De millennials zullen het niet weten maar voor Tinder en Facebook waren er websites zoals CU2 en Hotornot die tieners en jongvolwassenen met elkaar in contact brachten. Hoewel deze websites niet specifiek op jongeren gericht waren was ook toen het beoordelen van foto’s van anderen een succes. Er is immers niets zo leuk als het keuren van andere mensen op basis van hun foto’s. De datingsite Hot or Not brengt dit nostalgische gevoel weer terug met een compleet nieuwe app. Met behulp van een fris en jong uiterlijk probeert de app weer voet aan de grond te krijgen in dating land.

Gelijkenissen met Badoo

De Hot or not domeinnaam waar het allemaal begon is door de jaren heen verschillende keren van eigenaar gewisseld. Tot het in 2012 in handen kwam van de Russische miljonair Andrey Andreev, eigenaar en oprichter van dating netwerk Badoo. Als je de website van Badoo bezoekt en vervolgens de Hotornot website dan zie je weinig verschillen, met uitzondering van het logo. Het succes van Badoo, met honderden miljoenen leden wereldwijd, heeft Andreev een multimiljonair gemaakt. Met de Hot or Not app heeft Andreev grootste plannen. Badoo is namelijk geen groot succes in de Verenigde Staten en met Hot or Not moet hier nog verandering in komen. Of dat ook lukt zal de toekomst ons leren. Voorlopig zit je in Nederland goed bij een andere dating app die veel meer leden heeft dan de Hotornot app.

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt Hot or Not?

Om een account aan te maken bij de dating app kun je gebruik maken van de welbekende Facebook koppeling maar je kunt ook inloggen door een account aan te maken met je email adres en aanvullende persoonlijke gegevens. Na de creatie van je eigen account bij de dating app kan het spel beginnen. Terwijl je vroeger een cijfer kon geven voor de foto’s, van 1 tot 10, kun je nu alleen voor Ja of Nee kiezen met behulp van een veeg naar links of rechts. Als twee leden elkaar met een Ja goedkeuren dan kunnen ze met elkaar chatten.

De originele Hotornot versie lijkt in weinig opzichten op de nieuwe dating app. Alles is vernieuwd maar de basis is hetzelfde; het keuren van foto’s van andere leden. Het lijkt verdacht veel op Tinder maar toch is het anders. HotorNot draait niet alleen om dating. Gebruikers kunnen ook voor de fun zichzelf presenteren aan de wereld om erachter te komen hoe ze in de markt liggen. In de app kun je toplijsten vinden van de best beoordeelde leden bij je in de buurt maar je kunt ook beroemdheden beoordelen.

Hotornot

Voor wie is het?

Hotornot is een plek waar iedereen terecht kan, ongeacht je verleden, relatiestatus of voorkeuren. De dating app is gericht op het keuren van heteroseksuelen maar het is ook mogelijk om als gay gebruik te maken van de leuke dating app. Ook als je niet op zoek bent naar een relatie kun je er terecht. Als je bijvoorbeeld alleen wilt weten hoe je in de markt ligt dan is dat ook prima.

Hotornot app

Om Hotornot uit te proberen is het nodig om de app te downloaden of de website te bezoeken. De app van Hotornot is beschikbaar in de Google Play en Apple App Store. De Hotornot app is gebruiksvriendelijk en werkt zoals iedere swipe-app waarbij je foto’s te zien krijgt van andere gebruikers die je naar links en rechts kunt swipen.

Tinder App StoreTinder Google Play