Home Dating apps Tips voor de Tinder profielfoto: wat wel en niet werkt

Tips voor de Tinder profielfoto: wat wel en niet werkt

2 minuten leestijd
0
tinder app

Bij Tinder draait het bijna alleen maar om de foto’s die je plaatst. Dat is ook waarom het ook wel een vleeskeuring genoemd wordt. Tinder geeft je nu de mogelijkheid om je baan toe te voegen en je opleidingsverleden terwijl op de achtergrond een nieuw algoritme voor je op zoek gaat naar de beste matches.

Met een groot aantal dagelijkse bezoeken van je profiel is het cruciaal dat je profiel buitengewoon goed ingericht is. Met enkel een groepsfoto met vrienden kom je er niet. De profieltekst kan nog zo grappig zijn, als de foto’s niet van een hoge kwaliteit zijn dan krijg je maar weinig matches. Het belang van een goede Tinder profielfoto is enorm als je succes wilt hebben op Tinder. Wat moet je vermijden en wat werkt wel?

Vermijd de volgende foto’s als Tinder profielfoto:

 • Met alleen een deel van je gezicht
 • Waarop je heel serieus kijkt
 • Met een halfnaakt lichaam
 • Waarin je op grote afstand van de camera staat
 • Waarbij je omgedraaid voor de camera staat
 • Samen met iemand anders op de voorgrond
 • Met een slechte resolutie
 • Met een zonnebril op

Voor mannen geldt dat de foto’s waarop je laat zien hoe “mannelijk” je bent simpelweg niet nodig zijn. Een halfnaakt lichaam of een foto waarop je een hele grote vis vasthoudt bieden geen garanties op een match. Integendeel zelfs, vaak word je hierdoor juist afgewezen door het merendeel van de vrouwelijke Tinder gebruikers.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Groepsfoto’s zijn prima maar alleen als vierde of extra foto, niet als profielfoto of als enige foto. Voorkom dat je alleen maar groepsfoto’s gebruikt zodat je niemand laat twijfelen over wie jij nu bent op de foto’s. Een twijfel is genoeg voor een veeg naar links. Een enkele selfie mag, maar niet meer. Alles wat teveel is hoort niet thuis op je Tinder profiel. Zo is een enkele foto met je hond geaccepteerd maar niet meer dan dat. Hetzelfde geldt voor foto’s waarop je een bril draagt, of een pet. Door dit “masker” krijgt degene die je profiel bekijkt niet een goed beeld van hoe je eruit ziet.

Wat werkt wel als Tinder profielfoto?

 • Een foto waar je alleen op staat
 • Waarop je lacht
 • Waar je gezicht duidelijk op staat
 • Waarbij je richting de camera kijkt
 • Waarop je lijkt op zoals je bent
 • Waarop je een dier vasthoudt

Laat gewoon zien wie je bent, hoe simpel dat ook klinkt. Kies een foto waarop je lacht naar de camera of kijk zwoel als je je lach niet zo leuk vindt. Als je nog geen foto’s hebt waarop je op je best te zien bent dan ga je een uurtje selfies maken totdat er een geschikte foto tussen zit. De beste profielfoto voor Tinder verschilt voor iedereen maar de basis is gelijk. Als je succes wilt hebben dan maak je het je matches makkelijk om een vraag te verzinnen na het zien van je foto’s. Authentieke profielfoto’s die vragen uitlokken. Ben je actief op Instagram? Leg dan de koppeling met je Tinder profiel. Het is een uitstekende manier om je potentiële matches een diepere kijk in je leven te geven.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…