Queer dating? 4 beste dating apps voor serieuze queers

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
6 minuten leestijd

Daten, op zichzelf, kan soms verschrikkelijk frustrerend en moeilijk zijn. En ook datingapps zijn niet altijd een fijne plek. Iedereen is op zoek naar connecties en waardevolle relaties, maar helaas kun je overal vervelende mensen tegenkomen – vooral als je op de verkeerde plekken naar liefde zoekt.

Veel datingsite scoren niet erg hoog op inclusiviteit en bruikbaarheid. De meeste datingapps zijn namelijk bedoeld voor blanke, heteroseksuele en cisgender mensen. Dit betekent dat veel datingapps geen geschikt platform zijn voor LGBTQ’ers. Gelukkig verschijnen er steeds meer nieuwe datingapps die steeds inclusiever worden. Probeer ze uit en wie weet ontmoet jij vandaag nog je perfecte match.

Queer dating

Ben jij op zoek naar die ene leuke vrouw of man die jouw leven helemaal compleet gaat maken? De zoektocht naar die ene juist persoon kan lastig zijn. Dat weten we allemaal, en zeker als queer. Want helaas heb je als queer vaak nog te maken met discriminatie en vooroordelen. Als single ben je dan ook op zoek naar een veilige en comfortabele omgeving waar je anderen kunt ontmoeten, zonder beoordeeld te worden op je identiteit en seksuele voorkeur. Gelukkig zijn er datingapps waar jij meer dan welkom bent.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het voordeel? Je ontmoet er eenvoudig andere LGBTQ’ers die wellicht met dezelfde struggles als jij te maken hebben. Op deze datingapps heb je dus niet alleen de kans om de ware tegen te komen, maar ook om deel uit te maken van een gemeenschap die openstaat voor iedereen. Ook degenen die zich niet in een hokje laten stoppen. Wie je ook bent, wat je ook doet en naar wie je ook op zoek bent: er is een passende datingapp voor iedereen.

4 datingapps voor serieuze queers

Er bestaan al veel datingapps voor queer mannen of vrouwen die voornamelijk gericht zijn op seksuele contacten of casual hook-ups. Toch lijkt het soms lastig om datingapps te vinden voor queers die wél op zoek zijn naar een serieuze en langdurige liefdesrelatie. Gelukkig voor jou bestaan die wel. Dit zijn 4 geweldige datingapps die je zeker eens uitgeprobeerd moet hebben als queer. Je vindt er gelijkgestemden die net als jij op zoek zijn naar een oprechte connectie en een serieuze relatie.

lexa

1. Lexa Gay

Lexa was een van de eerste datingsites van Nederland. Het was ongekend populair in de tijd van de klassieke datingsites. Vanwege het grote succes besloot Lexa ook een apart platform te lanceren dat zich richt op de lhbtq’ers. Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan ben je bij Lexa Gay aan het juiste adres.

Voor een casual hook-up zit je niet goed bij Lexa Gay, want op deze app ga je enkel singles vinden die op zoek zijn naar iets serieus en voor de lange termijn. Met een grote database aan mannen en vrouwen is er een grote kans dat jij er je perfecte match gaat vinden. Meld je aan, creëer een profiel en wie weet vind je iemand die je altijd al wilde vinden.

App StoreGoogle Play

GayParship

2. GayParship

Net als Lexa was Parship een van de eerste datingsites van Nederland. Opgericht in de beginjaren van deze eeuw heeft Parship op een gegeven moment ook een platform gecreëerd voor iedereen die zich niet als hetero identificeert. Ook bij GayParship, zoals het heet, kun je alleen terecht voor een serieuze date of relatie.

GayParship maakt gebruik van een uniek matchingssysteem dat gebaseerd is op je persoonlijkheid. Wanneer je je aanmeldt, krijg je een persoonlijkheidstest die je moet invullen. Gebaseerd op de resultaten van deze test zal GayParship je matchen met mensen waarvan het algoritme denkt dat ze bij je passen. Zo is het nog eenvoudiger om een passende match te vinden.

App StoreGoogle Play

bilove

3. Bilove

Bilove is een datingplatform bedoeld voor vrouwen die op zoek zijn naar vrouwen. De datingapp richt zich voornamelijk op biseksuele vrouwen en lesbiennes. Op deze app kom je dus geen enkele man tegen. Ook als je nog niet zeker over je geaardheid bent, is Bilove een fijne en comfortabele omgeving om dit verder te ontdekken. Bischierige vrouwen kunnen zo op een veilige manier dit verder ontdekken met andere vrouwen.

Gebruik de Bilove-website of navigeer met je mobiel naar de mobiele versie en meld je aan. Creëer een profiel en bekijk de profielen van andere vrouwen. Trekt iemand je aandacht of wekt iemand je interesse? Trek dan de stoute schoenen aan en stuur een berichtje.

App StoreGoogle Play

girls dating

4. G-dating

G-dating is een datingsite die zich specifiek richt op queer mannen vrouwen. Ook bischierige en biseksuele mensen zijn uiteraard van harte welkom. G-dating werkt er hard aan om een zo veilig en comfortabel platform te creëren voor alle leden. Zo kun je met een gerust hart andere queers ontmoeten en in contact komen. Een fijne plek om je perfecte match tegen te komen dus. Begin vandaag nog je spannende datingavontuur bij G-dating.

App StoreGoogle Play

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie