Vlaams ontmoetingsplatform Twoo stopt per 30 juni

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Het sociale netwerk Twoo stopt ermee. Vanaf 30 juni 2022 is het datingplatform niet meer bereikbaar, zeggen de beheerders in een e-mail aan gebruikers van de app. De livestreamingdienst stopt een maand eerder, op 31 mei 2022.

Het bedrijf achter Twoo, Massive Media, heeft besloten met Twoo te stoppen om zich volledig te kunnen richten op Ablo, het nieuwe sociale ontdekkingsplatform. Ablo werd twee jaar geleden door Google tot de ‘Beste App van 2019’ verkozen.

“Er zijn geen andere redenen voor de stopzetting van Twoo”, zeggen de beheerders. In het verleden is Twoo meerdere keren in opspraak geraakt door de agressieve manier van leden werven. Twee jaar geleden ontving het bedrijf achter Twoo nog een boete van 50.000 euro voor het schenden van de privacyregels. De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) legde die boete op omdat Twoo persoonsgegevens van niet-leden verwerkte.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Twoo meldt in een pop-up op de website dat het per 30 juni 2022 alle activiteiten stopt. Vanaf 10 uur in de ochtend zijn de website en apps niet meer te gebruiken. Gebruikers hebben dan geen toegang meer tot hun account welke zal worden gesloten. “Je contacten, inhoud en berichten zullen worden verwijderd in overeenstemming met ons Privacybeleid”, schrijft Twoo. “Sla de inhoud die je wil bewaren op voor de sluitingsdatum.”

Credits, tokens en abonnement

Gebruikers hebben tot de sluitingsdatum de tijd om hun resterende credits te gebruiken. Deze zijn ‘niet-terugbetaalbaar’ en verlopen na 90 dagen. Credits en live tokens die na 7 april 2022 zijn gekocht verlopen op de sluitingsdatum. Credits en tokens die vóór 7 april zijn gekocht verlopen 3 maanden nadat ze zijn gekocht.

Na de stopzetting van Twoo kunnen gebruikers met een abonnement een gedeeltelijke terugbetaling aanvragen. Abonnementen die een vervaldatum hebben na de sluitingsdatum worden terugbetaald voor het deel van het abonnement dat na deze datum vervalt. Terugbetalingen kunnen worden aangevraagd door een e-mail te versturen naar de helpdesk.

Moederbedrijf Massive Media zet de gebruikers van Twoo niet automatisch over naar Ablo, zoals zij eerder wel deden met de gebruikers van Netlog. Net als Hyves verloor Netlog de concurrentiestrijd van Facebook. Ten tijde van de sluiting van Netlog in 2014 gingen alle gebruikers van de Vlaamse Hyves-equivalent automatisch over naar Twoo. Dat gebeurt nu niet met de gebruikers van Twoo, die alleen uitgenodigd worden om lid te worden van Ablo.

twoo app
Twoo app.

Hoi,

Na vele jaren miljoenen mensen over de hele wereld met elkaar in contact te hebben gebracht, hebben we besloten om Twoo stop te zetten op 30 juni 2022. We stoppen onze livestreamingdienst op 31 mei 2022. Twoo zal tot 30 juni 2022 online blijven, dus het is nog niet te laat om bijzondere mensen te ontmoeten!

Geen zorgen, we hebben voor een nieuwe thuis gezorgd voor wie daar interesse in heeft en we staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Meer informatie vind je in onze FAQ.

Bedankt dat je deel uitmaakte van de fantastische Twoo-community. We wensen je al het geluk en alle liefde waar je naar op zoek bent.

Team Twoo

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie