Twoo alternatieven: 8 beste apps en sites als vervanging

Michael Slender
Door Michael Slender
10 minuten leestijd

Twoo is gestopt. Vanaf 30 juni 2022 is het datingplatform en sociale netwerk niet meer bereikbaar. Omdat de ontwikkelaars van Twoo zich wilden concentreren op Ablo, het nieuwe sociale ontdekkingsplatform, zagen zij geen reden meer om door te gaan met Twoo. Het leidt ertoe dat het platform voor nieuwe contacten in 2022 is gestopt. Zowel de app als de website van Twoo zijn vanaf de sluitingsdatum niet meer toegankelijk voor nieuwe leden.

Door de aanhoudende en nieuwe concurrentie van sociale apps zoals Tinder, Facebook Dating en anderen verloor Twoo steeds meer gebruikers. In 2016 had Twoo nog 13 miljoen actieve maandelijkse gebruikers waarna het snel bergafwaarts ging. Dat het sociale netwerk ondertussen meerdere keren negatief in het nieuws kwam vanwege privacyschendingen, hielp niet mee om het tij te keren.

Hoewel Twoo zich lange tijd staande wist te houden, lukte het uiteindelijk niet om te overleven. Twoo gaat de geschiedenisboeken in als de opvolger van het eveneens gestopte Netlog en als een sociaal ontdekkingsnetwerk dat 11 jaar oud is geworden.

“De leukste manier om nieuwe mensen bij jou in de buurt te ontmoeten.” – Twoo

Twoo alternatieven

Voor iedereen die nog actief was op Twoo betekent de stopzetting het einde van een tijdperk. Maar het verlies van Twoo hoeft niet het einde van ‘online contact’ te betekenen. Voor degenen die een alternatief zoeken is er goed nieuws: er zijn meerdere datingplatforms die op Twoo lijken en daarmee een goede vervanger zijn, afhankelijk van je voorkeuren en wensen.

Ben jij één van die mensen die een alternatief zoekt voor Twoo? Iemand die Twoo vooral gebruikte om contact te leggen met nieuwe mensen? Dit zijn de acht alternatieven die wij voorstellen:

lexa

1. Lexa

Als je Twoo voornamelijk gebruikte voor daten, zijn er meer dan genoeg alternatieven. Een van de beste opties die je hebt is Lexa, een van de eerste Nederlandse datingsites. Met een leeftijd van bijna twintig jaar heeft Lexa de tand des tijds doorstaan en weet het als geen ander hoe online daten werkt. Omdat Lexa nu ook al een tijdje een handige app heeft, kun je overal en altijd op de hoogte zijn van je likes, berichten en matches.

Terwijl Lexa het beste alternatief is voor de Nederlandse singles, geldt natuurlijk dat Meetic dat is voor Belgische singles. In feite zijn zowel Meetic als Lexa hetzelfde, met de uitzondering dat de een zich op Nederlanders richt en de ander op Vlamingen. Meld je gratis aan en bekijk de profielen van andere leden die dicht bij jou in de buurt wonen.

App StoreGoogle Play

50plusmatch

2. 50plusmatch

Omdat Twoo nog veelvuldig werd gebruikt door 40- en 50-plussers is 50plusmatch een aantrekkelijk alternatief. Als je ouder dan 50 jaar bent, is dit een van de beste platforms van Nederland. Gebruik het om te daten, socializen, matchen, chatten of om vrienden te maken: oftewel, voor hetzelfde als waar je Twoo voor gebruikte. Met Things2Share kun je delen wat je bezighoudt, terwijl je met videobellen elkaar face-to-face kunt spreken.

50plusmatch is het platform voor actieve 50-plussers die contact willen leggen met andere 50-plussers. Inschrijven is eenvoudig en gratis. En niet onbelangrijk: alle inschrijvingen worden handmatig gecontroleerd op echtheid.

App StoreGoogle Play

chisple

3. Chisple

Op zoek naar meer gezelligheid? Dat is wat Chisple aan je vraagt, een ontmoetingsplek voor mensen die anderen met dezelfde lifestyle en interesses willen leren kennen. In tegenstelling tot de apps die zich exclusief op dating richten, is Chisple meer een plek waar je je vriendenkring kunt uitbreiden. “Ga nieuwe relaties aan, niet on- maar offline”, zeggen de makers. “Ontmoet nieuwe mensen die denken zoals jij, en ook geïnteresseerd zijn in nieuwe ervaringen.”

Inschrijven bij Chisple is gratis om te proberen. Bekijk de mensen die je aandacht trekken en stuur een berichtje om de klik te ontdekken.

App StoreGoogle Play

tinder

4. Tinder

Als je daten niet zo serieus neemt en het liefst helemaal niets wilt betalen, dan is Tinder een app waar jij je waarschijnlijk thuis voelt. Het is al vele jaren de populairste datingapp ter wereld met de meeste features en gebruikers. Swipen, matchen, chatten: dat is waar het om gaat bij Tinder, hoewel er nu veel meer mogelijkheden beschikbaar zijn om nieuwe mensen te leren kennen.

