Home Datingsites Cyberpesten: Lexa’s datingcoach Lara grijpt in bij ongewenst gedrag

Cyberpesten: Lexa’s datingcoach Lara grijpt in bij ongewenst gedrag

2 minuten leestijd
0
lara chatbot

Cyberpesten is niet iets dat alleen onder kinderen en tieners plaatsvindt. Datingapps hebben er ook last van, omdat singles nog altijd worden geconfronteerd met kwetsende en bedreigende teksten van andere singles. Het pestgedrag van een minderheid komt nog te vaak voor in de digitale wereld en datingapps zijn daarop geen uitzondering – zo ook op de platforms van Meetic en Lexa.

Hoewel datingapps voortdurend werken aan een gestroomlijnde verwerking van meldingen door gebruikers, moet het gedrag eerst plaatsvinden voordat er actie ondernomen kan worden. En daar hebben de makers van Meetic en Lexa, die beiden met dezelfde software werken, een oplossing voor. Die oplossing is datingcoach Lara, de virtuele assistent van de datingapps.

Wie is Lara?

Coach Lara is een fictief persoon die je bijstaat in je activiteiten op het platform. Zie het als een chatbot die je helpt bij de zoektocht naar een partner. Terwijl Lara zich vooral liet zien tijdens de aanmelding bij de apps, is de datingcoach nu ook geprogrammeerd om online intimidatie en pesterijen op te sporen. En waar mogelijk: te voorkomen in de toekomst. Vanaf deze maand herkent en grijpt datingcoach Lara namelijk in bij ongewenst gedrag in de chatbox van singles.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Datingcoach Lara is ontwikkeld met behulp van kunstmatige intelligentie. Het leert van de antwoorden die singles geven om voortdurend te verbeteren. Meetic was de eerste datingapp die een chatbot lanceerde. Naast dat Lara volledig gepersonaliseerde gesprekken met je voert, en ondertussen handige tips en advies geeft, komt ze nu ook voor je op in situaties die uit de hand dreigen te lopen. Hoe ze dat doet?

Lara grijpt in wanneer dat nodig is

Dating coach Lara is innovatiever dan ooit om je te beschermen tegen cyberpestgedrag. Ontvang je herhaaldelijk berichten van dezelfde persoon? Terwijl je geen reactie geeft en diegene compleet negeert? Het is een voorbeeldsituatie waarin Lara kan ingrijpen, omdat dergelijke berichten schadelijk voor je kunnen zijn.

De datingcoach houdt alle gesprekken in de gaten. Lopen ze vlot of zit een gesprekspartner wat te veel te pushen? Wanneer nodig, legt Lara uit wat je kunt doen als iemand ongewenst gedrag vertoont – bijvoorbeeld hoe je een profiel kunt rapporteren en/of blokkeren.

Lara legt de online dating etiquette uit

Om te voorkomen dat singles pestgedrag vertonen, herinnert Lara hen aan aan de regels van ‘goed gedrag’. Naast het makkelijker afhandelen van ongewenste ervaringen helpt de datingcoach dus ook bij de preventie. Nog voordat het plaatsvindt herinnert Lara de singles aan deze drie regels:

  1. Geef je chatpartner tijd om te antwoorden op je bericht. Het is en blijft de keuze van de persoon om te antwoorden.
  2. Eén keer proberen is prima. Tweemaal is OK. Drie keer is teveel.
  3. Respecteer de andere persoon, wat er ook gebeurt: gebruik geen beledigende of denigrerende taal of stuur geen ongevraagde, ongepaste foto’s.

“Chatbot Lara wordt dagelijks door duizenden leden geraadpleegd voor tips en advies rondom daten,” zegt Roelijne Peters van Meetic. “Het leek ons daarom een logische stap om haar ook in te schakelen om ongewenst gedrag te detecteren.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…