4 beste dating apps voor alleenstaande ouders

Michael Slender
Door Michael Slender
7 minuten leestijd

Alleenstaande ouders staan voor unieke uitdagingen in de datingscene. Ze moeten niet alleen nadenken over wie voor hen geschikt is, maar ze moeten ook een partner vinden die geschikt is voor hun kind(eren). En deze extra “bagage” die ze meenemen in de datingwereld kan een dealbreaker zijn voor de alleenstaande ouder zelf, maar ook voor de potentiële partner.

Wanneer kinderen erbij betrokken zijn, verhoogt dit de inzet. Er staat meer op het spel dan alleen het geluk van twee personen die liefde zoeken. De kinderen blootstellen aan een lange reeks dates en flings? Dat is simpelweg geen optie. Daten om te daten zoals happy singles dat doen? Het is niet weggelegd voor de verantwoordelijke, alleenstaande ouder. En dat zorgt ervoor dat alleenstaande mama’s en papa’s iets zorgvuldiger nadenken voordat ze afspreken.

Voor alleenstaande ouders gaat het niet alleen om hun eigen liefdesleven. Ze zoeken iemand die een rol kan spelen in het gezin. Een liefhebbende man die de kinderen iets kan leren of een vrouw met zorgzame kwaliteiten: ze zoeken iemand die niet alleen van hen houdt, maar ook van de kleintjes (hoe groot ze ook zijn).

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

4 dating apps voor alleenstaande ouders

Als alleenstaande ouder heb je de verantwoordelijk voor de opvoeding van je kind(eren). Niet alleen omdat het zo voelt, maar ook omdat het in wet staat. Het belang van het kind is je allereerste zorg.1 Je geeft ze liefde, aandacht en waardering. Maar wie geeft dat aan jou?

Als je een liefdevolle relatie zoekt als alleenstaande ouder, dan kun je terecht bij een van de vele dating apps die het internet rijk is. Maar omdat de keuze zo absurd groot is, met werkelijk honderden apps die beschikbaar zijn, is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Daarom hebben we de vier beste datingsites voor single ouders geselecteerd.

Parship

1. Parship

Daten als alleenstaande ouder gaat gepaard met obstakels en uitdagingen. Van de beperkte vrije tijd tot het vinden van een partner die de situatie begrijpt: het is niet makkelijk. Het kan een overweldigende ervaring zijn die gekenmerkt wordt door momenten van wanhoop. Maar ook voor alleenstaande ouders is er hoop als je de swipe-apps achterwege laat. De apps die specifiek goed werken voor singles met kinderen zijn de zogenoemde ‘serieuze datingsites’. En Parship is er daar een van.

Bekijken op Parship

De naam klinkt misschien al bekend in de oren en dat is wat waard. Parship is een bekende naam in de wereld van serieuze relaties. Dankzij televisie, radio en internetreclame roept het de serieuze singles op om lid te worden. En een deel van deze doelgroep is de alleenstaande ouder. Met behulp van een matchmaking-systeem, dat gebaseerd is op een uitvoerige persoonlijkheidstest met vragen over verwachtingen en toekomstplannen, koppelt de dating app je met andere serieuze singles.

lexa

2. Lexa

Het ouderschap is moeilijk genoeg. Voeg daar de onzekere datingfase bij en het is niet gek dat je probeert te balanceren op een slap koord. Je hebt een baan, kind en zorgen om je relatiestatus. Waar leg je je prioriteiten en hoe ga je daarmee om? Er zijn allerlei hindernissen die vragen om een begripvolle partner die je steunt in alles wat je doet. Dat zou fijn zijn. En als je zo’n partner zoekt, dan kom je uit bij een dating app als Lexa.

Bekijken op Lexa

Met de slogan ‘Start Something Real’ neemt Lexa afstand van de apps die van daten een spelletje maken. Op zoek naar een echte man of echte verbinding? Je bent welkom op Lexa. Als alleenstaande ouder is het oprechte karakter van de singles onmisbaar, omdat er heel wat op het spel staat. Bovendien zie je op Lexa in één oogopslag welke Lexa members serieus en oprecht zijn: het Lexa Badge is het keurmerk van een echte gentleman.

Elitedating

3. Elitedating

Veel alleenstaande ouders die moeite hebben om een goede relatie te vinden, denken dat de datingpool boordevol zit met oppervlakkige, bedrieglijke mensen en dat alle “goede” mannen of vrouwen al bezet zijn. Maar deze gedachte heeft vaker te maken met de keuze van de dating app dan met de beschikbare singles. Als je op de verkeerde plek zoekt, dan zul je niet vinden wat je zoekt. En zo komen we uit bij de derde datingsite waar je wel kunt vinden wat je zoekt: Elitedating.

Bekijken op Elitedating

Elitedating is een van de oudste dating apps van Nederland. De makers van de app bedachten vlak na de eeuwwisseling dat het weleens een goed idee zou kunnen om singles te koppelen via een website. Dat idee sloeg aan en sindsdien is Elitedating bekroond met tientallen awards en titels. Waar deze dating apps zich door kenmerkt is de serieuze ondertoon. Vaste, serieuze relaties en geen hook-ups of scharrels: dat is waarom het een favoriete dating app is voor alleenstaande ouders.

50plusmatch

4. 50plusmatch

Een ouder ben je niet voor even, maar voor het leven. Zo kan het dus gebeuren dat je op latere leeftijd weer aan daten denkt. Je kinderen gaan al naar de middelbare school of staan op het punt te gaan studeren. En daardoor merk je dat de zorg minder wordt en je weer tijd krijgt voor jezelf. Maar je bent de 50 al gepasseerd. Waar moet je dan terecht als alleenstaande ouder? 50plusmatch is er voor alleenstaande ouders die weer willen daten.

Bekijken op 50plusmatch

50plusmatch is de dating app voor actieve 50-plussers. Deze Nederlandse app is de oudste én de grootste in de 50+ categorie en daarmee een prominente naam in deze leeftijdscategorie. Een behoorlijk groot deel van de leden op dit platform kent het gezinsleven. Zij zitten op hetzelfde punt in het leven en willen weer verliefd worden. Iemand vinden om leuke dingen mee te doen, activiteiten te ondernemen en interessante gesprekken te hebben. Deze alleenstaande ouders zijn te vinden op 50plusmatch.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie