Home Dating Onderzoek toont aan: vermelding van eten in dating profiel vergroot aantal reacties

Onderzoek toont aan: vermelding van eten in dating profiel vergroot aantal reacties

2 minuten leestijd
0
guacamole

Je hebt een dating app geïnstalleerd, een profiel aangemaakt, foto’s toegevoegd en dan is het tijd voor de profieltekst; wat moet je daarin vermelden? Volgens recent onderzoek van datingsite Zoosk kan het vermelden van eten in je profiel je helpen of juist tegenwerken. Iedereen houdt van eten en door het juiste eten in je profiel te vermelden is er de kans dat mensen je meer mogen, of minder. Datingsite Zoosk analyseerde 3.7 miljoen profielen en 364 miljoen eerste berichten die verzonden zijn binnen de datingsite om erachter te komen wat voor effect het heeft als je eten op je profiel vermeldt of in het eerste bericht. Nu blijkt dat eten wel degelijk een groot verschil maakt. Het gezegde is niet voor niets “liefde gaat door de maag”.

Volgens de resultaten van het onderzoek ben je aantrekkelijker als je in je profiel over eten praat. Elke vermelding van eten zorgt voor een verhoging van het aantal inkomende berichten.

Wat je wel moet vermelden

De top drie voedingsmiddelen zijn guacamole, aardappelen en chocolade. Van deze drie is guacamole de duidelijke winnaar. Door deze Mexicaanse saus te vermelden in je profiel ontvang je 144 procent meer berichten. Voor chocolade is dit 100 procent meer berichten, salades 97 procent en natuurlijk levert het vermelden van sushi je 93 procent meer reacties op.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Foodie?

Let je op je eten en zie je jezelf als een foodie? Wees er dan gerust op als je dit in je profiel wilt vermelden. Profielen die de term “foodie” bevatten krijgen namelijk 82 procent meer berichten. Alleen het woord “koken” in je profiel vermelden zorgt voor 26 procent meer reacties. Hoewel het dus positief werkt als je deze woorden in je profiel vermeldt is het een ander verhaal voor het versturen van een eerste bericht. De vermelding van deze woorden in een eerste bericht zorgt juist voor een daling van het aantal reacties.

Wat je beter niet kunt vermelden

Zoals je leest heeft eten een bijzonder effect op het aantal reacties. Zo zijn er ook voedingsmiddelen die je beter niet kunt vermelden in je profieltekst. Een voorbeeld is jam, dit zorgt voor een fikse daling van het aantal reacties van 70 procent. Wat je ook beter niet kunt vermelden is gefrituurde kip. Waar het vermelden van eten in je dating profiel je kan helpen is dit vaak niet het geval in een eerste bericht. Praten over eten in je eerste bericht levert je niet meer reacties op volgens het onderzoek.

Als het aankomt op het vinden van liefde lijkt het erop dat we echt zijn wat we eten. Heb jij ervaringen met het vermelden van voeding in je profiel?

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Happn Voice: datingapp lanceert stem- en audiofuncties

Datingapp happn heeft een aantal nieuwe audiofuncties geïntroduceerd waarin je stem centra…