Tinder is niet alleen voor het vinden van een relatie. Integendeel, daar wordt het nauwelijks voor gebruikt. De meeste gebruikers van Tinder gebruiken de app voor amusement en entertainment. Als mensen de app al gebruiken om te daten, dan gaat het vaak om casual dating waarbij het doel eerder een hookup is dan liefde. Aanmelden bij Tinder is volledig gratis met extra functies die beschikbaar zijn tegen betaling.

App StoreGoogle Play

facebook dating

5. Facebook Dating

Was Twoo vooral je keuze omdat het zo’n goede combinatie was van een sociaal netwerk en een datingsite? Dan is Facebook Dating misschien wel de beste keuze als vervanger voor Twoo. De datingfunctie van Facebook is onderdeel van de normale Facebook-app en volledig gratis te gebruiken. Als je een datingprofiel aanmaakt, dan staat dit profiel los van je normale Facebook-profiel. Geen enkele Facebook-vriend komt het daardoor te weten, tenzij zij zelf ook actief zijn met Facebook Dating.

Omdat Facebook geen plannen heeft om geld te verdienen met Dating, zijn alle functies gratis te gebruiken. Er zijn geen betaalde functies of abonnementen: alles is gratis in deze app. Daarentegen is Dating alleen beschikbaar in de Facebook-app en niet via de website.

App StoreGoogle Play

secretflirt

6. Secretflirt

Voor degenen die Twoo gebruikten om (in het geheim) afspraakjes te maken met andere gebruikers is Secretflirt een app om te overwegen. Zoals naam al aangeeft, gaat het bij dit datingplatform om discretie en anonimiteit tijdens het flirten. Of je nu in het geheim op zoek gaat naar een tweede liefde, een vrije latrelatie zoekt of een gepassioneerde one-night-stand: het kan allemaal gevonden worden via dit platform.

Hoewel Secretflirt vooral via de website wordt gebruikt, kun je ook gebruikmaken van de mobiele versie. Wanneer je de website met een smartphone bezoekt, word je automatisch doorverwezen naar de mobiele webapplicatie.

App StoreGoogle Play

bumble

7. Bumble

Wil je eens wat anders proberen dan het gebruikelijke? Met Bumble kun je ervaren hoe het is als vrouwen het voor het zeggen zouden hebben op een sociale app. In deze app, die zowel voor daten als net werken en vrienden maken gebruikt wordt, kunnen alleen vrouwen het gesprek starten. Mannen kunnen geen gesprekken starten, tenzij het om vriendschappelijke contacten gaat. Begint de vrouw het gesprek niet binnen 24 uur? Dan verloopt de match.

App StoreGoogle Play

badoo

8. Badoo

Als er een website is die veel op Twoo lijkt, dan is het Badoo wel. Net als Twoo noemt Badoo zichzelf een sociaal ontdekkingsnetwerk en biedt het nagenoeg dezelfde functies en mogelijkheden aan gebruikers. Nu denk je misschien dat Badoo daarmee het beste alternatief is, maar dat is niet waar. Net als Twoo kent Badoo een geschiedenis van misleiding, spam en privacyschendingen. Combineer dit met de klachten die wij ontvangen over Badoo en we kunnen niet anders concluderen dat Badoo de slechtste keuze zou zijn.

Veelgestelde vragen

Per wanneer stopt Twoo?

Twoo is per 30 juni 2022 gestopt met alle activiteiten. Vanaf deze datum is het niet meer mogelijk om de website of apps te gebruiken. Alle foto’s, bestanden, gesprekken en contacten van gebruikers worden op de sluitingsdatum verwijderd.

Waarom is Twoo gestopt?

De makers van Twoo hebben besloten om te stoppen met het sociale netwerk om zich te kunnen focussen op Ablo. Dit is de nieuwe sociale ontdekkingsapp van hetzelfde bedrijf. Er zijn geen andere redenen voor de stopzetting van Twoo, zeggen de makers.

Maakt Twoo een doorstart?

Het lijkt erop dat Twoo voorgoed het podium zal verlaten. De makers zeggen dat Twoo geen deel wordt van een andere service. De veronderstelling is daarom dat Twoo niet zal terugkeren, ook niet in een andere vorm.

Wat gebeurt er met reeds betaalde abonnementen?

Gebruikers die een lopend abonnement hebben bij Twoo kunnen een gedeeltelijke terugbetaling aanvragen voor de periode na 30 juni 2022. Twoo betaalt alle abonnementen van leden gedeeltelijk terug als zij hiervoor contact opnemen met de helpdesk.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Twoo wist alle gegevens op de sluitingsdatum. Vanaf 30 juni 2022 worden alle persoonlijke gegevens verwijderd, net als de contacten, profielen, inhoud en berichten.

Deel dit artikel
Geef je reactie