Home Ouderen Jongere vrouwen daten: 7 dingen die mannen moeten weten

Jongere vrouwen daten: 7 dingen die mannen moeten weten

5 minuten leestijd
0
jonge vrouwen

Van mannen is algemeen bekend dat ze graag jongere vrouwen daten. Als je een gemiddelde man vraagt – ongeacht zijn leeftijd – hoe oud de mooiste vrouwen zijn, dan ligt het antwoord ergens in de leeftijdscategorie van begin 20. Of je dat nu aan een man van 20 jaar oud vraagt of aan een man van 45; het antwoord blijft hetzelfde. En dat is geen kletspraat of hardnekkig gerucht, het is bewezen door onderzoek – waarover later meer.

Hoewel er nog steeds scheven blikken zijn als er sprake is van een groot leeftijdsverschil tussen man en vrouw, is het de algemene opvatting dat oudere mannen die met jongere vrouwen daten, het gemakkelijker hebben dan oudere vrouwen die met jongere mannen uitgaan. Van mannen wordt het sneller geaccepteerd.

Dat het voor mannen makkelijker is, zien we aan de ontzagwekkende reacties van mensen op oudere beroemdheden die met jongere dames daten. We nemen Leonardo DiCaprio (44) die steevast met jonge modellen relaties aanging – die meestal half zo oud als hem waren. Zijn huidige vrouw, Camila Morrone (23), is bijvoorbeeld 21 jaar jonger.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Jammer genoeg zijn we niet allemaal uitgerust met felblauwe ogen, sexy gezichtslijnen en een bijna onbeperkte bankrekening. Maar dat neemt niet weg dat het daten van jongere vrouwen veel voordelen biedt. Dit zijn 7 dingen die je moet weten over het daten van jongere vrouwen.

1. Mannen die jongere vrouwen daten leven langer

Wil je je levensverwachting met enkele jaren verhogen? Date een jongere vrouw, zo suggereren meerdere onderzoeken. De sleutel tot een lang en welvarend leven ligt niet in groene smoothies uit de blender of een magische crème die je gezicht jonger maakt. Het is veel leuker, want mannen die daten met jongere vrouwen leven langer en verkeren in een betere gezondheid.

Onderzoekers van de University of Stockholm hebben ontdekt dat 50-plus mannen die met jongere vrouwen daten een langere levensverwachting hebben dan mannen die daten binnen hun eigen leeftijdscategorie. Al vanaf de jaren 70 komen onderzoeken met een opmerkelijke conclusie: een jongere vrouw voegt een paar jaar toe aan het leven van een man.

2. Het vergroot je kansen om liefde te vinden

Als je zoektocht zich altijd heeft beperkt tot vrouwen die enkele jaren jonger of ouder zijn, door bijvoorbeeld te zoeken op een 50-plus datingapp, dan heb je jezelf ook beperkt in het vinden van liefde. Hoe groter het leeftijdsbereik waarin je zoekt, hoe groter de kans op het vinden van een vrouw. Als je online aan het daten bent, zal het uitbreiden van de leeftijdsfilter je onmiddellijk meer matches opleveren.

3. Het is niets om je voor te schamen

Mannen vallen voor jongere vrouwen, zeg het maar hardop. Het is niet vunzig, aanstootgevend of walgelijk. Het is wat mannen willen – en dus niets om je voor te schamen. Onderzoek van een datingapp toont aan dat mannen (veel) jongere vrouwen aantrekkelijker vinden – ongeacht hun eigen leeftijd.

Terwijl vrouwen mannen van dezelfde leeftijd het aantrekkelijks vinden, geven mannen van alle leeftijden aan dat ze vrouwen van begin twintig het aantrekkelijkst te vinden. Deze grafiek laat dat verschil tussen mannen en vrouwen zien, wat aangeeft dat je niet de enige bent die voor jongere vrouwen valt.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

leeftijdsverschillen dataclysm

Dat alle mannen dezelfde leeftijdscategorie het aantrekkelijkst vinden, heeft wel een sterk nadeel: de concurrentie is dan ook het grootst. Gecombineerd met het feit dat het merendeel van de jongere vrouwen iemand van ongeveer dezelfde leeftijd zoekt, maakt het bovendien niet makkelijker. Iets om te onthouden – wanneer je wéér geen reactie krijgt van een jongere vrouw.

