13 mannendingen die vrouwen irritant vinden

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Mannen… het zijn zeker andere wezens dan vrouwen. Waarschijnlijk dat daarom ook wel gezegd wordt dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus. En omdat de verschillen tussen beiden nogal groot kunnen zijn, zijn er bepaalde dingen die mannen doen die vrouwen irritant vinden.

13 dingen die mannen doen en vrouwen irriteren

Als man kun je misschien denken dat de vrouw het wat overdrijft, maar toch zijn er een aantal gewoontes en handelingen die vrouwen echt bloedirritant vinden. Herhaal je deze dingen te vaak, dan is de kans groot dat je haar irriteert. We vertellen je over de 13 dingen die mannen doen die vrouwen erg irritant vinden.

1. Dat je naar je telefoon kijkt als ze wat vraagt

Vrouwen vinden het vreselijk irritant om zich te moeten herhalen, alleen omdat jij de eerste keer niet oplette. Is ze aan het praten? Verplaats je aandacht dan niet naar je telefoon. Daardoor krijgt ze namelijk het idee dat je social media een stuk belangrijker vindt dan wat zij te vertellen heeft. Elke vrouw wil graag een man die echt aandachtig luistert, eentje die haar niet onbelangrijk laat voelen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

2. Dat je altijd je vrienden meeneemt

Je nodigt je date uit voor een dagje naar een pretpark of voor een film bij jou thuis. Zij denkt dat het een 1-op-1 date is en dat jullie eindelijk tijd hebben om alleen met elkaar door te brengen. Vervolgens nodig je ook je vrienden uit wat een grote teleurstelling voor haar is. Misschien krijgt ze zelfs het idee dat ze niet genoeg voor je is, aangezien je altijd anderen erbij wilt hebben om het naar je zin te hebben.

3. Dat je belangrijke data vergeet

Vrouwen vinden het onuitstaanbaar dat je belangrijke data vergeet, zoals haar verjaardag, jubileum of een mijlpaal van de relatie. De exacte datum van haar verjaardag of jullie jubileum zou in je geheugen gegrift moeten staan. Althans, zo denkt zij erover. En als je ‘vergeet’ aanwezig te zijn bij iets belangrijks, zoals een diploma-uitreiking, dan kun je het wel vergeten bij haar. Want dat laat haar denken dat je niet om haar geeft.

4. Dat je eten voor haar bestelt

Vrouwen vinden het vervelend dat je zomaar eten voor hen bestelt, zonder te vragen wat ze willen eten. Wat je ook bestelt, ze zal er iets aanstootgevends aan vinden en ze zal denken dat ze ofwel moet afvallen of aankomen. Vrouwen hebben zelf een mond en kunnen gemakkelijk zelf hun eten bestellen.

5. Dat je je relatiestatus op Facebook niet wil veranderen

Heb je een relatie, maar wil je je relatiestatus op Facebook niet veranderen? Dit is iets wat veel vrouwen verschrikkelijk vinden. Het is voor hen namelijk een teken dat je niet genoeg investeert in de relatie. Je zou namelijk trots moeten zijn op je relatie met deze fantastische vrouw en het nieuws dolgraag met de rest van je sociale wereld willen delen. Wanneer je dit niet wilt doen, zeg je in feit dat je de opties nog wilt openhouden.

6. Dat je ogen constant naar haar borsten afdwalen

We kennen de blik allemaal. Terwijl je oogcontact zou moeten zoeken, dwalen je ogen steeds af naar haar decolleté. Je laat ermee zien dat je veel meer aandacht aan haar lichaam geeft, dan naar wat ze echt te zeggen heeft. Gaat het om een eerste date? Kun je je aandacht niet bij het gesprek houden, dan zal een tweede gesprek niet snel plaatsvinden.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

7. Dat ze meegaat naar een familie-evenement en je haar alleen laat

Je nodigt je date of je vriendin uit naar een familie-evenement. Maar vervolgens praat je met alle familieleden en laat je haar alleen staan in een hoekje? Het is belangrijk om te realiseren dat ze al deze mensen nog niet kent en dat deze omgeving erg spannend voor haar kan zijn. Het minste wat je kunt doen, is haar aan iedereen voorstellen en regelmatig checken of ze het nog naar haar zin heeft.

8. Dat je nooit kan toegeven dat je verkeerd zat

Sorry, het lijkt soms het moeilijkste woord te zijn in het mannenwoordenboek. Zelfs als mannen ongelijk hebben, vinden ze alsnog dat ze gelijk hebben. Want ja, toegeven dat je ongelijk hebt, zou een grote klap voor je ego zijn. Vanzelfsprekend is de stugge houding van deze mannen een bron van ergernis voor vrouwen.

9. Dat je haar favoriete programma eraf zet voor sport

Over het algemeen geven vrouwen een stuk minder om sportwedstrijden dan mannen. Speelt je favoriete voetbalteam een spannende wedstrijd, maar is ze net haar lievelingsprogramma aan het kijken? Dan zal ze het niet in dank afnemen als jij ineens van zender verandert.

10. Dat je datingapp-profielen vergeet te verwijderen

Hoe zou jij je voelen als zij nog een Tinder-profiel had, terwijl jullie al een tijdje aan het daten zijn? Voor een vrouw betekent dit dat je niet zomaar je datingprofielen bent ´vergeten´. Het betekent ofwel dat je je opties nog openhoudt of dat je in het geheim met meerdere vrouwen aan het daten bent.

11. Dat je niet luistert

Hoe belangrijk de informatie ook is die de mond van de vrouw verlaat, mannen lijken maar een bepaalde hoeveelheid van die informatie te kunnen onthouden. Natuurlijk, dit is nogal een generalisatie. Maar een vrouw heeft er wel een hekel aan dat ze iets tegen je zegt en jij het iets daarna alweer vergeten bent.

12. Dat je naar andere vrouwen staart

Veel mannen durven te beweren dat het staren naar andere vrouwen in hun DNA zit. Dit is natuurlijk onzin. Het is helemaal niet erg om eens naar een andere vrouw of man te kijken als je in een relatie zit, maar je hoeft echt niet iedere dame schaamteloos aan te kijken en na te staren. Want dat is iets waar alle vrouwen een hekel aan hebben.

13. Dat je niet kunt multitasken

Multitasken: veel mannen hebben er moeite mee. Je bent volledig gefocust op een taak en alle andere taken halen je uit je focus. Voor vrouwen – die zichzelf als experts in multitasken bestempelen – is dit irritant, want ze verwachten dat jij dit als man ook kan. Maar dat is nu juist het verschil tussen mannen en vrouwen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie