Home Vriendschap Op zoek naar vrienden: 4 apps voor als je je alleen voelt

Op zoek naar vrienden: 4 apps voor als je je alleen voelt

4 minuten leestijd
0
chat app

Van daten weten we allemaal dat er steeds meer online wordt geflirt en dat er ook steeds meer gelukkige stelletjes ontstaan dankzij het gemak van online daten. De mensen onder ons die hele fanatieke online daters zijn, kunnen er echter vast en zeker over meepraten dat lang niet alle contacten tijdens het daten ook op een liefdesrelatie zijn uitgelopen, maar dat er wel weer mooie vriendschappen aan over zijn gehouden.

En het is dat laatste waar steeds meer mobiele apps op in proberen te spelen: ongedwongen vriendschappen. Want het internet is een prachtige plek om mensen te ontmoeten en waarom ook niet? Als je dezelfde interesses hebt als andere gebruikers en behoefte hebt aan nieuwe vriendschappen, kunnen online contacten zeker uitkomst bieden.

4 apps voor als je je alleen voelt

In een tijd waarin individualisme hoogtij viert, kun je echte vriendschappen gaan missen. En deze vriendschappen zijn voor iedereen belangrijk: nu zelfs belangrijker dan ooit. Reden voor ons om een viertal populaire apps met je door te nemen. Puur voor als je je alleen voelt.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

hey vina

1. Hey!Vina

Beeld je allereerst het volgende in: je bent een vrouw en je bent kortgeleden verhuisd, bijvoorbeeld naar een nieuwe stad in het buitenland. Je hebt je op zich wel voorbereid op de verhuizing en je weet wat je te wachten staat, maar verrekt, je kent er nog niemand en dat betekent dat je helemaal vanaf het nulpunt moet beginnen om nieuwe mensen te ontmoeten.

App StoreGoogle Play

Een ervaringsdeskundige…

Daar kwam Olivia June Poole, de oprichtster en eigenaresse van Hey!Vina, ook achter. Zij was naar San Francisco verhuisd en stortte zich vervolgens op de app OkCupid om nieuwe mensen te ontmoeten. Dat klinkt op zich als een goed idee, zij het niet dat vrijwel iedereen net even ‘iets meer’ wilde dan een vriendschap. En dat leidde al snel tot nogal vervelende situaties. Reden voor Olivia om met Hey!Vina te komen die speciaal op deze doelgroep is gericht: vrouwen die op nieuwe plekken komen en daar nieuwe contacten willen opdoen.

bumble

2. Bumble BFF

Ook Bumble BFF is door vrouwen opgericht en dat laten ze er ook duidelijk merken. Sterker nog: Bumble wordt zelfs een beetje gezien als een feministische app. Neemt niet weg dat de app uitkomst kan bieden voor zowel mannen als vrouwen die op zoek zijn naar nieuwe vriendschappen. Het motto van deze app? Date, ontmoet en netwerk. Wel is het zo dat de vrouwen hier alles bepalen. Wat we daarmee bedoelen? Dat de vrouwen contact kunnen leggen en niet de mannen en dat het dus de dames zijn die het initiatief nemen.

App StoreGoogle Play

Ook voor zakelijke contacten

Toch willen we daar wel meteen bij vermelden dat Bumble BFF alles behalve alleen een datingapp is. Ook als je op zoek bent naar vriendschappen kan Bumble BFF uitkomst bieden (de naam van de app zegt immers al genoeg). In dat geval betekent het niet dat alleen vrouwen berichten kunnen versturen. En wat dacht je verder bijvoorbeeld van de optie Bumble Bizz? Deze opmerkelijke feature is gericht om het ontmoeten van zakelijke contacten. Binnen de instellingen van de app kun je kiezen voor welke doeleinden je de app wilt gebruiken en kun je jouw modus kiezen (bijvoorbeeld daten of business dus).

badoo

3. Badoo

Veel mensen zullen Badoo wel kennen en wie er wel eens gebruik van heeft gemaakt, weet hoe uitgebreid de website is. Dat heeft er alles mee te maken dat we het met Badoo hebben over een enorm dating netwerk, of zoals ze het bij Badoo zelf zeggen, over een enorm, internationaal sociaal platform. En daar is geen woord aan gelogen als we je vertellen dat er wereldwijd maar liefst 343 miljoen mensen gebruik maken van deze populaire website.

Ook in ons land wordt Badoo al veel gebruikt en dat gebeurt om verschillende reden: ongedwongen dates, langdurige relaties, en vriendschappen. Hoewel mensen dus om verschillende doeleinden gebruik maken van de app is het wel weer fijn om te weten dat er voor iedereen mogelijkheden bestaan om Badoo op zijn of haar manier te gebruiken.

Wees wel duidelijk over wat je zoekt

Net als de andere genoemde app wordt ook Badoo inmiddels veelal gebruikt op de smartphone. Dat betekent in dit geval dus ook dat je kunt zoeken bij mensen in je buurt en op basis daarvan berichten met elkaar kunt uitwisselen (afhankelijk van de profielen). Houd er wel rekening mee dat niet iedereen op Badoo op zoek is naar vriendschappen, maar dus andere redenen hebben om de app te gebruiken. Zorg daarom dat je vanaf het eerste moment duidelijk aangeeft dat je op zoek bent naar vriendschap en niets meer dan dat.

meet me

4. MeetMe

Op zich geeft de naam van deze dienst al een goed idee: MeetMe is nadrukkelijk gericht op het ontmoeten van nieuwe mensen. Dat gebeurt in dit geval allemaal op een vrij ongedwongen manier. Sterker nog: MeetMe profileert zichzelf door te melden de app bedoeld is om mensen samen te brengen die dezelfde interesses hebben. Daarbij wordt de nadruk dus meteen gelegd op het opdoen van sociale contacten en dus niet zozeer op het daten als doel. Dat lijkt inmiddels te zijn uitgegroeid tot een concept dat aanslaat, want wereldwijd zijn er al zo’n 100 miljoen mensen die gebruikmaken van de MeetMe app.

App StoreGoogle Play

Belangrijke noot

Let wel: niet iedereen is positief over deze vrienden app. Zo valt het aantal gebruikers in Nederland niet alleen flink tegen, ook klagen gebruikers over het feit dat vooral de mannelijke gebruikers op zoek zijn naar meer dan alleen een vriendschap. Hoewel we de app in dit lijstje opnemen, omdat het zich sterk profileert als app voor vriendschappen, lijkt dat in Nederland en België net iets minder goed te werken. Maar goed, je kunt het uiteraard altijd even zelf uitproberen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Vriendschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 tekenen dat je ‘vriend’ geen echte vriend is

“Hebben jouw ouders je een nieuwe auto gegeven? Wat geweldig!”, zegt ze. ̶…