Home Dating apps MeetMe en Skout introduceren Blind Date en Second Date

MeetMe en Skout introduceren Blind Date en Second Date

2 minuten leestijd
0
blind date meet group

Nu dating op afstand het “nieuwe normaal” wordt, verzinnen dating en social media apps allerlei manieren om mensen te verbinden. En dat doen ze vooral met de introductie van videogesprekken. Een van de partijen met meerdere apps onder z’n hoede is al een stukje verder. The Meet Group, eigenaar van de wereldwijd populaire chat apps MeetMe en Skout, heeft op alle apps al videogesprekken en breidt deze functie nu nog verder uit. Voor twee van de apps staan nieuwe features in de planning die het bestaande livestreaming-spel NextDate zullen vergezellen.

Wat is NextDate?

De NextDate-feature van Skout en MeetMe bestaat uit een moderne variant op de speeddate in spelvorm. Als livestreamer ben je de ster van het spel en kun je met de deelnemers aan het spel – de contestants – in contact komen. NextDate geeft een livestreaming twist op het legendarische datingspel ‘Op Goed Geluk’ dat bekend is van televisie.

Bij NextDate heb je als streamer 90 seconden de tijd om op ‘Next’ te tikken, waardoor het contact met de huidige deelnemer wordt verbroken en je doorgaat naar de volgende. Wanneer je met de deelnemer in contact wilt komen, dan tik je op ‘Date’. Daarmee geef je aan dat de interesse wederzijds is en kun je 1-op-1 videochatten.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Blind Date en Second Date

Omdat het NextDate-spel aardig populair is op de apps en miljoenen mensen wereldwijd zichzelf isoleren, worden de twee nieuwe features versneld uitgerold. Met de release hoopt The Meet Group gebruikers aan te moedigen om connecties te maken, liefde te vinden en een gevoel van gemeenschap te herwinnen, terwijl ze social distancing serieus blijven nemen. Dagelijks worden nu al meer dan 100.000 NextDate-spellen gespeeld met elke dag meer dan 1 miljoen kijkers en streamers.

Blind Date

Met Blind Date kun je als NextDate-deelnemers de streamer ontmoeten en daten via een getimede videochat. De streamer kan je horen, maar niet zien. Dat maakt het vooral interessant omdat het niet wordt gespeeld op basis van het uiterlijk , maar op persoonlijkheid en innerlijk. Naarmate de mini-date vordert, wordt je video steeds minder wazig waardoor de streamer steeds duidelijker te zien krijgt hoe je eruit ziet. Als de tijd om is wordt het beeld volledig duidelijk of als de streamer eerder tijdens het videogesprek op de optie ‘Date’ tikt.

Second Date

Doe je mee aan NextDate als deelnemer, maar kiest de streamer iemand anders? Dan kun je een tweede kans krijgen met Second Date. Met Second Date krijgt je als deelnemer de kans om tijdens het spel een aantal opeenvolgende dates met de streamer te hebben, wat een nieuw element toevoegt aan de NextDate-feature. Je kunt met Second Date net zo vaak meedoen aan het NextDate-spel van streamer totdat je een keer door hem of haar gedatet wordt. Met Second Date kun je als deelnemer en streamer met elkaar praten, contact maken en misschien zelfs liefde vinden.

Omdat de COVID-19-pandemie miljoenen mensen dwingt tot sociale onthouding en zelfisolatie, lanceren de apps van The Meet Group sneller nieuwe videodatingfuncties. Door de virusuitbraak ziet The Meet Group dat gebruikers meer tijd besteden aan videochats en livestreaming dan ooit tevoren.

“Sinds het begin van de pandemie zijn videochats met 48% gestegen en de tijd die aan video is besteed met 47%”, zegt Geoff Cook van The Meet Group. “Als reactie op de maatregelen van social distancing, versnellen we de lancering van video-datingproducten in ons portfolio van dating apps om onze gebruikers nieuwe manieren te bieden om verbinding te maken in deze onzekere tijden.”

NextDate, de gamified versie van speed dating, werd in oktober 2019 geïntroduceerd in de apps van MeetMe en Skout. Blind Date en Second Date zullen naar verwachting in mei worden uitgebracht voor zowel MeetMe- als Skout-gebruikers.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…