1-op-1 videochat-functie op komst.

1-op-1 videochat

Omdat Match Group eigenaar is van meerdere dating apps die onlangs de videochat-functie hebben geïntroduceerd, hebben ze gemerkt dat singles veel bereidheid tonen om te virtueel te daten. En zo zijn de teams van Tinder aan het werk gegaan om ook zo’n functie te maken voor Tinder. Dat betekent dus dat Tinder 1-op-1 videochats tussen gebruikers op zeer korte termijn mogelijk zijn.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoewel de details van de videochat-functie op dit moment schaars zijn, is het groot nieuws dat Tinder zo’n functie zal introduceren. Volgens de presentatie van de kwartaalcijfers zal Tinder deze functie in het tweede kwartaal van 2020 beschikbaar stellen. Met andere woorden: binnen nu en eind volgende maand zal het mogelijk zijn om te videochatten op Tinder.

Meer swipes en berichten

Sinds de virusuitbraak heeft Match Group een aanzienlijke toename gezien onder singles die gebruikmaken van de dating apps. Dat gold bovendien voor alle merken en alle regio’s van de wereld. Mensen matchen vaker, sturen meer berichten en hebben langere gesprekken. Het gemiddelde aantal dagelijkse berichten dat werd verzonden in de maand april was bijvoorbeeld 27% hoger dan in de laatste week van februari. Onder de groep gebruikers van 30 jaar en jonger was dit zelfs 35% meer dan normaal.

In het dieptepunt van de crisis bereikten het dagelijkse actieve gebruikers en dagelijkse swipes bij Tinder een ‘all-time high’. Nog niet eerder waren er zoveel actieve gebruikers op de dating app en nooit eerder hebben ze bij Tinder zoveel Swipes verwerkt. De grootste toename in het gebruik en activiteit op Tinder was afkomstig van vrouwelijke gebruikers onder de 30 jaar. Zij veegden in de maand april elke dag 37% meer dan in laatste week van februari.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…