Home Dating Humor of compliment: welke openingszin is het beste voor Tinder?

Humor of compliment: welke openingszin is het beste voor Tinder?

1 minuten leestijd
0
fouten nope

Hey! Hallo. Hoe gaat het? Van al deze begroetingen die een inleiding tot een gesprek als doel hebben, zijn er maar weinig die daadwerkelijk leiden tot een gesprek. Als je enige tijd op Tinder hebt doorgebracht, dan heb je dit aan den lijve ondervonden. Maar wat werkt dan wel als openingszin voor Tinder?

Nieuw onderzoek, dat is gepubliceerd in het vakblad Computers in Human Behaviour, geeft iets meer inzicht in de meest effectieve openingszinnen op Tinder. In het kort komt het erop neer dat vrouwen de voorkeur aan openingszinnen die humor of een compliment bevatten – niet beide.

“Mijn co-auteur was erg geïnteresseerd in dit onderwerp,” zegt Minhao Dai, assistent-professor aan de Kennesaw State University. “Hij gebruikte Tinder om te daten en merkte op dat de resultaten anders als hij verschillende openingszinnen gebruikte om met anderen te chatten. Dat deed ons afvragen hoe datingprofielen en openingszinnen de datingresultaten beïnvloedden,” legt Dai uit tegen PsyPost.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De beste openingszin voor Tinder

In het onderzoek mochten 237 heteroseksuele Tinder-gebruikers tussen 18 en 24 jaar oud een profiel van het andere geslacht beoordelen dat vergezeld werd door één van de vier openingszinnen. De deelnemers beantwoordden vervolgens een reeks vragen over de persoon die in het profiel werd getoond, inclusief hun wens om met de persoon te daten als een lange- of kortetermijnpartner. Dit zijn de vier geteste openingszinnen:

  • Complimenteus, maar niet humoristisch: “You have a very nice smile.
  • Humoristisch, maar niet complimenteus: “Do you have any raisins? No? How about a date?
  • Complimenteus en humoristisch: “Are you from Tennessee? Because you’re the only 10 I see!
  • Generieke begroeting: “Hey! What’s up?

Wat scoort bij vrouwen

Na analyse van de antwoorden kwam het bewijs naar voren dat openingszinnen met een compliment of humor beter worden ontvangen door vrouwen dan de generieke begroeting. De foute openingszin zowel humoristische als complimenteuze inhoud werd echter niet goed ontvangen door de vrouwelijke deelnemers. Het advies?

“Gebruik voor een succesvolle ervaring geen cheesy of cliché openingszinnen. Simpele humor of een simpel compliment werkt goed. Wanneer je echter te veel in één openingszin propt, vonden Tinder-gebruikers, vooral vrouwelijke gebruikers, het onaangenaam,” legt Dai uit.

Wat scoort bij mannen

Mannen, daarentegen, zijn wat makkelijker. Bij mannen blijken de openingszinnen geen effect te hebben. De fysieke aantrekkelijkheid – op basis van de foto van het Tinder-profiel – was de enige voorspeller of ze met de vrouwen zouden willen daten als korte- of langetermijnpartner. Voor vrouwen lijkt het dus overbodig om een grappige openingszin te verzinnen, want wat je ook zegt: de man kijkt vooral naar je uiterlijk.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Opnieuw proberen met ex? Dit zegt wetenschappelijk onderzoek

De periode direct na een relatiebreuk kan extreem moeilijk zijn. Het is een deuk in je ego…