4. Jongere vrouwen zijn anders

Ze zijn anders dan toen je zelf hun leeftijd had, dankzij de veranderende wereld, maar ook zijn ze anders dan vrouwen van je eigen leeftijd. Enerzijds betekent dit dat ze andere behoeften hebben dan vrouwen die even oud als jou zijn, anderzijds kun je het verkeerde beeld hebben van hoe jongere vrouwen zijn. Met andere woorden: hoe je de jongere vrouwen herinnert uit je eigen tijd kan in schril contrast staan met de jongere vrouw van nu.

5. Jongere vrouwen hebben een actieve levensstijl

Als je een actieve en gezonde man bent, dan wil je waarschijnlijk een partner die dezelfde levensstijl heeft. Vanwege de huidige overtuigingen over fit en gezond leven,  hebben jongere vrouwen over het algemeen een vrij actieve levensstijl. Geïnspireerd door social media sporten ze meer en fanatieker en eten ze gezond voedsel – zoals biologisch of veganistisch. Hoewel dat heel goed zou kunnen werken met de levensstijl van een actieve, gezonde man die wat ouder is, geldt dat niet zozeer voor een inactieve oudere man.

6. Het voldoet niet aan de “regel van het leeftijdsverschil”

Er is een regel die aangeeft of het leeftijdsverschil in een relatie “sociaal geaccepteerd” is. Het is een klassieke berekening die je adviseert, op basis van je huidige leeftijd, hoeveel jonger je kunt daten. Deze regel van het leeftijdsverschil probeert met specifieke parameters vast te stellen of het leeftijdsverschil volgens maatschappelijke normen “normaal”  is, afhankelijk van jullie leeftijd. Dit is de formule om het te berekenen:

½(je leeftijd) + 7

Volgens de regel deel je je leeftijd door twee en tel je er zeven jaren bij op. Het getal dat uit de berekening komt is de ‘sociaal aanvaardbare’ minimumleeftijd voor je partner. Als je bijvoorbeeld 52 bent, kun je daten met iemand die slechts 33 jaar oud is, terwijl je volgens de berekening binnen de sociale normen blijft. Als je jongere vrouwen date, dan is de kans groot dat je niet aan de leeftijdsregel voldoet. Is dat erg? Nee.

52 / 2 + 7 = 33 jaar

Experts zeggen dat deze regel vooral handig is om als richtlijn te gebruiken in plaats van als een strakke, concrete regel. De berekening helpt je binnen een leeftijdscategorie te blijven waardoor de  gemeenschappelijke interesses met je partner vaker en meer overeenkomen. Het maakt de communicatie waarschijnlijk ook beter.

7. Jongeren vrouwen vallen op deze kenmerken

Het patroon dat relatietherapeuten zien is dat het jongere vrouwen bijna nooit om het geld gaat. Of om de fysieke aantrekkelijkheid van de oudere man. Jonge vrouwen zijn doorgaans onder de indruk van de volwassenheid en verantwoordelijkheid van oudere mannen. Ze voelen zich aangetrokken tot een man die totaal anders is dan de ‘jongens’ van hun eigen leeftijd. Want die jongens van begin twintig tot in dertig hebben vaker nog ‘huisgenoten, geen geld, zijn stoned, zijn doelloos en zoeken alleen maar plezier’.

Vergelijk dit met mannen op oudere leeftijd. Ze hebben meer ervaring in het nemen van belangrijke keuzes, zijn verantwoordelijk, in staat om een intellectueel gesprek te voeren en zijn op zoek naar maar dan seks. Als je dit begrijpt, dan begrijp je ook waarom jongere vrouwen op een oudere man kunnen vallen.

Uiteindelijk leven we in de perfecte tijd om te daten met een jongere vrouw. Door de jaren heen zijn de stereotypen over relaties met leeftijdsverschillen steeds meer aan het verdwijnen. De jongere vrouw is niet meer meteen de golddigger of de trophy wife. Ze is steeds vaker de onafhankelijke vrouw die zich kan meten met een ervaren, krachtige oude man met levenservaring.

Er is dus niets mis om te overwegen om met jongere vrouwen te daten. Zolang het wettelijk toegestaan is en uiteraard met wederzijdse instemming is het zelfs een gezonde keuze, want wie wil nu niet langer leven?

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is het type vakantie waar datende 50-plussers voor kiezen

Stel, je bent al een tijdje aan het daten met een nieuwe liefde en de zomer is in aantocht…