Home Vriendschap Vriendschap gezocht? Dit is waar je terecht kunt

Vriendschap gezocht? Dit is waar je terecht kunt

4 minuten leestijd
0
vriendin bff

Mensen doen graag dingen samen en dat is niet meer dan normaal. Als je iets leuk wilt gaan doen is dat immers ook veel gezelliger om dat samen met anderen te doen. Daarvoor sluiten mensen vaak vriendschappen met mensen met dezelfde interesses. Daarnaast zijn goede vrienden belangrijk om te hebben, omdat je erop kunt rekenen als je ze nodig hebt en je elkaar steun kunt bieden in goede én slechte tijden.

Vriendschap gezocht

Stel dat je net verhuisd bent naar een andere plaats of land voor je werk of studie. Dan wil je daar natuurlijk weleens wat leuks doen, maar liever samen met iemand anders waar je een klik mee hebt.

Als je ergens nieuw bent, heb je niet altijd meteen vrienden om je heen. Het is dan zaak dat je op zoek gaat naar nieuwe mensen om te ontmoeten en vriendschap mee te sluiten. Dit kun je op verschillende manieren doen, waarvan online er eentje is.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Waarom en hoe zoek je online vrienden?

Vrienden zoeken kun je in het ‘echt’ doen door erop uit te gaan. Maar als je daar niet zoveel voor voelt of er niet de tijd voor hebt, kun je ook online op zoek gaan naar nieuwe vrienden. Hiervoor zijn diverse sites en apps in het leven geroepen waarvan je gebruik kunt maken.

Zo kun je lekker vanuit je luie stoel op zoek gaan naar mensen waarmee je gemeenschappelijke interesses deelt én een klik hebt. En als het je wat lijkt, dan kun je er een afspraak mee maken en kijken of dit het begin is van een langdurige vriendschap.

4 apps voor vrienden maken

Als je op internet kijkt, vind je diverse apps om vrienden te vinden. Sterker nog: het zijn er honderden. Maar welke moet je downloaden? De meeste apps zijn dating apps, maar op sommige van deze apps zit je ook goed voor vriendschappelijke relaties.

hey vina

1. Hey!Vina

De eerste app is speciaal voor vrouwen ontwikkeld om vriendinnen te vinden. Het aanmelden op Hey!Vina is zo gepiept. Je vult wat gegevens in en beantwoordt diverse vragen over wat jij leuk vindt of zou doen in bepaalde situaties. Op basis van de antwoorden krijg je een profiel dat door andere mensen geliket kan worden.

Heb jij iemand gevonden die je wel leuk lijkt om vriendschap mee te sluiten? Dan swipe je naar rechts. Doet de ander dit ook bij jou? Dan hebben jullie een match en kunnen samen verder kletsen over wat jullie interesses zijn. En indien het super goed klikt, wellicht meteen iets afspreken om samen te gaan doen?

App StoreGoogle Play

De app van Hey!Vina werkt via Facebook en je gegevens kunnen daarvan geïmporteerd worden. Voor bepaalde onderdelen van de app hoef je niets te betalen, maar voor speciale en extra diensten betaal je wel een bedrag. Word je betalend lid? Dan krijg je toegang tot de premium functies van de app en kan je eigen profiel extra onder de aandacht gebracht worden, zodat de kans dat je tegen een leuke vriendin aanloopt alleen maar groter wordt. Weet je niet zeker of de app wel wat voor jou is? Maak er dan eerst gratis gebruik van.

bumble

2. Bumble BFF

Een andere app die geschikt is om vrienden mee te vinden is Bumble. Het betreft hier een dating app maar Bumble heeft ook een speciaal onderdeel dat bedoeld is om vrienden te vinden. Dit onderdeel staat bekend onder de naam Bumble BFF, waarbij BFF staat voor Best Friends Forever. Deze naam zegt feitelijk al genoeg. Als je ervoor kiest dit deel van de app te gebruiken. kun je op zoek gaan naar nieuwe vrienden en ben je niet op zoek naar een relatie.

App StoreGoogle Play

Contact leggen via Bumble BFF

Als je je aanmeldt voor Bumble BFF, dan zet je er zes foto’s op van jezelf die duidelijk aangeven wat jij leuk vindt en waar jij je mee bezighoudt. Als iemand deze foto’s liket (door eenvoudig naar rechts te swipen), kun jij daarop reageren en kunnen jullie contact leggen met elkaar. Als je de app aan Instagram koppelt, kunnen de andere gebruikers zien wat jou zoal bezighoudt en met wat geluk vind je iemand waarmee je vrienden kunt worden.

badoo

3. Badoo

Een app die zichzelf profileert als sociaal netwerk, maar feitelijk ook gewoon een dating app is, is Badoo. Hierop kun je terecht als je naar nieuwe vrienden op zoek bent. De app kan gratis gebruikt worden, maar er zijn ook betaalde diensten op te vinden. Aanmelden doe je eenvoudig door het aanmaken van een account. Je vermeldt je leeftijd en zet er een foto bij die jou typeert, zodat dit het eerste is dat andere mensen van jou te zien krijgen.

Badoo maakt gebruik van een zogenaamd Kennismakingsspel. Als je daaraan deelneemt kun je aangeven welke andere mensen je leuk vindt of juist niet. Als iemand jou ook leuk vindt, krijgen jullie allebei een berichtje dat er een wederzijdse interesse is. En dan is het aan jullie of je contact opneemt met elkaar.

meet me

4. MeetMe

Tenslotte is ook de app van MeetMe geschikt om vrienden mee te zoeken. Deze app heeft wereldwijd meer dan een miljoen leden, dus de kans dat jij leuke vrienden vindt om wat mee te gaan doen bij jou in de buurt is zeker groot. De app kun je na het downloaden gebruiken door er een foto en wat basisinformatie op te zetten. De app kan zowel aan Facebook als aan een mailadres gelinkt worden. Doe je dit met Facebook? Dan kunnen de gegevens die je daar in je profiel hebt staan ook rechtstreeks gebruikt worden voor de app.

Wil je nog meer informatie toevoegen? Dan kan dit op een later tijdstip natuurlijk altijd nog. Een aantal diensten van de app is kosteloos, maar als je meer wilt kun je voor diverse betaalde diensten kiezen. Als je niet zeker weet of de app voor jou geschikt is, is het aan te raden eerst gebruik te maken van de gratis versie voordat je overgaat tot de betaalde diensten.

Tinder App StoreTinder Google Play

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Vriendschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste DM’s filteren op Instagram: hoe het werkt

Instagram krijgt een functie waarmee ongewenste privéberichten gefilterd kunnen worden. Te…