8 redenen waarom datingapps zo populair zijn

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
7 minuten leestijd

Er was een tijd dat je alleen de liefde van je leven kon vinden in je eigen sociale kring. Ooit, toen sommige lezers nog niet eens geboren waren, was het heel normaal om op blind date te gaan. Via via werd een date geregeld en dan was het hopen op het beste, allemaal dankzij de hulp en koppelkunsten van vrienden en familie. Maar gelukkig is je sociale kring niet langer de enige plek waar je op zoek kunt gaan naar een date of relatie.

Door de creatie van datingapps ontmoeten steeds meer mensen hun (ware) liefde online. Vraag je aan mensen hoe ze elkaar ontmoet hebben, dan is ‘via een datingapp’ vaak het antwoord. Het is ontzettend populair en er zijn dan ook erg veel datingapps waar je uit kunt kiezen.

9 redenen waarom dating apps populair zijn

De vraag is: waarom zijn datingapps zo populair? Wat maakt datingapps zo succesvol? En hoe kan het dat bijna iedereen weleens een datingapp heeft geprobeerd? We geven je 8 redenen. Ben je overtuigd? Probeer het dan ook eens zelf uit.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Je kunt gemakkelijk nieuwe mensen ontmoeten

Op een gegeven moment in je leven is het lastig om nieuwe mensen te ontmoeten. Zo heb je vaak je vaste cirkel van vrienden en collega’s. Je gaat waarschijnlijk graag naar je favoriete vaste plekken in de stad om uit te gaan. Dus waar ontmoet je dan nog nieuwe mensen? Op dating apps uiteraard, de ultieme uitbreiding van het aantal potentiële (liefdes)partners.

Heb je ook een vaste cirkel met mensen, waardoor je steeds in dezelfde bubbel zit? Mensen die hetzelfde doen als jij, hetzelfde denken, met gelijkwaardige overtuigingen en identieke achtergrond? Het is lastig om uit die bubbel te ontsnappen en bovendien: je partner hoeft zeker niet over alles hetzelfde te denken. Opposites attract, niet? Datingapps zijn een geweldige manier om mensen te vinden waarvan je niet wist dat je er mee zou kunnen klikken.

2. Je kunt casual daten zonder verplichtingen

Er zijn momenten dat je niet op zoek bent naar iets serieus. Je geniet van je #singlelife, de vrijheid en het onafhankelijk zijn. Je wilt enkel je horizon verbreden en kijken wat voor types er allemaal rondlopen. Het fijne van datingapps? Dat je er gelijken kunt ontmoeten, mensen die net als jij enkel een chatgesprek willen of een casual hook-up. Zo kun je op je eigen tempo daten en mensen ontmoeten die hetzelfde als jij denken.

3. Je vindt mensen met wie je bepaalde overtuigingen en waarden deelt

Iedereen leeft volgens bepaalde overtuigingen en waarden. Vind je het belangrijk dat je iets unieks deelt met je toekomstige partner? Dan kan het soms lastig zijn om iemand met dezelfde overtuigingen te vinden. De grote uitkomst zijn datingapps, want er zijn platforms die specifiek gemaakt zijn voor mensen met dezelfde overtuigingen.

Zo kun je op je persoonlijke profiel invullen wat je overtuigingen zijn en welke waarden je belangrijk vind om na te leven. Het is een bijzonder eenvoudige manier om gelijkgestemden te ontmoeten. Daarnaast bestaan er ook datingapps die zich specifiek richten op bepaalde religies, zoals apps voor moslims.

4. Je vindt enkel mensen die ook op zoek zijn naar een serieuze relatie

Ben je klaar met scharrelen en casual hook-ups? Maar wel klaar voor een serieuze relatie? Wanneer je in de kroeg staat en je een leuk persoon ontmoet, dan is dit vaak enkel voor de avond of nacht. Het is lastig om in je omgeving mensen te vinden die net als jij op zoek zijn naar iets serieus. Het fijne van een datingapp – die zich richt op serieuze singles – is dat je weet dat deze gebruikers ook op zoek zijn naar een duurzame liefdesrelatie.

5. Je vindt eenvoudig mensen met wie je interesses deelt

Veel mensen hebben bijzondere hobby’s die de meeste mensen niet interessant vinden. Je bent op zoek naar iemand die dit wel begrijpt en daarvoor openstaat. Op datingapps kun je vaak op je profiel aangeven wat je hobby’s zijn. Zo is het erg eenvoudig om anderen te vinden die deze interesses met je delen.

6. Het zal perfect passen in je drukke leven

Heb je een druk en bezet leven? Dan kan je datingleven op pauze komen te staan. Als je veel tijd en aandacht aan je carrière of kinderen moet geven, heb je niet altijd tijd om andere mensen te ontmoeten. De oplossing? Wederom, het is een datingapp. Je kunt eenvoudig met andere mensen kletsen en matchen; waar en wanneer je wilt. Het bespaart je veel kostbare tijd en je kunt op een comfortabele manier anderen leren kennen – zelfs liggend op de bank of luierend in bed.

7. Je kunt in het geheim daten

Wil je niet altijd dat de mensen om je heen op de hoogte zijn van je romantische interesses? Nog voordat de zaken een serieuze wending nemen? Met een datingapp kun je zoveel daten als je wilt, voordat ook maar iemand erachter komt. Date lekker in het geheim en laat het anderen pas weten wanneer jij er klaar voor bent. Dit zorgt er ook voor dat je niet bakken vol ongevraagde kritiek en vragen over je heen krijgt – waar je natuurlijk helemaal geen zin in hebt.

8. Je kunt daten zonder veroordeeld te worden

Heb je geen conventionele datingkeuze en wil je voorkomen dat je wordt veroordeeld? Veel mensen geven de voorkeur aan datingapps omdat er kritiek is op hun partnerkeuzes. Doe je niet anders voor dan je bent en vind de mensen leuk die jij leuk vindt: het kan op een datingapp, zonder veroordeeld te worden. Wie je ook bent, wat je ook doet en naar wat voor soort relatie je ook op zoek bent: voor iedereen is er een perfect passende datingapp.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie