Home Dating apps Livestreaming video op komst voor datingapp Zoosk

Livestreaming video op komst voor datingapp Zoosk

1 minuten leestijd
0
zoosk

Video en streaming zijn de toekomst van online daten. Dat hebben ze ook ontdekt bij Spark Networks, het bedrijf achter de populaire app Zoosk. Voor deze datingapp zijn ze van plan om op korte termijn livestreaming te introduceren. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Daarbij maken ze gebruik van de technologie van een andere datinggigant, ParshipMeet Group.

Livestreaming video

Terwijl veel apps hebben geïnvesteerd in face-to-face videogesprekken, is er ook een groep datingapps die zich meer zijn gaan richten op livestreaming. Apps van ParshipMeet Group zoals MeetMe en Skout zijn daar jaren geleden al mee gestart, waardoor ze de nodige technologie in huis hebben om dat mogelijk te maken. Deze technologie wordt nu ‘uitgeleend’ aan Spark Networks, zodat zij het kunnen gebruiken in hun beste app.

“We zijn verheugd dat we Zoosk-gebruikers een hoogwaardige livestreamsdienst kunnen aanbieden, zodat ze op een informele, leuke en interactieve manier nieuwe contacten kunnen leggen”, zegt Eric Eichmann van Spark Networks. “Dit is een belangrijke stap in onze toewijding om het beste sociale datingplatform te bouwen zodat mensen hun ware liefde kunnen vinden.”

‘Live video heeft zich bewezen’

Volgens Geoff Cook van ParshipMeet Group heeft ‘live video zich bewezen tijdens deze ongekende tijden”. De topman zegt dat er ‘elke dag bijna 250.000 datingspellen worden gespeeld in de apps van The Meet Group’. Op de apps van MeetMe en Skout worden datingspellen gespeeld in de vorm van NextDate, Blind Date en Second Date.

De verwachting is dat video er na de pandemie nog steeds zal zijn. Videogesprekken zijn volgens Cook het beste filter voor mensen om te bepalen wie ze willen ontmoeten. De interactie in videodating stelt gebruikers in staat om meer over elkaar te leren en de connectie te verdiepen – nog voordat er een persoonlijke ontmoeting is geweest.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Opnieuw proberen met ex? Dit zegt wetenschappelijk onderzoek

De periode direct na een relatiebreuk kan extreem moeilijk zijn. Het is een deuk in je ego…