Knuffelen? 10 verschillende knuffels die je krijgt van een man

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
6 minuten leestijd

Knuffels geven ons niet alleen een goed gevoel, ze hebben ook echte, fysiologische voordelen voor onze gezondheid. Knuffelen vermindert de stress die we voelen, verbetert de gezondheid van het hart en verhoogt het zelfvertrouwen. Het is geruststellend, kalmerend en geeft een feestelijk gevoel – soms allemaal tegelijk.

Bij knuffelen komt bovendien het hormoon oxytocine vrij dat een belangrijke rol heeft in het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier. Oxytocine is er dus verantwoordelijk voor dat jij een goede verbinding voelt met anderen en andersom. En met een knuffel kun je gevoelens overbrengen op een manier dat onmogelijk is met woorden alleen.

10 verschillende knuffels die je krijgt

Een knuffel op zijn tijd is dus hartstikke gezond voor iedereen. En het leuke is dat je het op uiteenlopende manieren kunt doen. Dit zijn 10 verschillende knuffels die je krijgt van een man.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. De brug

Deze knuffel staat bekend als een beleefde omhelzing. Bij deze knuffel is er een grote afstand tussen jullie onderlichamen, alleen jullie bovenlichaam raakt elkaar namelijk. Het kan er wat ongemakkelijk uitzien en van veel liefde is geen sprake. Wanneer deze omhelzing plaatsvindt zullen jullie waarschijnlijk niet heel veel van elkaar houden en mist de diepere connectie.

2. De arm om je middel

Omdat de arm van de man bij deze knuffel vlak bij je billen ligt, kan dit als heel intiem worden ervaren. Deze knuffel kun je op verschillende manieren uitvoeren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elkaar aan te kijken voor een intiem moment. Een man bevestigt met zo’n knuffel dat hij je in vertrouwen neemt en verheugd is om je te zien. Deze knuffel laat zien dat er intimiteit en herkenning is.

knuffel achteren

3. De beschermende knuffel van achteren

Dit wordt ook wel de lepelknuffel genoemd en vindt vooral bij stelletjes plaats, waarbij de man achter de vrouw staat en zijn armen om haar heenslaat. Mannen willen graag de beschermer zijn en deze knuffel past precies bij deze wens. Het klinkt misschien heel old-fashioned in deze tijd aangezien steeds meer vrouwen hartstikke zelfstandig zijn, maar deze knuffel bewijst dat de traditionele rollen nog steeds bestaan.

4. De ondeugende knuffel

Een ondeugende knuffel kan op veel verschillende manieren worden uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is wanneer één hand van de man langs je rug naar beneden gaat en op je billen blijft rusten. Terwijl hij dat doet trekt hij je naar zijn lichaam toe. Hieruit kun je opmaken dat hij zin heeft om met jou de slaapkamer in te gaan. Naast dat dit heel veel lust uitstraalt, komt er natuurlijk ook liefde bij kijken.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

knuffel omhelzing

5. De intieme omhelzing terwijl je elkaar diep in de ogen kijkt

Deze knuffel wordt ook wel de intieme omhelzing genoemd – een hele romantische knuffel. Bij deze knuffel plaats je je armen om de schouders van je partner, terwijl je elkaar aankijkt. Door middel van deze knuffel kun je je verliefdheid uiten aan je partner.

6. De knuffel die nooit eindigt

Het is een knuffel waarbij jullie elkaar niet meer loslaten – de knuffel die nooit lijkt te eindigen, zo kan dat tijdens de knuffel voelen. Dit is er één waarbij jullie helemaal in het moment opgaan. Er hoeft niet gepraat te worden, jullie hoeven alleen te voelen. Wanneer je zo wordt omhelst door je man, weet je dat hij te allen tijde voor je klaar zal staan.

knuffel kort

7. De korte knuffel met een schouderklop

Doordat deze knuffel niet echt intimiteit kent, is er weinig romantiek in het spel. Het is dan ook een platonische knuffel. Wanneer je deze knuffel vaak krijgt is het handig om goed na te denken over de gevoelens die jullie voor elkaar hebben. Misschien zijn jullie niet heel verliefd meer op elkaar en spelen er meer vriendschappelijke gevoelens?

8. De berenknuffel

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, óók bij deze knuffel kan jouw partner zich als een echte beschermer opstellen. Tijdens deze omhelzing slaan jullie de armen volledig om elkaar heen, het is net alsof je ze er helemaal omheen wikkelt. De boodschap van deze knuffel is om te laten zien dat je écht om elkaar geeft. Het kan uitgevoerd worden vanaf achteren, maar ook vanaf voren.

knuffel schouder

9. De veilige knuffel

Waarschijnlijk zal jij dit vaker bij je man doen, maar dit kan natuurlijk ook andersom uitgevoerd worden. Tijdens deze knuffel laat je je hoofd rusten op de schouder van je partner. Het straalt genegenheid naar elkaar toe uit. Je voelt je veilig en op je gemak bij elkaar.

10. De stevige omhelzing

Wie vindt het nou niet heerlijk om he-le-maal te verdwijnen in een knuffel. Een hele stevige knuffel krijg je vaak alleen wanneer iemand echt van je houdt. Het is heerlijk om op volle kracht omhelst te worden. Ook kun je je door deze knuffel heerlijk beschermd voelen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie