Home Algemeen Covid-19 kan niet voorkomen dat singles blijven daten

Covid-19 kan niet voorkomen dat singles blijven daten

2 minuten leestijd
0

Handen vasthouden, samen eten en kussen kunnen het nieuwe coronavirus verspreiden. Maar dat weerhoudt singles er niet van om te blijven daten. De verspreiding van het besmettelijke virus leidt tot lege winkelschappen, thuiswerken en ‘sociale onthouding’, maar het schrikt singles wereldwijd niet af als het gaat om daten.

Een recent onderzoek van datingwebsite OkCupid laat zien dat mensen nog steeds op zoek gaan naar liefde in tijden van een wereldwijde virusuitbraak. Ondanks de Twitter-anekdotes over coronagerelateerde afwijzingen lijkt het erop dat singles nog steeds de deur uitgaan om te daten. Volgens OkCupid geeft maar liefst 88 procent van de ondervraagde singles wereldwijd aan dat ze blijven daten tijdens de uitbraak.

Duitse singles zijn not impressed

In de landen waar OkCupid actief is, zijn de singles in Duitsland het minst onder de indruk. 95% van de Duitse singles blijft daten tijdens de uitbraak, terwijl het land inmiddels de grenzen heeft gesloten om verspreiding tegen te gaan. Dit geldt ook voor singles in vele andere landen waar ook meer dan 90% van de singles zich niet laat tegenhouden door een virus.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

In landen die ernstig zijn getroffen door het virus daalt dat aantal sterk. In Zuid-Korea is 71 procent van de OkCupid-gebruikers nog steeds aan het daten. In Italië is slechts 45 procent van de singles bereid om überhaupt te matchen. Vanzelfsprekend wordt er in Italië dankzij de lockdowns veel minder gedatet, zoals het onderzoek ook laat zien.

OkCupid zegt ook dat er een piek is in gebruikers die over het coronavirus praten, wat suggereert dat de noodsituatie aanleiding geeft om meer met elkaar te praten. Er was bovendien een 188 procent toename van vermeldingen over het coronavirus op OkCupid-profielen tussen januari en februari, zegt de dating app.

okcupid

Bron: OkCupid

‘Neem voorzorgsmaatregelen’

Tinder, de marktleider onder de dating apps, begon vorige week met het tonen van een waarschuwing aan gebruikers over het nemen van voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. De waarschuwing is passend bij de maatregelen die worden getroffen.

Een typische date breekt met bijna alle Covid-19-preventieregels van de WHO en RIVM. De meeste dates zijn in het openbaar en de handen worden waarschijnlijk aangeraakt, iets wat juist wordt afgeraden. En hoewel er allerlei alternatieve begroetingen zijn met de ellebogen en zwaaien, loopt een succesvolle date vaak uit op kussen, de meest efficiënte manier om het virus op iemand anders over te brengen.

Naarmate de uitbraak vordert en steeds meer activiteiten in Nederland niet meer kunnen plaatsvinden, zullen ook singles de gevolgen ervaren. Maar voor nu leidt de wc-papier-paniek nog niet tot ongeruste singles die bang zijn dat hun datingleven in quarantaine gaat. Terwijl dat eigenlijk wel zou moeten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Happn Voice: datingapp lanceert stem- en audiofuncties

Datingapp happn heeft een aantal nieuwe audiofuncties geïntroduceerd waarin je stem centra…